HIJS HOKIJ Wolves Den Haag - Tilburg Trappers 2 (Selectieteam) 7-3 (5-1;1-1;1-1) 24-10-2003

In deze competitie match van de Eerste Divisie kenden de teams de volgende opstellingen:

     HIJS HOKIJ WOLVES DEN HAAG     TILBURG TRAPPERS 2 (Selectieteam)
 G  29 Peter Seton   31 Bjorn van de Put
G 24 Maarten Janssen   1 Bram Broersen
D 72 Jan Olsthoorn   16 Roy van Gorkom
D 14 Bas de Haan   26 Stefan Mathijssen
D 11 Marco Kronenburg   17 Dirk de Kok
D 21 Rene Kronenburg   11 Kevin Maas
D 71 Job den Dulk   19 Peter van Kaam
D 16 Tim Willis      
15 Robin Zoutenbier      
F 97 Sven Karlsson   6 Michel van Schilt
F 84 Thomas ter Haar   20 Twan Jonkers
F 18 Pascal van de Velde   24 John Kolen
F 77 Jimmy Raats   23 Mmark Donders
F 19 Toni Demelinne   12 Robert Maas
F 75 Robert van Yperen   15 Sander Zeebregts
F 13 Manitas Demelinne   22 Dennis Verhoof
F 44 Marijn den Dulk   14 Bart Donders
F 12 Jeroen Admiraal      
F 7 Alan van Bentem      
F 22 John Rurup      
Coach   Danny Jurgens     Guus Bakker

Bij Den Haag stond nummer 5 Kristoff van den Broeck achter de bank in plaats van er op. En bij Tilburg coachte ex-international Guus Bakker, die vorig seizoen de Dordrechtenaren onder zijn hoede had.

Meteen na de openingsface off trekt Tilburg op. Maar Marco Kronenburg onderschept de aanval. Hij passt het verdedigingsvak uit. Maar de puck belandt precies op de stick van Robert Maas. Robert ontwijkt een verdediger en vuurt een zwak schot af. Tot ieders verbazing verdwijnt de puck in het doel. 0-1 na 11 seconden. De thuisploeg laat zich niet ontmoedigen door deze vroege tegentreffer. Een backhander van Manitas Demelinnen gaat via het lichaam van doelman Bjorn van de Put naar de hoek van de ijsbaan. Een goede actie van Toni Demelinne is het prooi van de Tilburgse doelman, die wel een rebound geeft maar daarna het snelste reageert. Dan een schot van de blauwe lijn van junior Robin Zoutenbier, een nieuweling in de selectie van HIJS. Wederom geeft Bjorn van de Put een rebound weg. Ditmaal is Marijn den Dulk - de man met de opportunistische schaatsstijl, waarbij hij zijn stick steeds over het ijs laat glijden - er als de kippen bij om in te tikken, 1-1 na 6.14. Uit een face off in het aanvaslvak komt de puck bij verdediger Marco Kronenburg terecht, die op Bas de Haan passt. Bas vuurt een one-timer af en het is 2-1 (9.42). Dan is het de beurt aan Rene Kronenburg om van de blauwe lijn een slapshot af te vuren. En ook hij treft doel, 3-1 na 11.07. Een Tilburg Trapper moet naar de strafbank en na een commbinatie met Jeroen Admiraal en Manitas Demelinne benut verdediger Tim Willis dit buitenkansje. Een paar minuten later schaats Thomas ter Haar achter het vijandelijke doel en geeft scherp voor in de slot naar aanvoerder Robert van Yperen. Die prompt de puck tegen de touwen jaagt, 5-1 na 14.50. En daarmee bezegelde hij meteen het lot van doelman Bjorn van de Put. Coach Guus Bakker haalde hem naar de kant ten favuere van Bram Broersen, die uitstekend werk zou verrichten in het Tilburgse doel. Bjorn schaats woedend naar de spelersbank en geeft uit frustratie met zijn stick een enorme knal tegen de boarding. Een duidelijke but ending van Tilburger Bart Donders op Jimmy Raats wordt niet bestraft door de 'er boven op staande' scheidsrechter Den Boer. Maar dat betekent natuurlijk niet dat je dan maar het recht in eigen hand moet nemen, zoals Jimmy Raats deed. Als Jimmy Raats enigzins is afgekoeld hebben de beide linesmen hun handen vol aan Bart Donders, die in zijn eentje een worstelpartij aangaat met de beide officials. Bart komt goed weg met enkel 2 minuten straf voor roughing. Jimmy Raats de zogenaamde 'instigator' komt er minder genadig van af bij referee Den Boer. Een dubbele minor voor roughing en een tienminuten misconduct straf. En dat is dan ook meteen zo'n beetje het einde van de eerste periode.

