Coupe der Lage Landen, 2005-2006
HIJS HOKIJ Wolves Den Haag - HYC Herentals 7-0 (1-0;1-0;5-0) (29-10-2005)

  HIJS HOKIJ Wolves Den Haag     HYC Herentals
Positie Nr. Naam   Nr. Naam
G 75 Brock McGillis   1 Ben Morgan
G 29 Peterr Seton <--   30 Mika Wacker <--
D 12 Dave Stappershoef   5 Ruud van der Veken
D 9 Dennis Jonker   19 Steven Willems
D 71 Job den Dulk   16 Danny Lievens
D 4 Michael Minarech   17 Jef van Dingenen
D 2 Niels Leeuwenkamp   22 Patrick Callaert
D 15 Patrick Finnegan  
D 17 Jordy van Oorschot  
F 10 Andri Salomonsson   15 Mark Stewart
F 7 Alan van Bentem   7 Andy van den Bergh
F 19 Dean Byvelds   21 Ben Vercammen
F 22 Joy Turpijn   23 Ben Torremans
F 77 Jimmy Raats   2 Malik Boualem
F 97 Sven Karlsson   8 Gunther Coenen
F 84 Stace Page   4 Kyle Dziuba
F 14 Tristan Senior   18 Rob Goris
F 18 Jesse Heerema   24 Vincent Morgan
F 16 Johan Rurup   13 Bjorn Nuyts

Bij Den Haag ontbreken Edwin Rusticus, Marijn den Dulk en Tyler Middlebrook. Bij Herentals had de Zweed Tomas Manoff zich ziek gemeld en was Göte de Pillecijn nog geblesseerd. Tot overmaat van ramp schiet het de meest geroutineerde verdediger, Gunter "Gommer" Cuylaerts, tijdens de warming up in zijn rug. Door zijn absentie moet coach Bill Morgan switchen. Hij denkt eraan om Rob Goris te laten verdedigen. Maar uiteindelijk is het Patrick Callaert die - samen met Ruud van der Veken - een backpaar vormt.

De eerste echte actie komt van de zijde van HYC. Mark Stewart schiet op doel, maar tegen doelman Peter Seton is hij kansloos. Nee, dan is de inzet kort daarop van Stace Page van HIJS veel gevaarlijker, Via keeper Mika Wacker ziet hij zijn inzet naast gaan. Vincent Morgan geeft voor op Gunther Coenen. Maar een simpele legguard save van Seton maakt de puck onschadelijk. En zo geleidelijk aan dwingt HIJS HYC terug in het verdedigingsvak. Om niet te zeggen dat het gebeuren zich voornamelijk afspeelt in het verdedigingsvak van HYC. Het schot van Jesse Heerema stuit af op het masker van Mika Wacker. Mooi aangespeeld door Tristan Senior staat Sven Karlsson opeens vrij voor doel, maar zijn backhander gaat via de keeper naast. Dan een powerplay voor HYC als Jordy van Oorschot moet brommen. Maar HIJS is het gevaarlijkst, met name via Andri Salomonsson en Tristan Senior. Wel krijgt Ben Vercammen nog een kans als hij plots in het aanvalsvak de puck gepresenteerd krijgt. Uit de draaiing schiet hij op doel, maar zijn schot gaat langs de verkeerde kant van de paal. Een HIJS-speler houdt de stick van Rob Goris onder zijn arm geklemd. Met veel misbaar trekt Rob zijn stick los en krijgt tot zijn grote verbazing een straftijd voor high stick aan zijn broek. Stace page, Patrick Finnegan en Jimmy raats belegeren het doel van Mika Wacker. Maar de goalie blijft overiend. Maar kort nadat beide ploegen weer van gelijke sterkte zijn passt Jimmy Raats op Dean Byvelds. Dean geeft een drop passje aan Tristan Senior, die na 13.10 1-0 scoort. Kort daarop scoort Stace Page bijna als de puck na een voorzet van Andri Salomonsson via Stace's lichaam net naast het doel kaatst. HIJS blijft drukkend de bovenhand houden, maar de tweede treffer blijft uit. De concentratie wordt minder en HYC krijgt wat lucht. Zo zelfs dat Bjorn Nuyts op doel kan schieten na een drop passje van Danny Lievens. Rob Goris mag tweemaal aanleggen, maar Peter Seton staat als een rots. Herrema krijgt een kans en kort daarop nogmaals als Steven Willems de puck verspeeld. De snelle Jesse schiet echter rakelings naast.

