Ben Egbertsen en zoon

Afdeling 8 - GOU

Zoeken

 

 

 

Links:

 

Contact:

Ben en Marco Egbertsen
Papekoplaan 5
T:0318-613270/06-50988178
E:marco_egbertsen@hotmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stamopbouw

De eerste duiven kwamen van wijlen Wim Pol uit Wageningen. Deze duiven kwamen via Elbert Egbertsen bij ons en werden overgewend naar het vlieghok in Ede. Het jaar erop werden deze duiven op de wedvluchten gespeeld. Deze duiven zorgden gelijk voor veel succes en gelijk werd er gestreden voor de kampioenschappen.

Na een aantal jaren leuk met deze duiven gevlogen te kunnen hebben, werd gezocht naar betere duiven. Versterking werd gevonden bij Henk Bussing, wie tevens lid was van de postduivenvereniging "De Eendracht" in Ede. Henk Bussing had in die tijd veel duiven van Eijp Heerikhuisen. Na die tijd vonden veel duiven van Henk Bussing een plek in het duivenbestand van Ben Egbertsen en zoon. Nog steeds staan de duiven Henk Bussing aan de basis van de stamopbouw. In 2005 zijn nogmaals wat duiven van Henk Bussing naar Ede verhuist. Deze keer uit de beste kwekers, welke afkomstig zijn uit zijn rechtstreekse van Loon duiven en van het soort Hennie van Schaik. In 2007 is hier serieus uit gekweekt en de verwachting is dat deze duiven hun kwaliteit op de wedvluchten zeker laten zien. In 2008 won de duif NL06-1112067 een derde in de regio tegen 9758 duiven en een tweede in de kring tegen 1406 duiven. Deze duif werd gekweekt uit een rechtstreekse duif van Henk Bussing en is van het soort H. van Schaik, lijn superstars.

In 2000 werd versterking gezocht bij Hans Bruis in Ede. Hans vliegt al jaren aan de kop en heeft een goede stam duiven op het hok zitten. Wij wilden duiven uit zijn beroemde koppel de "Wonderboy" en "Wondergirl". De "Wonderboy" kwam van Henk van de Haar uit Nijkerk en in zijn stamboom zijn de soorten zoals 46-lijn verbart, Ad Schaerlaekens en Leo Broeckx terug te vinden. De "Wonderboy" won o.a. 1e van 4.357 duiven. De "Wondergirl" kwam uit de Oliver van W. Hulsman in Meppel. De "Wondergirl" won o.a. 1e van 10.904 duiven. Zo werden er twee koppels eieren gekocht en bij ons grootgebracht. Deze duiven werden direct in het kweekhok geplaatst en gekoppeld met onze beste duiven. Het eerste jaar werd een zoon uit een doffer van Hans Bruis gelijk eerste duifkampioen bij de jonge duiven. De kwaliteit van deze duiven was gelijk bewezen. Het soort van de "Wonderboy" en "Wondergirl" staan aan de basis van veel goede vliegers en kwekers op ons hok.

In 2008 werd gezocht naar nieuwe versterking. Bij Combinatie Proosten uit Oosterhout werd een tiental duiven aangekocht. Deze combinatie heeft zelf rechtstreeks duiven gehaald bij Peter van de Merwe en Marcel Sangers. Deze duiven zijn allemaal rechtstreeks op het kweekhok geplaatst. In de afstamming van de duiven van Peter van de Merwe komen diverse goede duiven terug, zoals Gwen, Divoza, de '608' tournier, Navita, de Super Crack, Maxima, Super Breeder 048, etcetera. In de duiven van Marcel Sangers komen veel duiven terug van Gerard Koopman, zoals Chipie, kleine Dirk, Zeta, Chen, Marieke, Geronimo, Annelies, Branco, Eternal Flame etcetera. Tevens zijn in de stambomen van de duiven van Marcel Sangers de volgende duiven terug te vinden: Mealy Turbo, the Super Breeder, Yearling Gun, Flash Light, Kleine Iris, Game Boy, Eagly Eye, Azira, Thunderboy, Xantia, Prima Vera, Sir Lazer Gun, etcetera.

In 2009 kwamen nog 3 duiven van Ton Klomp uit Emmercompascum ons hok versterken. Deze liefhebber heeft als zijn goede duiven rechtstreeks bij Marcel Sangers uit zijn beste lijnen gehaald. In de lijnen zie je veel duiven terug zoals de Super Breeder, Eagle Eye, Yearling, etcetera. Het zijn schitterende duiven waar we veel vertrouwen in hebben.

Op ons hok zijn dus diverse soorten duiven terug te vinden, maar het belangrijkste vinden wijzelf toch het resultaat. Al zijn de stambomen nog zo mooi, het resultaat staat voorop.