Halve finale Toekomstdivisie 7 maart 2003: HIJS HOKIJ WOLVES DEN HAAG - JORDENS LIONS DORDRECHT 2-3

Nadat Den Haag met overmacht zich had gekroond tot nummer een van de Toekomstdivisie in de reguliere competitie was er een koude douche een week geleden in Dordrecht. De Lions wezen de Wolves met 4-2 terug. En met een verlenging en eventuele penalty shots na een zege van de Hagenaren, leek een lange ijshockey-avond voorgeprogrammeerd. Maar de Dordrechtse leeuwen - onder leiding van coach en ex-international Guus Bakker - dachten daar heel anders over. Op aangeven van Edgar Dekker scoorde Jorne Kloots al na 2.18 0-1. En eigenlijk schaatsten de Hagenaars steeds achter de feiten aan. Tot overmaat van ramp moest op 8.42 Robert van Yperen naar de strafbank wegens elbowing. Van beide kanten werd fors gespeeld en flink achter de puck aangejaagd. Nadat HIJS weer compleet was schiet Wolves' Tim Willis keihard naast. De rebound is een prooi van Jan Olsthoorn, die zijn slapshot ziet gekeerd door doelman Glenn Seefal van Dordrecht. Dan passt Robert van Yperen in zijn eigen verdeigingsvak de puck op de stick van de nummer vijf van Dordrecht Ales Chamrad. Zijn backhander is echter een prooi van Wolves doelman Peter Seton. Een uitegelezen kans krijgen de Dordrechtenaren vanaf 17.17 als de Belgische international van HIJS, Kristoff van den Broeck, twee minuten moet brommen wegens high stick. Dat levert een gevaarlijk schot op van Buddy Bakker, dat Edgar Dekker net niet in het doel kan deflecteren.

Nadat de eerste periode duidelijk een Dordrechts overwicht te zien gaf kwamen de Hagenaars in het middendeel opzetten. Onder andere via een schot van Marijn den Dulk en een deflectie van Robert van Yperen. Ook Thomas ter Haar was dicht bij een doelpunt, maar hij zag zijn polschot - afgevuurd van de rechterflank - via de vanghandschoen van doelman Glenn Seefal naast gaan. Dan moet Joop Visser na een tripping vergrijp twee minuten de strafbank verwarmen. Hij houdt het bijna de volle twee minuten vol ware het niet een succesvolle inzet van Kristoff van den Broeck, na een combinatie met Manitas Demelinne en Robert van Yperen. Een powerplay doelpunt na 25.03 voor een 1-1 gelijke stand. Jan Olsthoorn kreeg vier strafminuten tegen zich uitgesproken op 28.25. Een voor holding en een voor roughing. En daarmee was de opmars van de thuisploeg ook min of meer gestrand. Met name Buddy Bakker doet dan van zich spreken bij Dordrecht. Eerst vuurt hij een keihard schot af van de blauwe lijn. De tip-in van Jorne Kloots mist net doel. Even later staat Buddy helemaal vrij op de rechterflank. Ronnie van keroerle speelt hem aan en bingo. Buddy bakker maakt er na 29.12 1-2 van. Nog steeds shorthanded lanceert HIJS wat plaagstootjes middels Kristoff van den Broeck en Manitas Demelinne. Beiden stranden echter op doelman Glenn Seefal. Dan een gweldige actie van Dordrechts nummer 4 Jari Tolppila. Op de vierkante meter laat hij twee verdedigers de verkeerde kant uitschaatsen, ziet op rechts Jorne Kloots helemaal vrij staanm en passt. Jorne kan de hoek uitzoeken en scoort met een polsschot linksboven, 1-3 na 34.40. Lions' Oswin Bomius heeft zich bezondigd aan holding en moet twee minuten straf uitzitten. Job den Dulk geeft voor op Manitas Demelinne, die op 37.33 de achterstand tot 2-3 terugbrengt.

In het slotdeel probeert Den Haag verbeten het tij nog te keren. Maar ondanks een time out op 54.39 (waarna voor Dordrecht Edgar Dekker, Joop Visser, Alex van Vught, Jorne Kloots en Jari Tolppila en voor Den Haag Ton Staal, Kristoff van den Broeck, Kerst Nolf, Manitas Demelinne en Pascal van de Velde op het ijs staan) en het inzetten van een zesde veldspeler voor doelman Peter Seton blijft de stand 2-3. En Dordrecht gaat naar de finale!

Foto's (inclusief Kristoff van den Broeck special

Terug