De tweede periode geeft hetzelfde eenzijdige beeld: een sterk aanvallend HIJS HOKIJ. Tussen de gevaarlijk aanvallen culminerend in schoten van Stace Page, Andri Salomonsson (goede glove save Wacker) en Alan van Bentem is het van de zijde van HYC Rob Goris die gevaarlijk schiet, maar helaas voor Herentals net naast. Na 30.05 krijgt Malik Boualem een hooking straf toebedeeld. 31 seconden later (30.36) rondt Jesse Heerema een combinatie met Patrick Finnegan en Andri Salomonsson doeltreffend af, 2-0. En ook na deze treffer drukt HIJS niet door. Via Kyle Dziuba (glove Seton) en Andy van den Bergh (blocker Seton) probeert HYC de aansluitingstreffer te realiseren. Maar aan de andere kant zijn er Tristan Senior (via de keeper naast) en Andri Salomonsson die het doel belagen. Met name Andri was dicht bij een doelpunt. Stace Page schaatste gevaarlijk in op het doel. Mika Wacker kon alleen met een snoekduik Stace stoppen, maar was daardoor wel uit positie. Andri legt aan, maar net nadat hij afvuurde steekt een HYC-verdediger zijn stick in de lijn van het schot en verandert het projectiel in een vuurpijl. Dan op 34.21 straffen over en weer. Roughing tegen Rob Goris en roughing en slashing tegen Patrick Finnegan. Johan Rurup neemt naast Patrick plaats in de HIJS strafbank.

In het slotdeel ligt de puck al na 18 seconden in het Herentalse doel. Jesse Heerema en Stace Page verdienen een assist op het doelpuntvoor 3-0 van Andri Salomonsson. En eindelijk lijkt voor HIJS de ban gebroken. Na een schot voorlangs van Malik Boualem is er een interference straf tegen Alan van Bentem (42.08). Den Haag blijft de aanval zoeken en shorthanded scoort Tristan Senior na een paar fikse schijnbewegingen 4-0 (42.33). Diezelfde Tristan Senior stuurt de keeperr met een schijnbeweging naar de rechterhoek om vervolgens links te scoren, 5-0 na 49.29 (assists voor Jimmy Raats en Joy Turpijn). Een wervelende Triatan Senior geeft op tijd af aan Jimmy Raats, die na 54.14 de puck in het lege doel prikt, 6-0. En als Jef van Dingenen en slashing straf uitzit benut HIJS deze buitenkans. Vanaf de blauwe lijn vuurt Dennis Jonker een zwak polsschot af op doel. Maar tot ieders verbazing glijdt de puck tussen de benen van goalie Mika Wacker het doel in, 7-0 na 55.14. Andri Salomonsson en Stace Page kregen een assist op deze inzet. Na een kans voor de inschaatsende Andy van den Bergh (stick save Peter Seton) moet Mika Wacker gevaarlijke inzetten van Dean Byvelds en Andri Salomonsson afweren. Op 58.41 nog een cross check straf tegen Jesse Herrema. HYC probeert nog iets via Rob Goris en Bjorn Nuyts, maar HYC is moegestreden. De wedstrijd was twintig minuten te lang voor HYC en doelman Mika Wacker. De overwinning voor HIJS was verdiend. Ook de cijfers 7-0 gaven de verhouding tussen de teams goed weer. Maar HYC is op de goede weg. Na een jaar tweede niveau herrees de ploeg als een phoenix uit zijn as voor dit seizoen. Een fikse groei - met enige ondersteuning van een geroutineerde verdediger a la Jaroslav Sipek - kan de ploeg een echelon hoger brengen. Om echt mee te tellen in Nederland moet HIJS nog wat groeien. Laat men zich vooral optrekken aan de kleine wervelwind Tristan Senior.

Na de match was er de bekendmaking van de MVP's. Voor HYC was dat Rob Goris en voor HIJS Tristan Senior. Trechte keuzes naar mijn idee.

Foto's

Terug