Coupe der Lage Landen, 2004-2005
HIJS HOKIJ Den Haag Wolves - Leuven Chiefs 6-1 (2-0;0-1;4-0) (19-11-2004)

 

  HIJS HOKIJ Den Haag Wolves     Leuven Chiefs
Positie Nr. Naam   Nr. Naam
G 29 Peter Seton   30 Tomas Kalousek
G 1 Bas Marijnesse   31 Timmy Claeys
D 2 Niels Leeuwenkamp   16 Christopher van der Haas
D 4 Michael Minarech   17 Francis Peetermans
D 5 Kristoff van den Broeck   29 Steve Claerhoudt
D 9 Dennis Jonker   93 Dimmy Harjula
D 12 Josef Rekem   4 Ondrej Skalos
D 16 Tim Willis      
D 84 Radovan Sakalas      
F 7 Alan van Bentem   77 Michael Kolodziejczyk
F 13 Jan-Jaap Natte   22 Jesse Raekelboom
F 14 Tristan Senior   23 Jan Mertens
F 17 Elmer Kuik   11 Joris Peusens
F 22 Joy Turpijn   15 Kjell Cazaerck
F 44 Marijn den Dulk   7 Michiel Peeters
F 77 Jimmy Raats   26 Dries de Decker
F 87 Fredrik Edlund   9 Sam Docx
F 97 Sven Karlsson   21 Jan Hermans
F 87 Jesse Heerema      

Bij HIJS bleef Francis Collin geblesseerd aan de kant en ontbrak Robert van Yperen, die vanwege familieomstandigheden met onmiddelijke ingang met ijshockey was gestopt. Bas Marijnesse verving Victor Boutrs-Girgis als tweede doelman. Coach Jan van Beveren van het bezoekende Leuven miste de imports Kim Hramoff en Petr Formanek. Verder ontbraken Koen Hermans en de buitenlanders met een Belgisch paspoort Gil Paelinck en Sami Lipsonen. Verdediger Ondrej Skalos, een Tsjech die voorheen voor de Tweede Divisie club HC Pribram uitkwam versterkte de defensie.