Op de powerplay ontwikkelt Tilburg wel flink druk op het Haagse doel. Een machtig schot van Kevin Maas van de blauwe lijn, gevolgd door een geweldig polsschot van aanvoerder Roy van Gorkom. Beide keren blijft doelman Peter Seton overeind, de tweede maal door een geweldige 'glove save'. Dan schaatsen beide ploegen weer met vijf veldspeler. Vanuit zijn verdedigingsvak produceert Marco Kronenburg een splijtende pass richting blauwe aanvalslijn, waar Manitas Demelinne rondschaatst. Hij gaat met de puck aan de haal en scoort, 6-1 na 24.39. Aanvallen van Tilburg zijn zeer sporadisch. Maar dan halverwege de tweede periode kennen de Trappers een opleving. Sander Zeebregts probeert de puck tegen de touwen te liften en Peter van Kaam vuurt een keihard slapshot op doel. Beide malen blijft doelman Peter Seton overeind. Dan mag Tilburg het krachtspel (powerplay) beoefenen. En dat heeft al snel succes. Via Twan Jonkers en Michel van Schilt komt de puck bij Dennis verhoof terecht, die na 32.01 6-2 laat aantekenen. Als de ploegen weer van gelijke sterkte zijn breekt Roy van Gorkom uit. Hij schiet net naast, maar wordt meteen daarop onthelmd. En dat mag niet. Dus twee minuten straf voor Bas de Haan. Marco Kronenburg krijgt het aan de stok met Mark Donders (zie ook de foto's). En als Rene Kronenburg John Kolen niet goed checkt breekt John door. Maar zijn gevaarlijke schot wordt door Peter Seton gekeerd.

In de tweede pauze verschijnt doelman Maarten Janssen van HIJS op het ijs voor allerlei oefeningen. En dat betekent natuurlijk een goaliewissel. Een ook Maarten doet zijn werk goed, evenals de ook ingewisselde Bram Broersen. Maar dat neemt niet weg dat op 49.17 Tilburger Dennis Verhoof 6-3 weet te scoren. Tilburg komt flink terug, terwijl HIJS wat was weggezakt. Dan krijgt Rene Kronenburg het voor de tweede maal aan de stok met Bart Donders. Rene moet vier minuten zitten (fisticuffs en hooking), maar ook Bart moet naar de strafbank. De jonge Tilburger is het daar helemaal niet mee eens en neemt gewoon plaats op de spelersbank. Maar ook in de bank regeert Guus Bakker. Die hem toevoegt dat hij niet moet tegenstribbelen. En hem duidelijk maakt dat als het meneer niet naar de zin is hij naar de kleedkamer mag vertrekken. Bart kiest eieren voor zijn geld en steekt het ijs over naar de strafbank. Dennis Verhoof probeert doelpunt nummer vier voor de Trappers te scoren, maar met een stick save weert Maarten Janssen deze aanval knap af. Rene Kronenburg zit nog op de strafbank, als Thomas ter Haar vanachter het doel in de slot passt op Sven Karlsson. Sven scoort met een backhander 7-3 (52.06). Daarna zijn er over en weer slechts kleine kansen. En met een schot buitenkant paal van Robert van Yperen komt de match tot een einde.

Foto's

Terug