Informatie
Hoeve Camping "Lingberg" is ook een goed startpunt voor evenementen in de omgeving!
Vanaf Maastricht kun je een dagtocht maken over de Maas naar Luik.
Bezoek aan het drielandenpunt in Vaals. In Vaals kunt u ook terecht voor uw inkopen.
Ook de kruisweg La Chapelle (België) is zeker een bezoekje waard. Het geheel ligt in een prachtige aangelege tropische tuin.
En wat denkt u van een bezoek aan de Chocoladefabriek Jaques in Eupen.
Via een speciale loopbrug krijgt u gelegenheid om de productie van chocolade producten te zien. Tevens kunt u gratis het bijhorende museum bezichtigen. Hier staan de machines en gereedschappen die vroeger gebruikt werden voor de productie.
Hier bij Moresnet ligt ook de oude spoorbaan Aken - Antwerpen. Deze hoge staanders zijn enkele jaren geleden geheel opgeknapt. De baan is nog in gebruik en is zeker bezienswaardig om de lange goederen treinen over deze bijzonder hoge spoorbaan te zien rijden.
En na een autorit of wandeling is het weer heerlijk thuiskomen op de "Lingberg"en kun je weer heerlijk genieten van de rust op de camping! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Het klooster in Wittem is regelmatig te bezoeken en laat u een kijkje nemen in de prachtige oude bibliotheek, kamers en de graftombe. Er worden rondleidingen gegeven, zie de VVV info.
Zie ook de diverse kerken en kapelletjes om te bezichtigen.
Dit is maar een kleine greep uit de vele mogelijk heden van de omgeving. Wat denkt u van een bezoek aan Valkenburg met o.a. de grotten of de markt in Maastricht. Er zijn folders van de diverse evenementen beschikbaar en de VVV geeft ook een streekinformatiekrant uit.
Dagje varen, heerlijk!
Naar Informatie
Alle foto's (m.u.v. Luik en Eupen) zijn wandelend gemaakt vanaf de Lingberg.
Voorjaar
Zomer
Herfst
Streekinfo
Webmaster Piet Verkade bijgewerkt: 4-10-2012
Camerig 4 6294 NAVijlen / Epen Zuid Limburg
Hoeve Camping "Lingberg" 043 455 1417
Familie F Mullenders