Coupe der Lage Landen U21 Juniorencompetitie 2010-01-16 - Zoetermeer Panters U21 - Olympia Heist-op-den-Berg U21 2-8

  Zoetermeer Panters U21     Olympia Heist-op-den-Berg U21
Pos. Nr. Naam   Nr. Naam
G 1 Helmer van Gent   31 Bart Laeremans
D 19 Jeffrey Stoppelenburg   18 Vincent van Santvliet
D 2 Thomas Borgman   23 Aumary Dinant
D 70 Dennis Huisman   25 Yannick Goyvaerts (C)
D 82 Diemer van Gent   33 Seppe Cannaerts
D 3 Maritza van Leeuwen      
F 99 Bas Flohil   6 Kenneth van Breedam
F 67 Thomas Hoos   5 Glenn Serneels
F 23 Scott van den Elskamp   24 Kevin de Winter
F 74 Guido de Boer   27 Jelle Verhoeven
F 9 Joffrey de Klerk (C)   28 Stef Vermeulen
F 84 Mike van Bruggen  
F 15 Wayne Stauthamer  
F 17 Patrick Stoppelenburg  

Zoetermeer Panters U21 kon niet beschikken over de routiniers Marko van Leeuwen (met de hoofdmacht mee naar Den Bosch), Alex van Berkel, doelman Jan Willem Groenheijde en Arjan Veeninga. Coach Fedde van Gent had in totaal veertien spelers tot zijn beschikking. Bij Heist-op-den-Berg ontbrak o.a. kapitein Gillis Biesmans, Yannick Compagnie en de van Geleen teruggekeerde Jonathan Rijmenants. De ploeg van coach Michael Barrett kwam met slechts tien spelers aangereisd.

In het begin veel actie in de neutrale zone en pas na twee minuten een eerste doelpoging: Een schot van verdediger Vincent van Santvliet van Olympia vanachter de blauwe lijn. Aan de andere kant wordt Joffrey Klerk bedint van achter het doel. Maar zijn schot gaat over het doel heen. Dan een snelle uitbraak van Heist. Door het midden schaatsend heeft Jelle Verhoeven opeens alleen doelman Helmer van Gent tegenover zich. Beheerst scoort de aanvaller, 1-0 na 3.33. Als Kevin de Winter met een hooking straf voor twee minuten op de bank der zondaren moet plaatsnemen liggen er kansen voor de Panters. Maar de ploeg kan niet tot een gestructureerd powerplay komen. Daarna zijn Glenn Serneels - alleen voor de keeper - en Guido de Boer - machtig schot uit een moeilijke hoek - gevaarlijk. Maar de beide doelwachters geven geen krimp. Kort achter elkaar vallen er daarna een aantal straffen. Even heeft Zoetermeer twee man meer op het ijs staan. Doelman Bart Laeremans moet alle zeilen bijzetten om een slapshot van Jeffrey Stoppelenburg (legsave) en een machtige uithaal van Wayne Stauthamer (glove save) te pareren. Als Heist weer met vier veldspelers opereert lukt het Guido de Boer toch om de puck via de legguard van de goalie in de korte hoek van het doel te schieten, 1-1 na 14.46. Nauwelijks een minuut later gefet Glenn Serneels voor in de slot. En Jelle Verhoeven schiet laag rechtsonder in, 1-2 (15.48). En vlak voor tijd wint Kevin de Winter een race om de puck en maakt er op 19.14 1-3 van.

In het tweede deel moet doelman Helmer van Gent reddend optreden met een fenomenale glove save. Dat alles nota bene tijdens een Panters powerplay, waarin Glenn Serneels wist te ontglippen. Na verder prachtige vanghandschoen reddingen van beide doelmannen krijgt Joffrey Klerk tien minuten aan zijn broek, nadat hij kwaad omdat er af gefloten was de puck had weggeramd. Dan wordt Jelle Verhoeven in de slot helemaal vrijgelaten. Hij zoekt zijn hoek uit een scoort 1-4 op 31.03. Liggend op het ijs geeft Glenn Serneels een pass op de op volle snelheid schaatsende Kevin de Winter, die van rechts doelman Helmer van Gent bedwingt, 1-5 (33.16). Daarna is het Glenn Serneels zelf die opkomend op de linkerflank de puck in de korte hoek rechtsboven inschiet, 1-6 (37.23). Een tripping straf tegen Vincent van Santvliet biedt de Panters weer een mooie kans om te scoren. En dat doet Guido de Boer in tweede instantie, 2-6 (38.54).

In de slotperiode is in de eerste tien minuten de grootste opwinding een losgeraakte glasplaat, die een laconieke ijsmeester in slechts tien seconden weer muurvast terugplaatst. Jelle Verhoeven lukt op 50.18 de 2-7. Even later stoomt Joffrey Klerk op de rechterflank richting doel. Hij schiet en scoort. Althans dat denkt hij. De scheidsrechter beslist echter anders: Geen doelpunt. Zijn eigen rebound weet Glenn Serneels binnen te werken voor 2-8 (55.06). Na een kneeing charge moet Jeffrey Stoppelenburg met een game misconduct straf naar de kleedkamer. Dan een laatste kans. Diemer van Gent stormt op het doel af, maar strandt op de keeper.

Er valt weinig af te dingen op de zege van Heist-op-den-Berg. Wel was duidelijk dat het aantal beschikbare spelers, Zoetermeer vier meer dan Olympia, de slotperiode kleurde.

FOTO´S

Terug