Eerste Divisie Play Off Halve finale 2010-02-27 - Zoetermeer Panters - Tilburg Trappers Selectie Team 6-2

Bij Zoetermeer Panters was Dmitry Pavlyuk terugekeerd na zijn ribblessure. Daarentegen ontbrak aanvaller Jeroen Admiraal. In de verdediging was de Belgische ex-international Kristoff van den Broeck present in de defensie. In het doel staan de beide nummers 31, te weten Ruud van der Holst en Michael Sterkens.

In de eerste periode dringt Zoetermeer aan. Met een Tilburger tegenover zich schaatsen Joy Turpijn en Kevin van Leeuwen samen op. Joy voert de puck en passt naar Kevin op rechts. Kevin maakt een schijnbeweging en passeert de doelman links, 1-0 na 6.15. Bram van Uden treedt dan te flink op tegen Marko van Leeuwen om zijn doelman te verdedigen. Twee minuten voor slashing is het oordeel van de scheidsrechter. Maar verder dan een schot dat naast gaat uit een achterwaarste doelpoging van Dmitry Pavlyuk komen de Panters niet. Als Tilburg weer compleet is ramt Dmitry Pavlyuk in tweede instantie een backhander het doel in. Maar de scheidsrechter heeft een crease fout geconstateerd. En dus kent hij de treffer niet toe. Na een halfslachtige poging tot scoren van Lars van Lieshout mogen de Trappers het op de powerplay proberen. En te komen tot een echt powerplay lukt prima. En dat leidt tot gevaarlijke schoten van Nick de Ruijter en Aleksey Loginov. Maar meer ook niet. Nee, het is aan de andere kant verdediger Kristoff van den Broeck die door de hele Tilburgse defensie laveert en de rechterbovenhoek vindt, 2-0 na 13.37. Na een onschadelijk gemaakt schot van Nick de Ruijter en een backhandschot van Angelo van Hulten dat naast gaat is het op de powerplay Maarten Brekelmans die vanuit de hoek de puck in de slot brengt. En daar staat Nick de Ruijter paraat om de puck achter Van der Holst te werken, 2-1 op 18.25. Een schot van Rico Jonkers wordt door een aanvaller net naast het doel gedeflecteerd.
In de pauze strakke uptempo ritmes van vijf drummers, die ook in de tweede pauze en na de wedstrijd de boel op stelten zetten. Overigens mis ik in het verdere verloop van de match Zoetermeer verdediger Mike Topic op het ijs. Af en toe duikt Steven Henwood in de verdediging op.

In het tweede deel komen de Trappers wat meer opzetten. Mede door een straf tegen Dmitry Pavlyuk. Maar het ziedende schot van Maarten Brekelmans van rechts gaat net over het doel. En Jeroen van den Broek ziet zijn inzet in de vanghandschoen van de doelman verdwijnen. Maar dan krijgt Mickey van Loon op de rebound de puck binnen zijn bereik. Met een backhander schiet hij de puck in het lege eind van het doel, 2-2 na 28.02. De Panters kijken lelijk op hun neus. Te meer daar Ruud van der Holst slechts met de allergrootste moeite een schot van rechts van Angelo van Hulten weet te pareren. Op 31.54 bemoeit Tilburg doelman Michael Sterkens zich met een opstootje na een charging van Jan Safar. Ook hij krijgt een straf. Kort daarop schiet Kristoff van den Broeck van links op doel en scoort, 3-2 (32.28). Na wat omzwervingen komt een pass in de slot van Kristoff van den Broeck terecht bij verdediger Ronald van Donge. Hij vuurt van links en doelpunt ook, 4-2 (38.20).

In de slotperiode gooit Panters de wedstrijd meteen op slot. Jan Safar en Dmitry Pavlyuk schaatsen samen op. Iedereen denkt dat Jan zal passen op Dmitry. Maar verrassend schiet hij zelf en scoort, 5-2 (41.25). Een shorthanded goal. Dmitry Pavlyuk vindt het publiek wat stilletjes en probeert ze een beetje op te jutten. Wat helaas maar even lukt. Vertwijfeld probeert Tilburg wat terug te doen. Maar de schoten van Martijn van Herp en Mickey van Loon zijn niet dwingend genoeg. Na een tweede afgekeurd Panters doelpunt - Jan Safar had de puck in hyet doel gewerkt - geeft Dmitry Pavlyuk het laatste tikje op een schot van Steven Henwood. En het is 6-2 na 48.04. Lars van Lieshout krijgt dan kans om na een verdedigingsfout van Van den Broeck alleen op Van der Holst af te gaan. Maar hij probeert het te simpel. Nadat Matthijs Wiersma gedurende de match enkele shifts heeft gekregen verschijnt nu ook Richard Borgman op het ijs. Daarna is zelfs een twee man meer situatie niet aan Panters besteed. Aleksey Loginov waagt nog een laatste schot dat het prooi wordt van de blocker van de doelman en de match is gedaan.

Gejuich en drumritmes vullen de ijshal. En enkele Panters spelers maken er even een ijsdisco van. En daarmee is de stand 2-0 in de best-of-three serie halve finale Play Offs van de Eerste Divisie. En gaat Zotermeer door naar de finale.

FOTO´S

Terug