Van meet af aan stormt Den Haag op het leuvense doel. In de eerste minuut start dat als Ondrej Skalos fout uitverdedigd en de puck op de stick van Fredrik Edlund legt. Fredrik schiet de Leuvense doelman Tomas Kalousek aan. Na twee en een halve minuut pas de eerste serieuse Leuvense aanval. Steeds echter staat Kalousek in het cenrtrum van de aandacht. Maar hij weert zich zoals gebruikeleijk kranig. Zo moet zijn vanghandschoen eraan te pas komen als Tristan Senior door de Leuvense defensie heensplijt en een messcherp schot lost. Leuven krijgt een beetje lucht als Alan van Bentem door scheidsrechter Sven Bergman naar de strafbank wordt gestuurd. Leuven treedt binnen in het aanvalsvak. Jesse Raekelboom geeft terug op[ de Fin Dinny Harjula, die een ziedend slapshot lost. In de melee van schaatsen wordt de puck echter flink van richting veranderd. Kristoff van den Broeck, die kortgeleden aankondigde dat dit zijn laatste jaar als ijshockeyer zal zijn, gaat dan alleen op avontuur. HIj komt gevaarlijk dicht bij het doel en schiet. Maar een legsave van Tomas Kalousek zorgt ervoor dat de brilstand gehandhaafd blijft. Jan-Jaap Natte ziet Tomas JKalousek nog op zijn weg , maar Tristan Senior doorbreekt de ban. Op aangeven van Fredrik Edlund en Jan-Jaap Natte scoort hij 1-0 na 9.36. Met Marijnden Dulk in de strafbank voor cross checking kan Leuven geen vuist maken. Jesse Raekelboom verspeelt de puck aan Jan-Jaap Natte, wiens schot echter op Kalousek stuit. Verdediger Josef rekem onderschept een leuvense aanval slaolmt door de verdediging en kan vrij schieten. Maar Tomas redt. Fredrik Edlund passt op Tristan Senior, die doorgeeft aan Josef Rekem. Eeen wild slapshot van Josef van de blauwe lijn treft doel, 2-0 na 14.51. Kort daarna moet Dinny Harjula wegens interference naar de strafbank Den Haag coach Danny Jurgens brengt Josef Rekem, Radovan Sakalas, Tristan Senior, Fredrik Edlund en Jan-Jaap Natte op het ijs. Wel plaatst HIJS een aantal goede schoten. Echter, Tomas Kalousek laat niets passeren. Gezien het grote overwicht een magere voorsprong van Den Haag. Gezien vanuit de zijde van Leuven heeft Tomas Kalousek zijn ploeg in de wedstrijd gehouden.
In de tweede periode duikt Jimmy Raats gevaarlijk voor het doel op. Een Sterke Joris Peusens belet hem te schieten. Maar uit voorzorg was het doel al verschoven. Hetgeen geen straf tot gevolg had. Met de ene na de andere Icing probeert Leuven de situatie te klaren. Maar opeens krijgen zij de geest. Kruipen uit hun schulp, gaan wat robuster spelen. Zonder overigens grenzen te overschreiden. Leuven dringt aan en het is Den Haag dat meerdere malen naar het wapen van de icing moet grijpen. Jan Mertens en Jesse Raekelboom combineren goed met de sterkste Leuvense veldspeler, Joris Peusens. En Joris brengt zijn team terug tot 2-1 na 27.43. Daarna zijn de ploegen min of meer gelijkwaardig. Doelkansen zijn er aan beide zijden (O.a. Jimmy Raats en o.a. Kjell Cazaerck), maar het blijft bij 2-1. Dan moet Marijn den Dulk wegens tripping voor twee minuten naar de koelbox. En Leuven zet zich goed vast in het aanvalsvak. een slapshot van Francis Peetermans wordt door doelman peter Seton onschadelijk gemaakt. Jesse Raekelboom schiet eenmaal net naast en eenmaal over het doel. In de slotseconden van het tweede bedrijf mag Jimmy Raats meerdere malen poken tegen de puck, maar Kalousek blijft overiend.
In het slotdeel doet Kjell Cazaerck van zich spreken. Maar hij heeft net geen succes met een backhander en daarna en schot net over het doel heen. Helaas kent Tomas Kalousek een zwakke periode. En HIJS profiteert maximaal. Alleen voor doel jaagt Jesse Heerema de puck hoog in de touwen voor 3-1 na 46.39. De assist gaat naar Jimmy Raats. Op aangeven van Jan-Jaap Natte en Tristan Senior scoort Fredrik Edlund met een backhander, 4-1 na 48.16. Een schot van Jesse Heerema rolt over de stick en legguard van Kalousek in het doel en na 49.13 is het opeens 5-1. Assist waren er op dit laatste doelpunt overigens voor Michael Minarech en Alan van Bentem. Gelukkig voor Leuven herstelt Tomas Kalousek zich daarna. Uitblinker Joris Peusens probeert dan het tij nog te keren. Zijn schot op een voorzet van Michael Kolodziejczyk belandt echter op de buitenkant paal. En even later redt Peter Seton met zijn vanghandschoen op Joris' gevaarlijke inzet. Kalousek moet zich echter toch nog een keer gewonnen geven. In de verre hoek staat Jimmy Raats helemaal alleen op de puck te wachten en die komt prompt. Jimmy kaatst de puck in de lege zijde van het doel, 6-1 na 54.20. Jesse Heerema en Michael Minarech verdiende een assist op deze score. Na een laatste kans voor Michael Kolodziejczyk aan de ene kant en Jan-Jaap Natte aan de andere kant is de match voorbij. Een verdiende overwinning voor de thuisploeg. Duidelijk minder in zijn hum is doelverdediger Tomas Kalousek, die als een speer in de kleedkamer verdwijnt.

Foto's

Terug