Eerste Divisie, 2010-2011 - HIJS HOKIJ Den Haag 17 - Eindhoven High Techs 1-14 (3-10-2010)

Een brede selectie van het CTO (Centrum voor Topsport en Onderwijs) onder de naam Eindhoven High Techs, opererend als Kemphanen Eindhoven 2, was met de teambus aangereisd naar Den Haag. Deniz Mollen stond in het doel voor het jonge team. Edward Noortman was voor noodgevallen beschikbaar als tweede doelman. In het team ook Teris Wright, die ik daarvoor vele malen in Zoetermeer Panters U21 had zien acteren. HIJS had zijn U17 team aangevuld met een drietal oudere spelers, te weten Maurice van de Schuit, Mitchel Smit en doelman Ivo Deurloo. Daarmee wisten de Hagenaars twee complete lijnen op het ijs te brengen. Hendrik van Wijk was voor Den Haag de startende goalie.

Van meet af aan dringt Eindhoven hevig aan. Maar Hendrik van Wijk weet schoten van Tom Marx en Mike Verschuren onschadelijk te maken. Eindhoven nagelt Den Haag vast in het eigen vak. Na 2.02 moet Christiaan Glas naar de strafbank. Mike Groenhof schiet naast, Tom Marx stuit op de keeper. Maar meteen daarna schiet Tom Marx wel raak, 0-1 (4.07). Bij de volgende aanval houdt Mike Verschuren zijn stick precies goed, 0-2 (4.32). Als een wervelwind houdt Eindhoven huis op de ijsbaan. Tom Messie scoort 0-3 (8.25) uit een rebound van een schot van Luke Zwartbol. Jordy Knoren jaagt de puck rechtsboven tegen de touwen voor 0-4 (10.01) en een backhander van Jesse Hendriks is goed voor 0-5 (10.18). Met Jason Aartman van HIJS in de strafbank (elbowing) scoort verdediger Remco Knoren vanaf de linkerflank, 0-6 (12.20). Meteen daarna lukt Mike Verschuren doelpunt voor 0-7. Zijn schot vanuit de polsen gaat in de verre bovenhoek. Op 15.00 moet Eindhoven doelman Deniz Mollen zo waar reddend ingrijpen. Nadat Tom Marx uit een rebound de 0-8 (18.17) heeft gescoord moet Jesse Hendriks naar de strafbank. Er volgt echter geen powerplay van HIJS. Nee, het zijn Teris Wright en Chris Louwers die brutaal de aanval zoeken.

In de tweede periode moet Danny Hansen al snel de strafbank opzoeken (high stick). HIJS duikt nu wel voor Deniz Mollen op maar kan geen goed schot lossen. Nadat Eindhoven weer compleet is volgen doelpunten van Tom Marx, die zijn eigen rebound verzilvert (23.21 - 0-9), Tom Messie (24.52 0-10) en Jordy Knoren met een schot van de blauwe lijn (25.20 - 0-11). Tweede doelman Ivo Deurloo van HIJS start met zijn warming up. De teams spelen vier tegen vier. De Haagse defensie verspeelt in het eigen verdedigingsvak de puck aan Cas Staps. Cas snelt op het doel af en scoort in de rechterbenedenhoek, 0-12 (26.34). Dat is het sien voor Den Haag om Ivo Deurloo in het doel te brengen. En mteeen wordt Ivo getest. Maar geheel onverwachts is er actie aan de andere kant van de ijsbaan. Op rechts neemt Maurice van de Schuit het Eindhovense doel onder vuur. Deniz Mollen moet een rebound toestaan. De alerte Mitchel Smit scoort met een backhander, 1-12 (28.10). Arthur Panchenko zet in, maar nu is Deurloo nog het eindstation. Maar tegen schoten van Tom Marx (32.47 - 1-13) en Raymond van de Schuit (38.00 - 1-14), die de puck in de lege helft van het doel mag schuiven, is de Haagse goalie niet opgewassen.

In de pauze begroet ik de ex-voorzitter van de Leuven Chiefs en huidig bestuurslid van Kemphanen Eindhoven, Wim Noortman. Wim:"Als bestuurslid, ja, ja het ijshockey blijft me bezig houden, heb ik de verantwoordelijkheid voor dit CTO-team. Het is een team van talentvolle jonge jongens van 15, 16 en 17 jaar. Mijn zoon Edward Noortman is met zijn 18 jaar de oudste. De filosofie is dat we de jongens het hele jaar bij elkaar hebben en dagelijks flink wat ijstijd geven. Ze zij zo goed op elkaar ingespeeld dat ze zelfs Jong Oranje U20 versloegen! Maar ondanks de grote voorsprong gaat het op dit moment niet helemaal naar wens. Iedere speler probeert op eigen houtje te scoren. Daarvoor heeft coach Rob Serviss hen net al op de broek gegeven."

In de derde periode heerst Eindhoven High Techs, maar meer nog Den Haag doelman Ivo Deurloo. Ik heb het niet precies geteld, maar hij pakte uit met een dozijn fenomenale reddingen. Ook in de talrijke een op een situaties geeft de goalie zich niet gewonnen. Wat de Jesse Hendriksen en Maurtice van de Schuiten ook probeerden. Met name de vanghandschoen van Ivo was een sta in de weg.

Uiteraard is de overwinning terecht. Gaande het seizoen zullen de High Techs aan maturiteit winnen en door goed samenspel menig tegenstander het nakijken geven.

Foto's

Terug