Coupe der Lage Landen, 2004-2005
HIJS HOKIJ Den Haag Wolves - White Caps Turnhout 5-0 (2-0;2-0;1-0) (04-12-2004)

 

  HIJS HOKIJ Wolves Den Haag     Leuven Chiefs
Positie Nr. Naam   Nr. Naam
G 29 Peter Seton   29 Sven Wilms
G 1 Victor Boutrs-Girgis   31 Arnaud Cremer
D 4 Michael Minarech   25 Robert Vrba
D 5 Kristoff van den Broeck   9 Bart Meertens
D 9 Dennis Jonker   26 Michal Rybar
D 12 Josef Rekem   19 Milan Zitny
D 16 Tim Willis      
D 19 Radovan Salakas      
F 7 Alan van Bentem   88 Michal Vlna
F 13 Jan-Jaap Natte   75 Dusan Charvat
F 14 Tristan Senior   94 Pavol Frano
F 17 Elmer Kuik   18 Michael Emerick
F 22 Joy Turpijn   37 Nico Meichsner
F 44 Marijn den Dulk   16 Ward Szarzynski
F 77 Jimmy Raats   21 Sjef Szarzynski
F 87 Fredrik Edlund   23 Milan Pazitka
F 97 Sven Karlsson   73 Dennis Verhoof
F 18 Jesse Heerema   82 Vadims Mahnevs

