Coupe der Lage Landen U20 Juniorencompetitie 2008-10-17 - Zoetermeer Panters U20 - HYC Herentals U20 4-5

  Zoetermeer Panters U20     HYC Herentals U20
Pos. Nr. Naam   Nr. Naam
G 35 Ivo Deurloo   30 Niels van Orshaegen
G 38 Jan Willem Groenheijde   1 Mike Jansen
D 7 Mike van der Horst   5 Bjorn Valckx
D 19 Jeffrey Stoppelenburg   9 Saege de Rouck
D 70 Dennis Huisman   11 Rik Goris
D 77 Arjan Veeninga   13 Thijs van Laere
D 88 Teris Wright   14 Kevin van Hove
D 96 Mike Vollebregt  
F 3 Maritza van Leeuwen   2 Wouter Willekens (C)
F 6 Jantz   4 Steven Berghmans
F 12 Mike Beintema   7 Jens Vroemans
F 15 Wayne Stauthamer   8 Ben Verreydt
F 16 Alex van Berkel   10 Joep Vercammen
F 17 Marko van Leeuwen   12 Philippe Andries
F 74 Guido de Boer   16 Anton van der Wee
F 89 Vito Pol   18 Jens Nuyts
F 91 Joffrey de Klerk   19 Dries Leirs
F 79 Yordi Kroezemeijer      

Voor de editie 2008-2009 had HYC Herentals U20 niet meer de beschikking over Charlie West (naar het buitenland vertrokken), de gestopte spelers Michiel Colpaert, Gilles Heirman, Pieter Janssens, Thomas Janssens en Hannes Vets. Nick van Orshaegen promoveerde naar de hoofdmacht van HYC. Beide ploegen hadden al een wedstrijd achter de rug. Zoetermeer had in Leuven een forse nederlaag moeten incasseren. Herentals had met gemak Charleroi aan de kant gezet. Bij HYC ontbraken de geblesseerde spelers Stephan van Dyck en Kristof Davidson.

HYC wil meteen zijn visitekaartje afgeven. Wouter Willekes van dichtbij en Bjorn Valckx van de blauwe lijn vuren op doel. Maar zijn vinden een uitstekende Panters doelman Ivo Deurloo op hun pad. Vito Pol test de doelman aan de andere kant van de baan, Niels van Orshaegen. Op 2.39 de eerste straf. Too many men on the ice bij HYC. Shorthanded komt Herentals tot leuke aanvallen. Maar schoten van Steven Berghmans en Rik Goris zijn het prooi van doelman Deurloo. De belgen zijn net wer compleet als Dries Leirs 2 en 10 minuten straf krijgt vanwege checking from behind. Ditmaal is het wel Zoetermeer dat aandringt. En door toedoen van Yordi Kroezemeijer komt Panters na 5.51 op 1-0. Een wrap around van Alex van Berkel is goed voor 2-0 na 6.21. Waar Panters het meer van individuele acties moet hebben, probeert HYC het met passenspel. En na 14.13 heeft dat succes. Joep Vercammen zet voor en Philippe Andries rondt af, 2-1. Een powerplay aan het einde van de periode zet HYC om in de gelijkmaker, 2-2. Dries Leirs kaatste de puck in het doel op een voorzet van Joep Vercammen.

Helemaal alleen doorgebroken mag Joep Vercammen de hoek uitzoeken. Dit buitenkansje laat hij zich niet nemen. Hij scoort in de rechterbovenhoek, 2-3 (21.15). Joffrey de Klerk zit inde strafbank na een holding vergrijp. Jeffrey van Soppelenburg gaat op de rechterflank alleen op avontuur. Vuurt op doel en scoort shorthanded, 3-3 na 30.56. Na veertig minuten is de stand nog steeds gelijk. Een mooi schot van Yordi Kroezemeijer ketste af op de buitenkant van de paal.

Voor de slotperiode een goaliewissel bij HYC. Mike Jansen gaat het doel hoeden. Gedoe in de mond voor het Zoetermeerse doel. En het is Wouter Willekens die de puck met een backhander over een liggende verdediger en de doelman heen lift in het doel. 3-4 op 40.41. Met vijf tegen drie lukt Joep Vercammen de 3-5 na 43.17. Bij ene vogende anaval van HYC kan Jeffrey Stoppelenburg hem alleen ongeoorloofd van een doelpoging afhouden. Gedecideerd geeft scheidsrechter Juri de Wit een penalty shot aan (46.19). Joep Vercammen zoomt in op doel en schiet ... naast. Op 50.54 een serieuse vechtpartij op het ijs. Panters spelers Yordi Kroezemeijer en Teris Wright ontvangen onder andere een game misconduct straf. Voor HYC alleen een dubbele roughing straf tegen Jens Vroemans. Powerplay voor HYC. Maar geen doelpunten. Op 57.33 mag Ben Verreydt zijn biezen pakken met een major en een game misconduct straf. Waardoor Herentals de rest van de match moet penalty killen. Na een aanval die afgeslagen leek weet Joffrey de Klerk met een mooi schot de 4-5 op het scorebord te toeveren. En dan is er nog 1.34 te spelen. Door doelman Deurloo van het ijs te halen staan de Panters met zes tegen vier spelers op het ijs. Zij maken het HYC knap lastig, maar doelman Mike Jansen is op zijn post. Het blijft bij 4-5 in het voordeel van HYC Herentals U20.

Alle spelers komen dan op het ijs en er breken weer schermutselingen uit. Van de tribune achter mij rent een man naar voren een schreeuwt: "Niels! Niels! Niels!" Het blijkt te gaan om de vader van Niels van Orshaegen die daarmee succesvol wist te beletten dat zijn zoon ook op de vuist zou gaan. Vader van Orshaegen: "Dat heeft Niels geleerd in Geleen, dat vechten. Die Niels is voor niets en niemand bang. Hij heeft twee jaar bij de junioren van Smoke Eaters Geleen in Nederland gespeeld. Iedere werkdag moesten we Niels naar Nederland rijden. En dan in de weekeinden soms uitwedstrijden in Heerenveen en Groningen!" Al met al naar mijn bescheiden mening een terechte uitslag. Waar Zoetermeer het moest hebben van solo acties van een paar sterspelers, zag je bij HYC opbouw en spelpatronen. Overigens kreeg Herentals de zwaarste straf gepresenteerd als gevolg van de gevechten na de reguliere speeltijd. Saege de Rouck kreeg een match penalty.

FOTO`S

Terug