Eredivisie Kampioenschap van Nederland 29-12-2006 - Den Haag - Nijmegen 7-2 (3-1;2-1;2-0)

Aan de zijde van Den Haag ontbrak nog steeds Marcel Bruinsma. Paul Vincent voegde zich bij de injured reserve list met een gebroken duim. Zijn hele hand zat in het gips. En Andri Salomonson was ziek.

De wedstrijd begint met een hevig offensief van de thuisploeg. Bohuslav Subr geeft terug op Jan-Jaap Natte, die meteen afvuurt. Nijmegen doelman Benjamin Finkenrath geeft een rebound, maar met een snoekduik bevriest hij de puck. Vanuit de slot schiet John Hecimovic recht op de keeper. Jan Bohac vangt een uitverdedigingspass van de Nijmegenaren op en schiet zelf op doel. Maar de puck gaat naast het doel. Dan de eerste echte aanval van Nijmegen en Eric Hoogcliets weet prompt te scoren, 0-1 na 2.45. Vanuit de face off dringt Den Haag meteen weer sterk aan en met een backhandshot weet Jan Bohac doelman Finkenrath op 3.02 te verrassen, 1-1. Seconden later moet Nick de Jong brommen vanwege een holding vergrijp. En prompt scoort de op goal inschaatsende Jan Bohac de 2-1 (4.16 - powerplay). Nijmegenaar Wesley Hendriks heeft aan de andere grote pech als hij met zijn schot slechts de paal raakt. Na een minuut of acht de derde echte aanval van de Devils, maar de doelman van de thuisploeg vangt de puck uitstekend. Dan begaat doelman Benjamin Finkenrath een domme tripping straf. Huub Verdonschot zit de straf uit. Bijna lukt Josh Tataryn een shorthander, maar Sami Heinonen redt. Al met al geen geweldig powerplay van Haagse zijde. Al geeft james easter wel zeer mooi en scherp voor op Anton Butochnov, maar laatstgenoemde krijgt zijn stick niet tegen de puck. Wat later schiet Hendrik Soderqvist van de blauwe lijn bewust naast het doel, waar Matt Korthuis staat geposteerd. De deflectie van Matt lukt niet erg. Maar de aan de andere zijde van het doel staande John Hecimovic krijgt wel de puck. Hij legt het rubber goed voor zijn stick en vuurt net op tijd af, 3-1 op 12.40. Na een straf tegen Robert Horak weet Nijmegen ngo een paar kansen te scheppen. Nick de Jong ziet zijn blast van de blauwe lijn gekeerd door de stick van Heinonen. Nadat Bert van de Braak eerst een speler heeft aangeschoten mikt hij in de herkansing naast het doel. De laatste kansrijke actie voor de thee is van de HYS. Vanuit de hoek passt Bohuslav Subr achterwaarts op Jan Bohac, die echter naast schiet.

In de tweede periode verschijnt HYS in lichtblauwe tenue, nadat in de eerste periode Nijmegen in het zwart tegen HYS in het donkerblauw speelde. Een rommelig begin van de tweede twintig minuten. Op een geven moment schiet Matt Korthuis. En stick save van Finkenrath. De rebound schiet Lou di Masi recht op de doelman. Maar Benjamin Finkenrath blijft liggen. En moet gewond naar de kleedkamer. Dus moet Casper Swart aan de bak. Uiteraard proberen de Hagenaars hem meteen te verschalken, maar dat zit hen niet glad. Casper laat meteen een goede glove save zien. James Easter moet wegens tripping twee minuten naarde strafbank. En Nijmegen profiteert. Nick Verbruggen schiet op doel en Josh Tataryn tikt in voor 3-2 (30.06). Wesley Hendriks wil de gelijkmaker forceren. Maar als dat niet lukt is er wel een gat in de verdediging. Daar duikt James Easter in, maar alleen voor Swart weet hij niet te scoren. Maar even later krijgt John Hecimovic de puck mooi van links aangespeeld door Matt Korthuis. En John scoort, 4-2 op 33.19. Kort voor tijd straft het flink teruggevallen HYS een verdedigingsfout van Nijmegen af. Vanuit de hoek legt Jan-Jaap Natte terug op Jan Bohac, die gericht de puck in de linkerbenedenhoek werkt voor de 5-2 (39.05).

In de derde periode meteen een break van Mike Rice van de Devils. Maar de goed gepositioneerde Heinonen geeft de schutter geen kans. Aan de andere kant passt Robert Horak op Jan Bohac. Zijn schot stuit naar voren af van de legguard van Swart. Precies op de stick van Jan-Jaap Natte, die met ene snelle polsbeweging de puck tegen de touwen jaagt, 6-2 na 43.45. De wedstrijd golft heen en weer zonder dat er nu echt sprake is van geweldig ijshockey. Maar als Joshua Mizerek op doel schiet belandt de puck bij John Hecimovic. Hij verslaat de uit positie zijnde doelman simpel, 7-2 (53.27). Daarna racet Sami Heinonen tweemaal naar de kant bij uitgestelde straffen. Maar de extra aanvaller bij HYS levert beide malen niets op. Op 55.38 verdwijnt Dave van Mol naar de strafbank voor interference. Den Haga komt niet tot powerplay en het blijft bij 7-2.

De eerste overwinning in de eerste match voor de nieuwe coach Andy Tenbult. Jan Bohac werd aangewezen als de Man of the Match bij HYS.

 

Foto's

TERUG