Coupe der Lage Landen U21 Juniorencompetitie 2010-01-31 - HIJS HOKIJ Wolves Den Haag U21 - White Caps Turnhout U21 12-1

  HIJS HOKIJ Wolves Den Haag U21     White Caps Turnhout U21
Pos. Nr. Naam   Nr. Naam
G 35 Ivo Deurloo   1 Maurits van Gelder
G 33 Sho Kato  
D 6 Christiaan Glas   7 Thomas Vekemans
D 9 Jason Aartman   17 Pieter Smet
D 12 Arnout Bos  
D 14 Nick van Zon  
D 18 Mike Berghof      
D 97 Wesley van der Berg      
D 2 Kiki Broeksteeg      
F 3 Jay-Jay Kerkhof   19 Stijn Hendrickx
F 7 Johnny Ebregt   4 Michele van Gelder
F 8 Maikel Hageman   12 Matthias van Breda
F 10 Randy Valkenhoff   10 Neil Bruyninckx
F 13 Wim l'Ecluse   28 Stef Vermeulen
F 15 Jason Sardarkhan  
F 16 Marvin van Beek  
F 19 Leon Iependaal  
F 20 Chad van de Burg  
F 22 Yuri Santana  
F 27 Stace van Bentem  

Coach Alex van den Brink van HIJS HOKIJ Wolves Den Haag kon ten opzichte van het voorgaande duel extra beschikken over doelman Sho Kato en verdediger Kiki Broeksteeg. En vanaf het begin van het seizoen al had het team de beschikking over de van Zoetermeer overgekomen doelman Ivo Deurloo. Die de vacature van de naar HIJS HOKIJ Wolves Den Haag 2 (Eerste Divisieteam) gepromoveerde doelvrouw Claudia van Leeuwen vervulde. Ton Demelinne daarover:"Zij had ook nog voor dit team mogen spelen, want Claudia is pas twintig. Maar ze is nu vaste goalie van ons Eerste Divisieteam." Een volle bank aan Haagse zijde. Geheel in tegenstelling tot de opkomst van de zijde van Turnhout. Coach Johan Vekemans had slechts zes jongens een een meisje (Michele van Gelder) in zijn team. Kapitein Niek Renders en routinier Yoeri Smets waren geblesseerd. Verder had het team te kampen met een zieke en een op reis zijnde speler. De tijdwaarneemster vond het niet in de haak dat zoveel White Caps spelers hun team in de steek lieten. Overigens acteerde doelman Neil Bruyninckx in deze match als aanvaller.

In de eerste periode vanuit de openingsface off de volgende actie. Nick van Zon speelt Jason Sardarkhan op de rode lijn aan. Jason slalomt door de gehele Turnhoutse ploeg en schiet in de verre hoek, 1-0 na twaalf seconden. Dat kan wat worden met maar zeven Belgische spelers. Na bijna drie minuten moet doelman Ivo Deurloo voor het eerst in actie komen. Op rechts stoomt Thomas Vekemans op en schiet richting korte hoek. Een leg save van de Haagse doelman stuurt de puck naar de hoek van de ijsbaan. Maar verder speelt alles zich voor het White Caps doel af. Aanval na aanval rolt er richting het door Maurits van Gelder uitstekend verdedigde doel. Ook als Turnhout een speler meer op het ijs heeft blijft Den Haag domineren. Maar daar is altijd weer goalie Maurits van Gelder. Maar na een gekeerd schot van Wim l'Ecluse moet hij zich gewonnen geven op de rebound van Wesley van der Berg, 2-0 na 11.32. Nauwelijks een minuut later ziet Wesley van der Berg Marvin van Beek bij de verre paal helemaal vrij staan. En Marvin kaatst de diagonale pass in de lege hoek, 3-0 op 12.37. Uit een scrimmage met meerdere rebounds is het uiteindelijk Wim l'Ecluse die de puck in het Turnhoutse doel tikt voor 4-0 (15.00). De druk houdt aan, maar er valleen niet meer doelpunten in het eerste deel.

In het tweede deel is weer eerst alles Den Haag wat de klok slaat. Maar dan breekt Turnhout weer een keertje uit na vele doelpogingen van de thuisploeg. Ook dit schot, in dit geval van Stijn Hendrickx, keert Ivo Deurloo met een legguard save. Maar dan toch weten de Hagenaars het bastion Van Gelder tweemaal kort achter elkaar te bedwingen. Jason Sardarkhan schiet op 27.00 in voor 5-0 en Leon Diependaal tekent voor de 6-0 (28.02). Waarna uit de luidsprekers een Haags sprekende stem klinkt die schreeuwt:"Mambo nummer zes." Dan staan vier vier Hagenaars tegenover een verdedigende Turnhouter. Maikel Hageman, die de puck voert, besluit zelf te schieten. En schiet naast. Even later mag Jason Sardarkhan de hoek uitkiezen en hij scoort de 7-0 (34.53). Seconden later breekt Thomas Vekemans alleen door op de linkerflank. Zijn prachtige diagonale schot belandt in de rechterbovenhoek en het is 7-1 na 35.15. En weg shut out voor Ivo Deurloo. Jason Sardarkhan moet dan tweemaal zeer kort achter elkaar naar de strafbank voor het onheus bejegenen van de White Caps doelman. Dat levert een korte opleving op voor Turnhout met doelpogingen van Thomas Vekemans en Pieter Smet. En de twintig minuten is vol.

In de slotperiode pakt Marvin van Beek uit met een dubbelklapper; 8-1 op 45.11 en 9-1 na 45.45. Scoort Marvin van Beek weer op een rebound van Jason Sardarkhan (10-1; 51.30). Lukt het verdediger Arnout Bos met een diagonaal schot van links een gaatje te vinden in de verre hoek (11-1; 55.26) en vindt Stace van Bentem het doel via de five hole. En daarmee maakte Stace het dozijn vol op 58.07.

De White Caps beperkten zich bijna in de gehele match tot (uit)verdedigen. En slaagden erin met slechts een wisselspeler ook nog in de slotperiode conditioneel overeind te blijven. Den Haag vertoonde af en toe goede aanzetten tot samenspel. Maar de eigen eer werd veel te vaak nagestreefd. Ton Demelinne:"Ze wilden allemaal te veel alleen doen." Hij had ook nog een compliment voor de noeste zuiderburen:"Die Belgen spelen op zich niet slechts." Maar dat alles neemt natuurlijk niet weg dat de punten en de zege terecht voor de thuisploeg waren. IJshockey icoon Geoffrey del Monte Lyon vond het spel van de Turnhoutse dame, Michele van Gelder, "beslist niet slecht." En zag zeker punten voor verbetering bij de Haagse ploeg. Hij zei:"De aanvallers moeten veel beter op elkaar letten en elkaars plaats overnemen. Ze moeten constant in beweging zijn, niet stilstaan en toekijken, maar achten draaien."

FOTO´S

Terug