Ben Egbertsen en zoon

Afdeling 8 - GOU

Zoeken

Laatste nieuws

Januari/februari 2011: De kweek verloopt weer voorspoedig en de duiven zitten lekker op jongen. Nog een kleine ronde en we hebben er genoeg voor eigen gebruik. De jongen komen dit jaar heel bijzonder op!

September 2010: Van Marcel Bruis hebben wij een aantal kwekers te leen gekregen. Voornamelijk zijn wij gelukkig met het teletekst-koppel van Henny Oudendijk. Superduiven die ook al een heleboel goede duiven heeft gegeven. Een echt kweekkoppel!

Juli 2010: Twee zomerjongen voor de kweek bijgehaald bij Willem van der Schagt. Vliegt al jaren zeer verdienstelijk mee op de dagfond. Heeft rechtreekse duiven zitten van Gerard Koopman en Dirk en Louis van Dijck. Uit deze duiven hebben wij twee laatjes kunnen bemachtigen en de verwachtingen zijn hoog.

Januari 2010: De kweek verloopt voorspoedig en de eerste winterjongen liggen in de broedschaal en zijn geringd. Deze jongen willen wij onverduisterd aan de wedvluchten laten deelnemen. Een aantal jaren geleden hebben wij dat ook geprobeerd en dat is goed bevallen.

December 2009: Kweekhok versterkt met 3 rechtstreekse duiven van Ton Klomp. De ouders van deze duiven komen rechtstreeks van Marcel Sangers. Superafstamming! Voor meer info ga naar pagina kweek.

Links:

 

Contact:

Ben en Marco Egbertsen
Papekoplaan 5
T:0318-613270/06-50988178
E:marco_egbertsen@hotmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Welkom op onze website!

Ben en Marco

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De combinatie bestaat uit Ben en Marco Egbertsen. Ben Egbertsen heeft jarenlang samen met zijn vader Elbert Egbertsen gevlogen. Er werden toen vanaf het adres Op den Berg in Ede al goede resultaten behaald. Regelmatig waren zij bij de kampioenen in de regio en samenspel Ede te vinden.                               

In 1988 besloot Ben om vanaf zijn huisadres te gaan vliegen. Zoon Marco kreeg meer interesse in de duivensport en een logisch gevolg was dat Marco jeugdlid werd. In 1989 zijn ze voor het eerst onder de naam M. Egbertsen gaan vliegen op het adres Papekoplaan 5 te Ede. Via Elbert Egbertsen kwamen duiven van wijlen Wim Pol uit Wageningen. Deze duiven werden overgewend naar het duivenhok in Ede en werden vervolgens op de wedvluchten gespeeld. De liefhebbers van de Postduivenvereniging De Eendracht werden gelijk geconfronteerd met de kwaliteit van deze postduiven. De eerste vlucht zat M. Egbertsen gelijk 1, 2 en 3. Jarenlang hebben wij goed met deze duiven mee kunnen komen. Tegenwoordig wordt onder de naam Ben Egbertsen en zoon gevlogen.

Wij proberen de duivensport op een zo natuurlijke manier te benaderen. Dat wil zeggen dat we zo min mogelijk medicijnen geven. Natuurlijk ontkom je er niet aan om af en toe een geelkuur te geven, maar ook dat wordt minimaal gedaan. Tijdens de kweek 1 keer en in het vliegseizoen misschien 2 tot 3 keer. Normale bijproducten zoals grit en kalk en dergelijke zijn natuurlijk vanzelfsprekend. De duiven moeten van nature gezond blijven en anders worden deze verwijderd. Het motto is "Een goede duif is altijd gezond". Ook wordt er regelmatig eigengemaakte thee met knoflook voorgezet. Dit moet de duiven op een natuurlijke manier gezond en in vorm houden.

Er wordt gespeeld met doffers en duivinnen op totaal weduwschap. Van begin af aan is al gebleken dat de duivinnen geweldig naar huis komen. De duivinnen zijn regelmatig voor de doffers thuis. Door met doffers en duivinnen om totaal weduwschap te vliegen kunnen er meer duiven worden ingezet en weten we meer over de prestaties. Dit laatste is natuurlijk weer belangrijk voor de kweek.

De jonge duiven worden van het schabje af gespeeld. De eerste weken zal vermeden worden dat de jongen een nestje gaan maken, maar na een aantal weken zal dit juist gestimuleerd worden. Vooral met de jongen wordt de laatste jaren goed gepresteerd. In 2004 werden we 4e nationaal, in 2005 7e duifkampioen nationaal en in 2008 10e nationaal.

Ook in de vereniging zijn we beiden actief. Ben Egbertsen is secretaris van de duivenvereniging P.V. de Postduif en Marco zorgt voor de computerautomatisering van de vereniging. Onze vereniging is heel erg gezellig, maar ook de prestaties zijn erg goed. In de vereniging moeten wij vliegen tegen liefhebbers zoals, H. Bruis, Rob Burg, H. Pol, Comb. Kraak en nog meerdere. Deze liefhebbers eindigen elk jaar bovenaan in de regio.