Den Haag verschijnt compleet aan de start. Bij Turnhout ontbrak de langdurig geblesseerde Josef Rybar en Francis Verhoof. Om die reden speelde Michal Vlna als aanvaller. Bij HIJSstond Victor Boutrs-Girgis in het doel en bij Turnhout Sven Wilms.
De eerste aanvalsactie komt van de zijde van White Caps. Met zijn schot treft Sjef Szarzynski het masker van doelman Boutrs-Girgis. Het eerste wapenfeit van Den Haag is kort daarna. Verdediger Tim Willis schiet hard op doel. Met een luchtsprongetje maakt sven Wilms de puck onschadelijk. Aanvallen zijn er over en weer. Dit wordt doorbroken door de een tripping straf tegen Michael Emerick. In eerste instantie houdt Robert Vrba het hoofd koel. Maar even later speelt Pavol Frano slecht af. De attente Josef Rekem onderschept de puck. Hij aarzelt niet en stoomt vanaf links op het doel af. Zijn vlak schot belandt in de linkerbenedenhoek, 1-0 na 7.52. Aan de andere kant geeft aanvoerder Ward Szarzynski voor op de vrij voor het doel staande Dennis Verhoof. Zijn schot schampt de bovenkant van de lat. Voor HIJS wordt het even precair als eerst Marijn den Dulk (9.08) en daarna Radovan Salakas (9.38) naar de strafbank moeten. Met twee man minder gaat Jimmy Raats zelfs brutaal in de aanval. Maar White Caps nemen snel over. Victor Boutrs-Girgis maakt gevaarlijke schoten van Michal Rybar en Pavol Frano onschadelijk. Maar het elan is er bij Turnhout snel uit, omdat Michal Rybar een doorgebroken Jan-Jaap Natte onderuit haalt. Gezien het een doelrijpe kans was krijgt Jan-Jaap een penalty shot toegewezen. Jan-Jaap wil de keeper links passeren. Sven Wilms gaat neer in de verkeerde hoek. Maar met zijn stick voor de linkerbenedenhoek houdt hij zijn kooitje schoon. Vadim Mahnevs mag tot tweemaal inschieten. Maar evenzovele malen staat Victor Boutrs-Girgis op zijn post. Op 13.48 moet Nio Meichsner zijn hooking zonden overdenken. Tristan Senior rijdt daarna iedereen en alles voorbij en de puck ligt net over de doellijn, 2-0 na 14.53. Het laatste tikje voor de zekerheid van Jan-Jaap Natte was niet meer nodig. Het tweede powerplaydoelpunt voor Den Haag in twee pogingen. Victor Boutrs-Girgis heeft daarna geluk als hij een inzet van Milan Pazitka net onschadelijk weet te maken. Hij keert ook een gevaarlijk schot van Pavol Frano. De laatste gevaarlijke actie is van Elmer Kuik. Hij slalomt door de verdediging heen en staat dan tegenover de goalie. Hij wacht en wacht. Om dan opeens te schieten. Sven Wilms echter staat op zijn post.
De tweede periode is nog maar 18 seconden oud, als Fredrik Edlund naar de strafbank moet. Enige tijd later moet Milan Pazitka ook twee minuten brommen. Michael Emerick geeft vanachter het doel voor op Ward Szarzynski. Ward ziet zijn lobje over het doel heen gaan. Jan-Jaap Natte gaat dan als een bliksemschicht door de Turnhoutse defensie. Maar helaas voor hem schiet hij Wilms aan. Na fraaie reddingen van respectievelijk Victor Boutrs-Girgis, op een keiharde inzet van Pavol Frano, en Sven Wilms, op een screened schot van Elmer Kuik door de benen van Robert Vrba, moet Nico Meichsner naar de strafbank voor holding. En meteen is het raak. Jesse Heerema en Jan-Jaap Natte tekenen voor het voorbereidende werk. Tristan Senior, pivoterend voor de doelman, werkt de puck in het net, 3-0 op 24.50. Bij vier tegen vier verlengt Tristan Senior de puck, die op de paal beland. Aan de andere kant is met name Milan Pazitka de motor in offensief opzicht. Als Josef Rekem na een straf op het ijs verschijnt kan HIJS niet lang van de powerplay - Michael Emerick zat voor hooking in de strafbank - profiteren, want op 28.58 moet Tristan Senior een hooking straf uitzitten. Kristoff van den Broeck zet dan een mooie een-twee op met Jesse Heerema, maar Kristoff kan het niet afmaken; Wilms ligt ervoor. Robert Vrba schiet op de paal. Net als Tim Willis weer terug is van de strafbank komt Jesse Heerema op rechts opzetten. Hij geeft voor op Jan-Jaap Natte, die geheel ongedekt wacht bij de verre hoek. Jan-Jaap veegt de puck in het doel, 4-0 na 35.40. Overigens verdiende ook Radovan Salakas een assist op dit doelpunt.
In het slotdeel schiet Jan-Jaap Natte op de lat en Bart Meertens schiet de keeper aan. Alan van Bentem probeert middendoor te breken. Milan Zitny kan hem alleen op een onrechtmatige manier stoppen. De volgende powerplay levert echter geen echt krachtspel van HIJS op. Later komt het alsnog tot een slapshot van Kristoff van den Broeck, die zeer actief was in deze match en goed opbouwwerk verichtte. Een onoplettendheid in de HIJS-defensie en Milan Pazitka is er vandoor. Met zijn schot raakt hij echter slechts de paal. Ward Szarzynski en Michal Rybar testen dan nog maar eens Victor Boutrs-Girgis, maar de keeper zegeviert. Dan een zeer knap staaltje snel aanvalsspel van Den Haag. Na een schot juicht Jan-Jaap Natte, maar hij juicht te vroeg, geen goal. Aan de andere kant mag Michal Vlna een paar maal tegen de puck aanrammen voor het Haagse doel. Maar deze avond is de doelman onverslaanbaar. Als Nico Meichsner de puck verspeelt neemt Tristan Senior razendsnel over en schiet keihard in de rechterbovenhoek, 5-0 na 58.02 (assists: Jesse Heerema en Jan-Jaap Natte). Een mooi moment is dan een werkelijk schitterend schot van Tim Willis van de blauwe lijn. Op evenzo fraaie wijze redt Sven Wilms met de vanghandschoen. Enkele seconden voor tijd dreigen de stoppen nog even door te slaan als Nico Meichsner en Kristoff van den Broeck met de stick slaan. Maar daarmee en met de match is het snel gedaan. De HIJS- spelers racen op Victor Boutrs-Girgis af. Niet alleen vanwege zijn shut out de beste Hagenaar. Ward Szarzynski praat na afloop nog even met zijn fans. Een verdiende overwinning voor Den Haag, dat niet zo zeer optisch zich de sterkere toonde, maar veel efficienter met de kansen omging. Met name bij powerplay situaties. Turnhout coach Jos Lejeune sprak na afloop over schaamte. Maar allez, morgen is er weer een match.

Foto's

Terug