Coupe der Lage Landen U20 Juniorencompetitie 2008-11-21 - Zoetermeer Panters U20 - IHC Leuven U20 2-13

  Zoetermeer Panters U20     IHC Leuven U20
Pos. Nr. Naam   Nr. Naam
G 35 Ivo Deurloo   30 Bob Winnett
G 38 Jan Willem Groenheijde   1 Bram Cok
D 7 Mike van der Horst   17 Pieter Jan Wouters (C)
D 15 Wayne Stauthamer   15 Nick Bruelemans
D 14 Erwin Knoester   16 Maxim Docx
D 77 Arjan Veeninga  
F 19 Jeffrey Stoppelenburg   12 Robin Devos
F 6 Marko Moerland   8 Wietse Abé
F 12 Mike Beintema   13 Enrico Loncke
F 16 Alex van Berkel   4 Maxim Meijskens
F 89 Vito Pol   14 Daniel Vig
F 91 Joffrey de Klerk   5 Dean Thurura
F 79 Yordi Kroezemeijer   2 Sebastien Bollue

Zoetermeer Panters moest uitkomen zonder Dennis Huisman, Teris Wright, Mike Vollebregt, Guido de Boer, Maritza van Leeuwen en Marko van Leeuwen. Bij Leuven zijn meerdere spelers afwezig vanwege schoolverplichtingen (o.a. examenweek). Voor de editie 2008-2009 had IHC Leuven U20 heeft het team uitbreiding gekregen van o.a. doelman Bob Winnett (een Engelsman, wiens vader dominee is), de Hongaar Daniel Vig en de uit de jeugdreeksen van Keulen teruggekeerde Sebastien Bollue. Overigens liet coach Danny Geysbreghs van Leuven afwisselend Dean Thurura en Sebastien Bollue als vierde verdediger acteren.

Mike van der Horst probeert meteen een wrap around, maar kan niet scoren. Meteen daarna neemt Leuven het initiatief over en pint Zoetermeer vast in zijn eigen verdedigingsvak. Dean Thurura en Maxim Meijskens nemen meerdere malen het Panters doel onder vuur. Mmaar de meer dan uitstekend keepende Ivo Deurloo pakt alle pucken. Ivo heeft geluk als Robin Devos een schot van Sebastien Bollue net naast kaatst. Maar dan na 8.38 gebeurt wat allang in de lucht hing. Leuven scoort. Robin Devos geeft voor een Wietse Abé doelpunt voor 0-1. Diezelfde Wietse Abé gaat een mooie combinatie aan met Maxim Meijskens. Wietse krijgt de puck op een presenteerblaadje terug en hoeft slechts in te tikken, 0-2 na 13.32. Daarna pas de eerste echt gevaarlijke aanval van de zijde van de Panters. Jeffrey Stoppelenburg leidt die aanval in, Alex van Berkel speelt Marco Moerland mooi vrij. Maar helaas lukt het Marko niet om de noodzakelijke tip in te plaatsen. Bij een straf tegen Leuven komen Mike van der Horst en Joffrey de Klerk gevaarlijk voor het vijandelijke doel. Overigens zonder dat dat het gewenste resultaat oplevert. Bijna gaat het nog mis op de powerplay als Erwin Knoester in zijn eigen verdedigingsvak simpel de puck inlevert bij Maxim Meijskens. Alleen voor Deurloo ziet Maxim echter zijn schot gekeerd door doelman Ivo. Wayne Stauthamer schiet van de blauwe lijn. Heel Zoetermeer juicht. Maar scheidsrechter Van Aggelen wil van geen goal weten.

In het tweede deel allereerst straffen over (Sebastien Bollue (boarding) en weer (Jeffrey Stoppelenburg; die een verdedigingsfout alleen recht kon zetten door een verboden ingreep). Op 25.14 betrapt een linesman Nico Leeghwater Leuven met zes man op hte ijs. Robin Devos zit de teamstraf uit. Mike van der Horst probeert het dan voor de tweede keer met ene wrap around. En ditmaal scoort hij, 1-2 na 26.04. Speaker Inge kondigt het doelpunt van Mike aan en zegt dat de assist gaat naar Joffrey de Klerk, die vandaag jarig is. Bob Winnett heeft dan Bram Cok in het Leuvense doel afgelost. Nadat Dean Thurura zijn backhand schot over ziet gaan is het even later Wietse Abé, die zijn derde goal scoort, 1-3 na 29.59 (assist Sebastien Bollue). Een moi opgezette anaval door Yordi Kroezemeijer kan MIke van der Horst niet met een doelpunt bekronen. Aan de andere kant geeft Daniel Vig voor op Maxim Meijskens, die simpel de 1-4 kan intikken (31.13). Een paar minuten later valleen de Zoetermeerse verdedigers de op het doel inschaatsende Enrico Loncke niet aan. Enrico zoekt de hoek uit en scoort met een fraai backhand schot 1-5 (34.47). Bij de volgende aanval staat een massa spelers bij Ivo Deurloo op de lip. Pieter Jan Wouters verovert de puck en lift hem in de rechterbovenhoek, 1-6 na 35.13. En de Leuvense aanvalsgolf houdt aan. Wietse Abé soleert en scoort, 1-7 op 36.25. De laatste actie van die periode komt op naam van Zoetermeer's Arjan Veeninga. Maar zijn schot treft geen doel.

