2007-04-07 IJshockey-interland België - Nederland 2-3 (1-2;1-0;0-1)

  België     Nederland
Positie Nr. Naam   Nr. Naam
G 1 Bjorn Steijlen   30 Phil Groeneveld
G 20 Kevin van Looveren   1 Casper Swart
D 3 Göte de Pillecijn   16 Chad Euverman
D 22 Jeroen Kustermans   18 Rody Jacobs
D 13 Tim Vos   2 Jordi van Oorschot
D 18 Nils Vroemans   22 Erik Tummers
D   3 Leo van den Thillart
D   25 Bjorn Willemse
F 21 Niki de Herdt   27 Simon de Wit
F 17 Don Geerts   12 Peter van Biezen
F 16 Vincent Morgan   7 Bert van de Braak
F 4 Bjorn Nuyts   15 Kevin Bruijsten
F 9 Dries Steijnen   5 Diederick Hagemeijer
F 5 Seppe Sysmans   6 Ivy van den Heuvel
F 15 Sjef Szarzysnki   21 Marcel Kars
F 14 Ward Szarzynski   24 Matt Korthuis
F 6 Ben Torremans   29 Marco Postma
F 10 Sven van Buren   10 Akim Ramoul
F 8 Vincent Caemelbeeck   26 Jamie Schaafsma
F 7 Ben Vercammen   8 Bradley Smulders
F       17 Bob Teunissen
F       19 Casey van Schagen

Voorafgaand aan de match vond de huldiging plaats van de Belgische Nationale Dames ploeg voor hun bronzen plak tijdens de WK-Divisie III
en het Belgisch Nationaal U20 team voor de zilveren medaille tijdens de WK-Divisie III en promotie naar Divisie II. De dames en heren werden door de voorzitter van de KBIJF, Chris Clement, en de Belgische ijshockey-historicus, Jan Casteels, gefeteerd.
De Belgen leverden het arbitrale trio, bestaande uit scheidsrechter Benny Haxelmans en linesmen Filip Kalse en. Bij België ontbraken de Leuvense coryfeeën Sami Lipsonen, Jan Mertens en Joris Peusens.

Huldiging U20 team

In het begin van de wedstrijd domineert Nederland slechts optisch. Ze dringen wel aan, maar kunnen niet echt druk op het doel zetten. De Belgen houdne relatief gemakkelijk stand. Maar dan een uitsluiting van een Nederlandse speler. Een schot van links van verdediger Jeroen Kustermans. Phil geeft een rebound en de nieuwe speler van Phantoms Deurne, Seppe Sysmans, scoort zomaar in de korte hoek, 1-0. Kennelijk is de Belgische defensie zo in de wolken van de openingsgoal dat zij in de eerste de beste tegenaanval Diederick Hagemeijer over het hoofd zien. Een meter of acht voor het doel staand wordt hij aangespeeld en lepelt de puck er voor de gelijkmaker in, 1-1. Doelman Bjorn Steijlen van België is woest. Zonder flitsend spel komt Nederland nog voor de eerste thee via Jamie Schaafsma aan een 1-2 voorsprong.

Tim Vos en Bjorn Steijlen in opperste concentratie

In het tweede deel nog steeds de meeste actie voor het Belgische doel. Maar een ten opzichte van de oefenwedstrijd tegen de Trencin Gladiators sterk verbeterde doelman Steijlen weert zich kranig. En dan profiteert Tim Vos van een straf tegen een Nederlander. Recht voor het doel aan de blauwe lijn krijgt hij de puck aangespeeld. Met een verzengend schot maakt hij gelijk 2-2. Inmiddels is Casper Swart doelman Phil Groeneveld komen aflossen.

In het slotdeel weten beide ploegen geen potten te breken. Alleen is daar circa zeven minten voor tijd Bradley Smulders. Brad staat vrij rechts van het doel. Hij deflecteert een keiharde pass van de blauwe lijn in het doel. Bjorn Steijlen was kansloos. Er volgen nog wat plaagstootjes van de Belgische voorwaartsen, maar de stand blijft 2-3. Nederland mocht zijn handen dicht knijpen met deze nipte overwinning. Niets ten nadele van de ploeg die op het ijs stond, maar stel je voor dat de drie ontbrekende Leuvenaren present waren geweest. Dan had er meer ingezeten voor België.

Terug