Coupe der Lage Landen, 2004-2005
HIJS HOKIJ Wolves Den Haag - Phantoms Deurne 2-0 (0-0;2-0;0-0) (4-2-2005)

  HIJS HOKIJ Wolves Den Haag     Phantoms Deurne
Positie Nr. Naam   Nr. Naam
G 29 Peter Seton   20 Johan Phlippo
G 1 Victor Boutrs-Girgis   30 Radovan Cervenan
D 4 Michael Minarech   6 Buck Rombouts
D 2 Niels Leeuwenkamp   13 Tim Vos
D 9 Dennis Jonker   19 Peter Bartek
D 12 Josef Rekem   25 Kevin Maas
D 16 Tim Willis   29 Eric Somers
F 7 Alan van Bentem   7 Jeroen van de Velde
F 15 Julian Patinama   16 Don Geerts
F 11 Francis Collin   21 Ivo Novotny
F 22 Joy Turpijn   22 Kenny de Ceulaer
F 44 Marijn den Dulk   27 Miroslav Hajek
F 77 Jimmy Raats   31 Zdenek Novosad
F 87 Fredrik Edlund   32 Jan Jurceka
F 97 Sven Karlsson   33 Maros Bartek
F 18 Jesse Heerema   17 Sven van Buren

Bij Den Haag ontbreken flink wat spelers. Veel pij doet natuurlijk het missen van topschutter Tristan Senior en de nog steeds met ene rugblessure tobbende Kristoff van den Broeck. Verder ontbreken Radovan Salakas Jan Jaap natte en Elmer Kuik in de ploeg. Als negende aanvaller is junior Julian Patinama aan de selectie toegevoegd. Bij Deurne kon coach Eddy de Clerck niet rekenen op de routiniers Paul Kila, aanvoerder Philippe Cools (hersenschudding) en Robert Johannesson.

