Eerste Divisie 2010-02-06 - Zoetermeer Panters - HIJS HOKIJ Wolves Den Haag 4-2

  Zoetermeer Panters     HIJS HOKIJ Wolves Den Haag
Pos. Nr. Naam   Nr. Naam
G 1 Simon Schneider   35 Jonathan Jobin
G 31 Ruud van der Holst   3 Claudia van Leeuwen
D 2 Niels Leeuwenkamp   7 Bas Britstra
D 3 Mike Topic   27 Nick van Zon
D 6 John Kolen   23 Michiel van der Spek
D 7 Roland van Donge   71 Job den Dulk
D 9 Dennis Huisman   77 Max van Horen
D 13 Thomas Borgman   88  Jan Veselsky
D 23 Jan Safar      
D 40 Ben Bik  
D 41 Roe Bruggeman  
F 8 Dennis van der Bol   6 Johan Rurup
F 10 Matthijs Wiersma   8 Willy Schut
F 12 Jeroen Admiraal   10 Michel Smit
F 15 Kevin van Leeuwen   12 Marco Bommezijn
F 17 Marko van Leeuwen   13 Manitas Demelinne
F 18 Steven Henwood   14 Ramon van Waardenburg
F 19 Joy Turpijn (C)   17 Jasper Kik
F 21 Richard Borgman   18 Ben Rurup
F 28 Pascal van de Velde   19 Danny Bood
F 33 Guido de Boer   20 James Easter
F 90 Joffrey Klerk   21 John Versteeg

Bij Zoetermeer Panters was Dmitry Pavlyuk de grote afwezige. Dmitry heeft een ribblessure en werkt thuis in Moskou aan zijn herstel. Coach Kristoff van den Broeck had zichzelf niet als speler opgesteld voor deze wedstrijd. Wel kon hij beschikken over routinier Jeroen Admiraal. HIJS schoof in plaats van Clint Soer doelman Jonathan Jobin naar voren en nam ook James Easter in de selectie op. Jonathan Jobin stond bij HIJS in het doel en Ruud van der Holst was de "puckenpakker" in het Panters team.

In de eerste periode blijft Hagenaar Michiel van der Spek al snel gewond op het ijs liggen. Gelukkig krabbelt hij weer overeind. Na veel actie in de neutrale zone is het HIJS-verdediger Job den Dulk die een schotje waagt. Hij ziet zijn schot gekeerd door de legguard van Ruud van der Holst. Meer dan twee minuten zijn er dan al gespeeld. Interference tegen Dennis van der Bol kost Job den Dulk twee minuten straftijd. Een schotje van Zoetermeer verdediger Jan Safar pareert Jonathan Jobin gemakkelijk met zijn stick. Joy Turpijn wordt goed in de tang gehouden door de Haagse verdedigers. Maar als de teams weer van gelijke sterkte zijn geeft Jan Safar van de hoek van de baan een pass in de slot. Dennis van der Bol ramt de puck tegen de touwen, 1-0 (6.48). Eigenlijk een beetje tegen de verhouding in. Want Den Haag had ietsje meer van het spel. Over en weer vallen er dan straffen. Zoetermeer moet het van uitvallen hebben en van de creativiteit van aanvaller Steven Henwood. Den Haag is collectief wat sterker. Maar eenmaal in het aanvalsvak loopt het niet voor de ploeg van coach Marc Visschers. Willy Schut, Job den Dulk, John Versteeg en Danny Bood weten de kansen niet te verzilveren.

In het tweede deel komen de Panters sterk opzetten. Het team bouwt de aanvallen mooi van achteren op. En dat leidt al snel tot gejuich van Steven Henwood. Maar de scheidsrechter is zeer beslist: Geen doelpunt. Steven Henwood, Richard Borgman, Mike Topic en Joy Turpijn (meerdere malen) krijgen mooie kansen, maar kunnen niet scoren. Ook Kevin van Leeuwen niet, die na een kolossale verdedigingsfout alleen op Jobin af mag schaatsen. Jonathan redt. Op 30.08 een interference straf tegen Richard Borgman. Ramon van Waardenburg voert gewiekst de puck, ziet in de slot John Versteeg cruisen en passt op zijn blad. John schaatst voor het doel langs, wacht tot Ruud van der Holst neergaat en scoort dan beheerst, 1-1 na 30.58. En ook ditmaal is het enigszins tegen de verhouding in. Op 31.34 een flinke vechtpartij, nadat Hagenaars door zijn gereden op doelman Ruud van der Holst. De doelman is laaiend en probeert keer op keer in gevecht te gaan. Het is tenslotte de koele veteraan Jeroen Admiraal die zijn doelman uit de gevechtszone sleurt, terwijl hij constant op hem inpraat. En inderdaad, als de heren hun omarming opbreken is de rust weergekeerd bij de Zoetermeerse sluitpost. Johan Rurup en Bas Britstra van HIJS en Ruud van der Holst van Panters krijgen elk een roughing minor. Verdediger Jan Safar moet dan twee minuten brommen. En HIJS profiteert optimaal. John Versteeg schiet op doel en pikt zijn eigen rebound op. Schaatst achter het doel langs en schiet van achter de doellijn richting slot. Via de backhandkant van de stick van Kevin van Leeuwen caramboleert de puck in het doel, 1-2 na 33.55. Een tweede vermeende treffer van Steven Henwood keurt de hoofdscheidsrechter af. Jan Safar schiet op de paal. Steven Henwood schiet ver naast. Maar de puck komt via de boarding aan de andere kant van het veld op de stick van Mike Topic. Mike maakt geen fout, 2-2 gelijk op 36.10.

In de slotperiode lukt Jan Safar met een schot van de blauwe lijn de 3-2 (42.48). Van de Haagse zijde zorgt Johan Rurup voor het meeste gevaar voor het Zoetermeerse doel. Jan Safar, Mike Topic en Dennis van der Bol zien hun goede kansen teniet gedaan door goalie Jonathan Jobin. Kristoff van den Broeck vraagt op 58.12 een time out aan. Tijdens de eerstvolgende Zoetermeers aanval stoomt Joy Turpijn met de puck op op de rechterflank. Op snelheid komt hij langs de Haagse verdediging en geeft de puck dan zo'n geweldig goedgeplaatste poeier dat hij Jobin kansloos laat, 4-2 na 58.29. En daarmee beslissen de Panters de match.

Overigens moet ik er wel bijzeggen dat ik een tikkeltje teleurgesteld was over het niveau van het spel. Heel veel actie in de neutrale zone. Maar de spanning vergoedt veel. Over de gehele wedstrijd gezien een terechte overwinning voor de thuisploeg. Al moet ik daarbij wel constateren dat de buitenlanders wel heel belangrijk zijn voor de Panters.

FOTO´S

Terug