Oefenwedstrijd - Hijs Den Haag - HYC Herentals 9-3 (11-09-2010)

Enigszins verlaat stap ik de Uithof binnen. De tweede periode loopt tegen zijn einde. En ik zie HYC verwoed het Haagse doel belagen. De stand wekt enige verbazing bij mij 4-3. Dat was een jaar geleden, toen het om de Trofee der Lage Landen ging wel anders. Herentals had toen geen schijn van kans. In de tweede pauze vertelt Allie enthousiast over het vrijwilligerswerk dat hij en zijn kornuiten hebben verricht en die ervoor hebben gezorgd dat er een mooie ijsvloer ligt en het stadion van binnen geheel is getransformeerd. Bovendien is de boarding vervangen. Een puik stukje werk.

In de derde periode dringt HIJS HYC flink terug. Na een schitterende combinatie tussen Brian Mullaly, Phil Aucoin en Daryl Bat weet laatstgenoemde de puck tussen de bene van doelman Ben Morgan in het net te werken, 5-3. Met een man minder op het ijs gaan Levi Houkes, Andri Salomonson en Jordy van Oorschot brutaal in de aanval. Ben Morgan weet de inzet van Jordy net te keren. Maar het scheelde niet veel. En Levi, Andri an Jordy feliciteren elkaar met de mooie aanval. HYC schaats daarna steeds meer achter de feiten aan. HYC #5 levert in bij Matt Korthuis in het Herentals aanvalsvak. Met een lobje over de bewuste speler lanceert Matt Daryl Bat, die prompt scoort, 6-3 (52.30). Net nadat HIJS-goalie William den Ridder - Tim Knudsen is geblesseerd en Claudia van Leeuwen is tweede keeper - en schot van Ben Vercammen heeft gepareerd verdwijnt aan de overkant een vlammend schot van Willy Schut wel in het net, 7-3 (54.42). |Even later zitten de Herentalse verdedigers T.J. Caig niet voldoende op de huid in de slot. En T.J. zegt: Dank je wel. 8-3 na 57.03. 34 seconden later deponeert Andri Salomonson de puck in het net voor de 9-3. Nog een mooie aanval van HYC, waarbij Dries Leirs teruglegt op Vincent Morgan. Maar William den Ridder is met zijn handschoen paraat om het schot van Vincent te vangen.

Tegen Tim Vos zeg ik dat ik niet had verwacht dat hij in het wit-rood van HYC op het ijs zou verschijnen. Waarop Tim gevat antwoordt: "Vroeger bij de junioren van Geel hadden we een speelgemeenschap met de junioren van HYC. Dus het shirt is mij niet vreemd. Ik kon de kans niet laten lopen om weer tegen de Nederlandse ploegen te spelen. Vanwege de kinderen had ik een stapje terug gedaan en had met spijt afscheid genomen van Tilburg Trappers en me bij Phantoms Deurne aangesloten. Ik geniet nog steeds van ijshockey en al ben ik misschien iets langzamer geworden, dat compenseer ik makkelijk door goed positiespel en het lezen van de wedstrijd." Gevraagd naar zijn deelname in het Belgische Nationale team zegt de in oktober 41-jaar wordende verdediger:"We gaan voor de WK naar AustraliŽ, die kans laat ik me niet nemen."

Aan Vincent Morgan vraag ik wat het verschil is tussen de uitgaven 2009-2010 en 2010-2011 van het Herentalse team. Vincent:" Ten eerste hebben we er sterke Belgen bijgekregen, namelijk Tim Vos en Sven van Buren. Ten tweede zijn de huidige imports veel beter dan die van vorig seizoen. Denk bijvoorbeeld aan Marty Dams, die in n ijmegen heeft gespeeld. En vorig seizoen hebben onze eigen jonge jongens natuurlijk heel veel op het ijs gestaan. We zijn als ploeg flink gegroeid."

FOTO´S

Terug