In de slotperiode eerst een aantal geweldige reddingen van doelman Ivo Deurloo op inzetten van Dean Thurura en Wietse Abé. Aan de overkant werpt Alex van Berkel alles in de strijd. Hij gaat alleen op het Leuvense doel af en doelpunt voor 2-7 na 43.16. De Panters komen een beetje uit hun schulp. Dat leidt tot kansen voor Vito Pol en Joffrey de Klerk. Joffrey schiet naast maar komt wel samen met doelman Bob Winnett in het doel terecht. Joffrey krabbelt snel weer op, maar het is zichtbaar dat hij last van zijn rug heeft. Bob blijft liggen en moet zich laten vervangen door Bram Cok (45.05). Achter het Zoetermeerse doel gebeurt wat tussen Yordi Kroezemeijer en Wietse Abé. Yordi raakt buiten zinnen van woede en moet door drie spelers en het totale arbitrale trio in bedwang worden gehouden. Nadat hij in de spelersbank is afgeleverd probeert hij weer over de boarding te klimmen om Wietse te lijf te gaan.Dat levert de Panters een major straf op. Seconden later schaatst Enrico Loncke op het doel af. Doet net of hij wil passen, maar scoort dan in de korte hoek, 2-8 (46.42). Verdediger Nick Bruelemans maakt er met een hard en droog schot in de rechterbenedenhoek 2-9 van (47.30). Op 50.25 een straf tegen doelman Ivo Deurloo. Mike Beintema zit de straf uit. En Leuven profiteert. Via de keeper scoort Maxim Meijskens 2-10 (52.04). Maxim Meijskens omspeelt een aantal verdedigers en scoort 'top shelf' 2-11 op 54.39. Een straf tegen Arjan Veeninga levert de 2-12 op. Robin Devos schiet keihard op doel. Ivo Deurloo moet een rebound geven en Enrico Loncke tikt simpel in na 56.45. Mike Beintema krijgt op 57.43 een cross check straf tegen zich uitgesproken. Enrico Loncke speelt de geheel vrijstaande Robin Devos aan die de puck lift in de rechterbovenhoek, 2-13 op 58.52. De laatste aanval van Zoetermeer verloopt via Wayne Stauthamer, die Joffrey de Klerk wegstuurt. Maar Joffrey's schot wordt met een stick save gekeerd door Bram Cok. Mike Beintema verdient na 59.33 nog een straf als hij Daniel Vig tript. En de match is gedaan.

Een verdiende zege voor het team van Leuven. Dat echt als team speelde. Wel veel klasse bij de Panters, echter te weinig samenspel om effectief te zijn. Na afloop van de match vraag ik coach Danny Geysbreghs naar het mooiste dat hij op het ijs heeft gezien. Danny:"Ik ben het meest tevreden over het passenspel. Dat was grote klasse. Ik heb maar twee echte verdedigers bij me nu en heb de aanvalslijnen moeten mixen. Anders had je nog mooier ijshockey gezien van ingespeelde lijnen. In het team zitten zelfs vijf U17-spelers. Die zijn veel te goed voor die U17 competitie in België. Die zouden we als Leuven anders helemaal oprollen. Ik had het er samen met Jos Lejeune, de coach van de hoofdmacht van Leuven, laatst nog over. Vroeger toen wij junior waren speelden wij op karakter en inzet. Deze jongens zien hun medespelers en betrekken hen in het spel. Zij spelen veel intelligenter. En als je de stickhandling van die gasten ziet. Perfect!" En tegen Bob Winnett, die net voorbij loopt:"How are you Bob". Bob zegt:"On the whole I am OK. But my chest still hurts when I breath." Overigens was het Danny Geysbreghs die EHBO verleende bij een gewonde Zoetermeerse speler. "Via mij werk doe ik EHBO. Dus vandaar. Overigens werk ik tegenwoordig in Rotterdam, dus dit was bijna een thuiswedstrijd voor mij."

FOTO`S

Terug