Eredivisie 2010-03-06 - Hijs Den Haag - Tilburg Trappers 4-1 (PO Semi finale wedstrijd 3)

In de eerste pauze kom ik de SilverDome in Zoetermeer binnen. Ik zie op het scorebord 1-0 (13.16 Carl-Johan Johansson) staan. En ik zie veel open plekken op de tribunes. Zowel Den Haag als Tilburg hebben hun standaardkeeper in het doel staan, te weten Tim Knudsen en Yutaka Fukufuji.

In de tweede periode zie ik dat HIJS de boventoon voert. En ik zie Chris St. Jacques een Hagenaar torpederen, die een flink eind door de lucht vliegt. En meteen (natuurlijk) een opstootje. Waarbij Viktor Ignatjev met Chris op de vuist meende te moeten gaan. En met een man meer op het ijs belaagt de thuisploeg de veste van Fukufuji. Met name Alexander Selivanov, Mike Lalonde, Matt Korthuis en Andri Salomonson - tipt de puck net naast het doel - zijn dicht bij een doelpunt. Op een van de schaarse Tilburgse uitvallen weet verdediger Kory Scoran in ieder geval een schot van de blauwe lijn te produceren. Maar de puck gaat naast. Als Brian Mullaly voor elbowing naar de strafbank moet geeft dat Tilburg wat lucht. Maar als Matt Korthuis dreigt door te breken weet Josh Liebenow hem alleen onreglementair te stoppen. Daryl Bat mag op links alleen op de doelman afgaan, maar scoort niet. Wel weten de Trappers zich voor enige tijd te nestelen in hun aanvalsvak. Uit een poeier scoort Kory Scoran de gelijkmaker, 1-1 na 33.46. Maar even plotseling als de aanvalsdrift van Tilburg opstak is die ook weer verdwenen. Jan-Jaap Natte en Marcel Bruinsma schaatsen gezamenlijk op. Jan-Jaap voert op links de puck. Op het juiste moment een slim lateraal passje naar rechts naar Marcel, die de puck slechts hoeft in te tikken, 2-1 (35.19). Bjorn Willemse en Chris St. Jacques proberen nog voor de tweede thee de gelijkmaker af te dwingen. Maar het blijft 2-1.

In de derde periode luidt Stanislav Nazarov met zijn schot de periode in. Na een schot dat naast het doel gaat en tweemaal een rebound, weet uiteindelijk Matt Korthuis de puck in het Tilburgse doel te werken, 3-1 (45.04). Een combinatie tussen Chris St. Jacques en Daryl Bat leidt slechts tot een inzet van Chris die net naast gaat. En dan weer ana de overkant een onoverzichtelijke situtaie Jan Bohac ziet zij schiot door Fukufuji afgeweerd. De eerste rebound kan Marcel Bruyinsma niet in het doel werken. De tweede rebound is voor Mike Lalonde, die scoort, 4-1 (51.12). Op 56.49 neemt coach Mark Pederson van Trappers een time out. Daarna verschijt een extra veldspeler voor de gasten op het ijs. Maar op 57.17 keert de doelman op zijn positie terug. Om later er weer af te stappen. Maar wat Tilburg ook probeert, in de score komt geen verandering.

En dus neemt Den Haag de leiding in de serie, 2-1. Op basis van deze match zeker verdiend te noemen.

FOTO´S

Terug