Coupe der Lage Landen U20 Juniorencompetitie 2009-11-14 - Zoetermeer Panters U21 - IHC Leuven U20 4-8

  Zoetermeer Panters U21     IHC Leuven U20
Pos. Nr. Naam   Nr. Naam
G 38 Jan Willem Groenheijde   74 Dimitri Stamatiou
G   37 Bram Cok
D 77 Arjan Veeninga   2 Dean Thurura
D 2 Thomas Borgman   11 Simon Lemmens
D 70 Dennis Huisman   16 Maxim Docx
D 1 Diemer van Gent   77 Alexander Winterschladen
F 19 Jeffrey Stoppelenburg   12 Robin Devos (C)
F 99 Bas Flohil   19 Maxime Boninsegna
F 89 Thomas Hoos   10 Wesley Goossens
F 16 Alex van Berkel   35 Davy Dendas
F 74 Guido de Boer   14 Daniel Vig
F 9 Joffrey de Klerk (C)  
F 84 Mike van Bruggen  
F 11 Marko van Leeuwen  
F 17 Patrick Stoppelenburg  

Zoetermeer Panters U21 kon niet meer beschikken over doelman Ivo Deurloo aan, Yordi Kroezemeijer, Mike Vollebregt, Marko Moerland en Teris Wright. Voor deze match waren afwezig: Maritza van Leeuwen, Wayne Stauthamer, Mike van der Horst en Beau Dorsman. Bij Leuven zijn doelman Bob Winnett, Nick Buelemans, Wietse Abe (HYC Herentals), Enrico Loncke (Phantoms Deurne 1), Maxime Meijskens en Sebastien Bollue (Sherbrooke Harfangs Midget AA, Canada) uigevlogen. Voor deze match waren Pieter-Jan Wouters, Marco Piro en Losas Cruz Cedron niet beschikbaar. Dimitri Stamatiou is de nieuwe tweede doelman van Leuven U20. Zoetermeer heeft een volle bank. Maar Leuven komt net een aanvaller tekort om met twee lijnen te kunnen opereren.

Eingszins verlaat stap ik de ijshal binnen. Nog voor ik de binnendeur naar de ijsbaan opendoe zie ik door de glas Zoetermeer scoren en hoor de (weinige) toeschouwers juichen. De Panters blijken 2-2 gelijk te hebben gemaakt. Bas Flohil heeft gescoord op aangeven van verdediger Thomas Borgman. Tijd 17.23. De score was geopend door Guido de Boer, die er na 3.39 1-0 van maakte. Vervolgens scoorde Daniel Vig 1-1 (6.46) en Robin Devos 1-2 (7.56). Beide doelpunten van de shorthanded variant, want Simon Lemmens zat in de strafbank voor boarding. Robin Devos probeert op slag van rust zijn ploeg nog op voorsprong te zetten. Maar Jan Willem Groenheijde pareert zijn schot adequaat.

In het tweede deel probeert Dennis Huisman zijn medeverdediger te bereiken met een pass tegen de boarding achter het doel langs. De hoek is echter niet goed gekozen en de puck springt aan de zelfde kant van het doel in het veld terug. Precies op de stick van Daniel Vig. Met een fraaie slide save ontneemt Jan Willem Groenheijde Daniel een prachtkans. Uit woede over deze gebeuetenis slaat Dennis bijna zij n stick kapot op het ijs. Ook Robin Devos geraakt niet langs Groenheijde. Maar zijn tegenover Bram Cok doet niet voor hem onder en pareert een schot van Guido de Boer. Bij het uitverdedigen breek doelman Jan Willem zijn stick. Snel krijgt hij een veldspelers stick aangereikt. Maar daarmee moet hij zeker een halve minuut uitkomen, voordat een speler van de bank komt en hem een goaliestick brengt. Gelukkig speelde het spel zich op de andere helft van het veld af, want het was powerplay Panters. Joffrey Klerk en Dennis Huisman kunnen maar net het scoren worden belet. Bram Cok zet zijn blocker goed in om een hard schot van Marko van Leeuwen te weren. Maar even later hebben Alex van Berkel en Jeffrey Stoppelenburg slechts een verdediger tegenover zich. Alex, door het midden schaatsend, voert de puck. Hij passt precies op het goede moment naar rechts. Jeffrey schiet en scoort, 3-2 na 35.01. Maar nog voor de tweede pauze (die 15 minuten duurt i.t.t. de eerste pauze van maar vijf minuten) scoort Daniel Vig uit een rebound van een schot van Maxim Dockx, 3-3 na 37.39.

In de slotperiode probeert Marko van Leeuwen het met het breekijzer. Maar tweemaal is het eindstation Bram Cok. Op links stoomt Dean Thurura op. Hij passt naar een medestander. Althans dat was de bedoeling. Via de schaats van een Zoetermeer verdediger komt de puck bij hem terug. Met een fraaie backhander werkt hij de puck achter Jan Willem, 3-4 na 44.19. En in die periode ziet je dat de betere stickhandling van Leuven de overhand krijgt en niet het surplus aan conditie van Zoetermeer. Maxim Dockx poogt ene wrap around, maar stuit op Groenheijde. Maar zijn rebound verdwijnt door de five hole, 3-5 na 50.55. Diezelfde Maxim Dockx maakt in het aanvalsvak een mooie passeerbeweging en schiet de puck uit de pols in de benedenhoek, 3-6 na 53.40. Even later schiet Daniel Vig op de paal. Maar via Dean Thurura en schutter Maxim Dockx verdwijnt de puck alsnog in het Zoetermeerse doel, 3-7 na 54.21. En nog in diezelfde minuut omspeelt Daniel Vig Groenheijde, 3-8 op 54.51. In de laatste vijf minuten poogt Marko van Leeuwen alles om te scoren. Polsschoten, slapshots en backhanders vuurt hij op het leuvense doel af. En eindelijk op 59.27 (powerplay) scoort hij, als hij plotseling de puck op zijn stick krijgt. En hij legt daarbij meteen de 4-8 eindcijfers vast.

Een verdiende zege voor het team van Leuven. Dat beter als team speelde dan Zoetermeer. Dat wil zeggen, met uitzondering van Robin Devos. Op zich een goede speler, maar hij wil vaak zelf scoren en zag daarbij wel eens een medespeler over het hoofd. Zoetermeer lijkt qua niveau gelijk gebeleven t.o.v. vorig seizoen, terwijl Leuven aan kracht heeft ingeboet.

Terug