Kwalificatiecompetitie PO plaats 4, 2004-2005
HIJS HOKIJ Wolves Den Haag - Emperors Nijmegen 3-5 (0-0;3-3;0-2) (19-2-2005)

  HIJS HOKIJ Wolves Den Haag     Emperors Nijmegen
Positie Nr. Naam   Nr. Naam
G 29 Peter Seton   4 Thijs van Broekhoven
G 1 Victor Boutrs-Girgis   29 Casper Swart
D 4 Michael Minarech   10 Wesley Hendriks
D 2 Niels Leeuwenkamp   12 Nick Verbruggen
D 9 Dennis Jonker   91 Erik Tummers
D 12 Josef Rekem   33 Mark Visschers (C)
D 16 Tim Willis   52 Marcus Abrahamsson
D 19 Radovan Sakalas   66 Nicky de Jong
D 5 Kristoff van den Broeck  
F 7 Alan van Bentem   5 Huub Verdonschot
F 15 Julian Patinama   6 Harry Verdonschot
F 11 Francis Collin   76 Ryan Love
F 22 Joy Turpijn   8 Bart van Roosmalen
F 44 Marijn den Dulk   9 Robert Jongbloed
F 77 Jimmy Raats (C)   14 Jimmy Nagle
F 87 Fredrik Edlund   17 Rene Vughts
F 97 Sven Karlsson   18 Eric Hoogvliets
F 18 Jesse Heerema   20 Kevin Bruijsten
F 17 Elmer Kuik   21 John Versteeg
F 14 Tristan Senior   47 Bob Theunissen
F 13 Jan Jaap Natte  

Bij Den Haag speelden de keiharde (handbreuk) Alan van Bentem en topschutter Tristan Senior - met gezichtsmasker, vanwege een oogkasbreuk drie weken geleden - mee. Bij Nijmegen hoedde Thijs van Broekhoven het doel.
Bij HIJS gaat men ervoor. Tristan Senior vuurt het eerste schot op doel af. Pas enkele minuten later de eerste echte aanvalsactie van de Emperors via Kevin Bruijsten. Tristan Senior en Francis Collin combineren goed, maar Tristan mist vlak voor het doel. Doelman Thijs van Broekhoven grijpt goed is als Michael Minarech een pass van Jesse Heerema probeert te converteren. Dan na ruim vier minuten de eerste straf uitgesproken door scheidsrechter Pieter Bakker; high stick tegen Nijmegen's Marcus Abrahamsson. Kristoff van den Broeck schiet op doel maar Thijs van Broekhoven redt met zijn legguard. En Thijs krijgt het daarna zwaar te verduren. Maar Jesse Heerema, Tristan Senior (tweemaal) en Jan Jaap Natte stuiten allen op stick of vanghandschoen van Van Broekhoven. Sporadisch valt Nijmegen uit. De rijzige verdediger Wesley Hendriks draalt geen seconde en schiet keihard op doel. Maar de blocker en daarna de pannenkoek van Peter Seton houden de stand op 0-0. En op rechts breekt John Versteeg door, schiet de keeper aan en tikt het naschot in het zijnet. Scheidsrechter Bakker geeft een straf aan tegen Jimmy Nagle. Met zes man trekt HIJS ten strijde. Van rechts wordt de puck in de slot gedropt. En bijna tipt Jimmy Nagle de puck in zijn eigen doel. Lang weet HIJS niet te genieten van de powerplay, want al snel moet ook Tristan Senior (high stick) in de strafbank plaatsnemen. Bij vier tegen vier vindt Emperors' verdediger Marcus Abrahamsson het tijd worden om te soleren. Maar alleen redt hij het niet. En zo is de stand na de eerste twintig minuten nog steeds dubbelblank. Een licht veldoverwicht en de betere kansen waren voor de thuisclub.

De tweede periode laat een wat doelbewsuter Nijmegen zien. Erik Tummers biedt Ryan Love een mooie kans, maar Ryan schiet naast. Joy Turpijn en Kristoff van den broeck doen namens Den Haag wat terug. Maar het is niet overtuigend genoeg. Een tripping straf tegen Nick Verbruggen doorstaat Nijmegen met glans. Daarna mag Tim Willis de strafbank gaan verwarmen. Snel rukken de Nijmegenaren midels Jim Nagle en John Versteeg op naar het doel. John passt in de slot en daar staat Huub Verdonschot, die de voorzet in de linkerbovenhoek kaatst, 0-1 na 27.34. Een paar minuten later breekt HIJS de ban. Jan Jaap Natte geeft door naar Tim Willis, die keihard op doel schiet. En het is Jesse Heerema die de puck in het doel veegt, 1-1 na 29.23. De gelijkmaker staat nauwelijks op het scorebord of Tristan Senior verzilvert een pass van Josef Rekem, 2-1 na 29.46. Uit de draaiing weet Jan Jaap Natte met een polsschot zelfs de 3-1 te scoren na 33.05. Een powerplay doelpunt, want John versteeg zat een slashing straf uit. Nick verbruggen plaatst vanuit een moeilijke een backhandschot. De rebound komt pardoes op de stick van John versteeg, die het rubber hoog boven tegen de touwen jaagt. En na 35.23 is het 3-2. Vanaf dat moment verschijnt Kristoff van den Broeck bijna alleen nog maar als linker-aanvaller op het ijs. Op 39.13 een hooking straf tegen goalgetter Tristan Senior. Nijmegen scoort prompt. Robert Jongbloed gaf voor op Bob Teunissen, die de gelijkmaker na 39.34 in het doel werkte. Tristan Senior krijgt dan een tienminuten misconduct straf en twaalf seconden later zelfs een game misconduct straf. Een daarmee verdwijnt de aanvalsleider van Den Haag en is scheidsrechter Bakker de gebeten hond. Ik schrijf gebeten hond, maar de supporters gebruikten in de rest van de match heel wat liederlijker taal. Met name achter mij, hoog boven de tribune was een supporter flink op dreef.

Na de tweede periode volgt een extra lange pauze. De Zamboni was in de boarding geramd. Het spel gaat heen en weer. Kansen zij er voor Radovan Sakalas, Jesse Heerema en Ryan Love. Dan ontfutselt Ryan Love in de linkerhoek een HIJS-verdediger de puck. Ryan passt meteen in de slot en Eric Hoogvliets staat precies goed gepositioneerd om de puck in het doel te rammen, 3-4 na 48.00. Even later schiet Jim Nagle op doel. De puck is nog nauwelijks teruggekomen van de legguards van Peter seton of Huub Verdonschot heeft de puck al in het doel gedeponeerd, 3-5 na 49.38. Kristoff van den Broeck probeert dan tevergeefs een gaatje in de defensie te vinden. Ook een tripping straf tegen Marcus Abrahamsson brengt Nijmegen niet meer van de wijs. Jan Jaap Natte krijgt nog de beste kansen. Maar als ik schrijf dat hij daarna zijn frustatie op zijn stick botvierde, weet je genoeg. Uiteindelijk haalt coach Danny Jurgens Peter Seton naar de bank voor een zesde veldspeler. Nijmegen komt nog het dichts bij aen doelpunt, als Ryan Love de puck tegen de paal van het verlaten schiet. De match is gedaan.

Naar mijn mening kreeg Den Haag een beetje te weinig in dit duel, maar Nijmegen benutte haar kansen beter. Na afloop zette Den Haag voorzitter Louis Verreijen Kristoff van den Broeck in het zonnetje, die met deze wedstrijd afscheid nam van het ijshockey.

Foto's

Terug