Ere Divisie Kampioenschap van Nederland 06-02-2009 - HIJS Den Haag - Tilburg Trappers 3-5 (0-2;2-1;1-2)

De commentaarlijn voor de SBS6 reporter zou als volgt kunnen luiden: Den Haag, dat een optisch veldoverwicht had, probeerde met de stormram het Trappers bastion te nemen. Maar in het Tilburgse doel stond een meer dan adequaat verdedigende keeper Billy Thompson. Tilburg speelde een effectief en efficient spel en benutte de kansen optimaal.

De wedstrijd begint furieus van Haagse zijde. Meteen alles op het Tilburgse doel. En meteen geeft Brian Mullally zijn visitekaartje bij Taggert Desmet af, door hem flink aan te pakken. Schoten van Jan-Jaap Natte (tweemaal), James Easter (uit de draai) en Josef Cierny treffen geen doel. Dan na zoŽn minuut of vijf de eerste serieuze aanval van de Trappers. Verdediger Stanislav Nazarov schaatst in op doel, krijgt de puck aangereikt, maar schiet keeper Casper Swart aan. Bij de volgende aanval probeert Lance Monych een wrap around. Hij is een duizendste van een seconde sneller dan Casper Swart en scoort 0-1 na 5.10. En mteen is het openingsoffensief van HIJS voorbij. Met name Daryl Bat doet dan van zich spreken. Maar Casper Swart houdt hem tweemaal van een bijna zekere 0-2 af. Maar later is het dan toch Daryl die weet te scoren. Bij een break voedt Bob Teunissen Daryl Bat de puck, Daryl snelt op het doel af, stopt een halve meter voor de doelman en laat d epuck dan onder de doelman door glijden, 0-2 op 14.49. Een hooking straf tegen Niko Suoranimemi levert een powerplay op voor Den Haag en een half dozijn slapshots (o.a.van Joshua Mizerek en de op de powerplay als verdediger opererende John Hecimovic) de blauwe lijn. Maar geen grote kansen.

In de tweede periode gebeurt er van alles. straffen, schoten op doel en een stuk plexiglas dat uit de sponning vliegt na een check van Taggert Desmet op een Haagse speler. Daarna bedient James Easter vanachter het doel John Hecimovic, die met een onetimer eindelijk het raadsel Billy Thompson oplost, 1-2 na 25.54. Vanuit de daaropvolgende face off scoort Matt Smith meteen 1-3 (26.13). Maar Den Haag blijft aandringen, zelfs met een man minder op het ijs. En als Bob Teunissen op de strafbank zit weet Matt Reid een schot van John Gordon in het net te deflecteren, 2-3 (39.24).

In het derde bedrijf is er eerst een interference straf tegen Jeffrey van Iersel. En dan gaat voor de tweede maal een stuk plexi uit de sponning. Op links wordt Jozef Cierny door Joshua Mizerek en John Hecimovic op avontuur gestuurd. Op volle snelheid schaatsend vuurt Josef af en vindt de verre hoek. De stand is gelijk (3-) op 44.24. Na een cross check beledigt Casey van Schagen de scheidsrechter ook nog eens. En dat betekent 2 plus 10. Even later maakt hij het nog bonter in de strafbank en mag helemaal vertrekken met een game misconduct straf. . HIJS profiteert niet. Wie wel profiteert is Taggert Desmet. Tijdens een uitsluiting wegens hooking van Matt Reid komt de puck via Don Nicholls bij Taggert terecht. In de slot staand vuurt hij uit de draaiing raak, 3-4 (52.52). In plaats van de krachten te bundelen belanden HIJS spelers op de strafbank. Met nog een minuut te gaan is Casper Swart op en af van het ijs voor een zesde veldspeler. Matt Smith krijgt de puck, schaatst door het midden, laat zich wat naar rechts afdrijven door een verwoed duikende John Gordon, maar weet net op de been en in puckbezit te blijven en markeert een empty netter voor de 3-5 eindstand.

Foto's

TERUG