Vanwege een voorgaande afspraak stap ik pas na aanvang van de match - op16.24 van de eerste periode - de ijshal binnen. Tot mijn grote verbazing is de stand nog dubbelblank. Er zit een Phantom in de strafbank, die kort daarop wordt bijgestaan door de Tsjechische Phantom Ivo Novotny. En dan staat HIJS met twee man meer op het ijs. De heren zetten een goed powerplay neer. Maar helaas maait de beoogde afmaker, Jesse Heerema, finaal over de puck heen. Twaalf seconden voor tijd plaatst Francis Collin een hard, laag polsschot. De stick van doelman Radovan Cervenan voorkomt doorboring van het doel.
De tweede periode is nog jong als Alan van Bentem alleen voor Cervenan opduikt. Radovan redt met zijn stick. Dan start Fredrik Edlund een solo. Slalomt om een Deurne-verdediger en schiet hoog in de linkerbovenhoek, 1-0 na 23.46. Deurne probeert dan wat terug te doen via Zdenek Novosad. Zdenek geeft voor op Jan Jurceka, die voor de rechterbenedenhoek gaat. Maar Peter Seton is op zijn post. Dave Jonker mag dan twee minuten afkoelen en Phantoms brengt Maros Bartek, Tim Vos, Miroslav Hajek, Peter Bartek en Ivo Novotny op het ijs. Tijdens de powerplay is het steeds Peter Bartek die op doel schiet. Eenmaal haalt hij zelfs verwoestend uit. Maar dat verwoestende slaat dan meer op de boarding naast het doel. Na een schot van Tim Vos is de rebound voor Zdenek Novosad, met een backhand schot. Vanaf zijn stick rolt de puck over het lijf van Peter Seton en over het doel. En daarmee is de powerplay van Phantoms voorbij. Jimmy Raats schiet hard tegen nde doelman aan. Maar die geeft een rebound. Alan van bentem ageert snel en tikt de vrij liggende puck tussen de benen van de doelman de goal binnen, 2-0 na 28.51. Phantoms laat dat niet op zich zitten en proberen met man en macht om het tij te keren. Dat leidt tot een mooi opgezette aanval door youngster Kenny de Ceulaer. Hij geeft voor op Zdenek Novosad, die met een slepend polsschot op doel schiet. De attente Peter Seton vangt de puck in zij handschoen. De sfeer van de match begint een beetje onaangenaam te worden. En op 34.39 is het raak. Een majeure vechtpartij barst los. Naast wat andere straffen heeft dit tot gevolg dat Alan van bentem een match penalty krijgt en Jimmy Raats, Don Geerts en Jeroen van de Velde een game misconduct straf. En vanwege het feit dat Jimmy ook een major straf krijgt opgelegd heeft Deurne een powerplay. Peter Bartek is het weer die schiet. En weer is het Peter Seton die (ditmaal met behulp van zijn legguard) afweert. De brutale Jesse Heerema weet zelfs bijna shorthanded te scoren als hij een screened shot op doel afvuurt. Maar de vanghandschoen van Radovan Cervenan doet zijn werk.
Vlak voor de tweede thee verhuisde Miroslav Hajek naar de strafbank. Op 40.47 krijgt hij gezelschap van de op een slashing betrapte Ivo Novotny. Vijf Hagenaars (Michael Minarech, Josef Rekem, Francis Collin, Jesse Heerema en Fredrik Edlund) staan dan tegenover drie Phantoms (Zdenek Novosad, Peter Bartek en Tim Vos). Jesse Heerema raakt slechts de paal. De snelle Maros Bartek is even later bijna doorgebroken. Bijna, want Tim Willis stopt hem onreglementair. En Tim mag twee minuten brommen voor slashing. En de derde periode blijft zich kenmerken door de vele straffen en opstootjes. Marijn den Dulk moet zitten vanwege een cross check. Dat gefet Miroslav hajek de kans om goed op doel te schieten, maar zijn schot raakt slechts de paal. Aan de andere kant stevent de solerende Francis Collin regelrecht op een doelpunt af. Een hooking van Ivo Novotny voorkomt erger. Kort daarop raakt Miroslav Hajek voor de tweede maal slechts de paal. En weer vliegen de vuisten Naast wat andere straffen krijgt Dave Jonker een game misconduct straf en Miroslav Hajek een 10-minuten misconduct. Even later verdwijnen eerst Marijn den Dulk (hooking) en secondne daarna Sven van Buren (10-minuten misconduct) naar de strafbank. En het si dan weer verdediger Peter Bartek die aanvallend gevaarlijk is. Peter Seton redt, maar is wel tijdelijk zijn stick kwijt. Francis Collin blijft actief en gaat alleen op Cervenan af. De keeper geeft een rebound op het schot. Francis weet die zelf te veroveren en mag zo maar tweemaal inschieten. Maar Cervenan staat paraat. Een aantal straffen verder geeft de klok 58.59 aan. Tijd voor Eddy de Clerck om zijn goalie - na de door HIJS aangevraagde time out - aan de kant te houden. Het machtige schot van Tim Vos raakt slechts de paal. Een zwieper van Fredrik Edlund van eigen helft richting het lege doel gaat naast. En de match is gedaan.

Een shut out dus voor goalie Peter Seton. Die waarderende woorden kreeg van de coach van Phantoms, Eddy de Clerck:"Die jongen stond goed te keepen!" Al met al een toch ietwat vlakke wedstrijd, met te veel ongeregeldheden. Waardoor het ijshockey wat tekort kwam. Hoe het verder gaat met Kristoff van den Broeck is nog de vraag:"Het schiet steeds weer in mijn rug. Ik ga morgen (5-2-2005) met de jongens mee om mij maandag en dinsdag te laten behandelen in België. Langs de kant staan is niet de manier van afscheid nemen. Dat had ik mij heel anders voorgesteld."

Foto's

Terug