Eerste Divisie, 2010-2011 - Zoetermeer Panters 17 plus - HIJS HOKIJ Den Haag 1-14 (8-10-2010)

Het team van Zoetermeer Panters van vorig seizoen bestaat niet meer. Zie hiervoor de uitleg van Ronald Groenheijde in het kader.
Ronald Groenheijde:
Het team van de Zoetermeer Panters is geen voortzetting van het team wat voorgaande jaren namens de Stichting Topijshockey Zoetermeer heeft deelgenomen aan de competitie. Dit team is een 17 + team dat bij gebrek aan een eigen competitie deelneemt aan de 1e divisie namens de Jeugd Vereniging Zoetermeer Panters. Het oude team zou worden voortgezet door de nieuwe stichting die de Eredivisie vormgeeft. Deze stichting heeft besloten geen team in te schrijven. Er stonden dus diverse oud-spelers op straat. Een aantal van hen heeft een plek gekregen in ons 17 + team en een aantal heeft aansluiting gevonden bij HIJS. Het nivo van het huidige team is dus zeker niet vergelijkbaar met het team dat vorig jaar de finale haalde.
Veel spelers vertrokken naar Den Haag. De enige spelers die vorig seizoen ook in het team actief waren zijn Thomas en Richard Borgman en Marko van Leeuwen. Vanwege de vorming van een Eredivisie team in Zoetermeer speelt het team natuurlijk zonder buitenlanders. Met veel junioren, Jobert van Koot (terug in het Panters team) en de dames Maritza van Leeuwen (junioren Zoetermeer), ChloŽ Keijzer (voorheen Utrecht), Jessie Tegelaar (voorheen Leiden) en Savine Wielenga (voorheen Amsterdam) is de ploeg samengesteld. Bij HIJS HOKIJ Den Haag ook de nodige veranderingen. Nicky van Zon (speler) en Marc Visschers (coach) verkasten naar Zoetermeer Panthers. Daarvoor in de plaats kwamen met coach Kristoff van den Broeck een groot aantal spelers mee vanuit Zoetermeer, te weten: Roland van Donge, Guido de Boer, Kevin van Leeuwen en Joffrey Klerk. Bij de Panters is Jan Willem Groenheijde de enige doelman. In het Haagse doel startte Claudia van Leeuwen.

Meteen druk op het Panters doel door de Hagenaars. En meteen ook al een doelpunt. De Zoetermeerse doelman moet een rebound geven op een schot van Manitas Demelinne. En nota bene ex-Zoetermeer verdediger Roland van Donge jaagt de puck tegen de touwen, 0-1 na 1.17. En HIJS gaat door Guido de Boer en Jan Veselsky scheppen zich kansen, maar doelpunten niet. Wel dwingt de ploeg uit de Hofstad een straf af. Een roughing straf tegen Raymond de Ruiter. Als penalty killing unit staan junior Thomas Borgman en de dames ChloŽ Keijzer, Jessie Tegelaar en Savine Wielenga op het ijs. Met een speler minder op het ijs komt Zoetermeer tot zijn eerste echte doelpoging. Een schot van verdediger Lars Boesenach. Den Haag blijft sterker, maar pas op 11.23 vertaalt zich dat pas weer in klinkende munt. Na een inzet van Ben Rurup ligt de puck vlak bij de paal. Mitchel van Bentem schuift de puck binnen, 0-2. Na twee magistrale saves van Jan Willem Groenheijde, op een tip in van Marvin van Beek en een vanghandschoen redding op een schot van de blauwe lijn van Job den Dulk, moet de druk bezette doelman een rebound geven op een schot van Kevin van Leeuwen. Met een mooi polsschot maakt Ramon van Waardenburg de aanval af, 0-3 (14.31). Dan twee spaarzame uitvallen van de Panters. Claudia van Leeuwen maakt eerst een backhander van Marko van Leeuwen onschadelijk om vervolgens met haar vanghandschoen de puck uit de lucht te plukken na een ziedend schot van Thomas Borgman van de linkerflank. In de laatste minuut van de periode een slotoffensief van Den Haag. Dat leidt eerst tot een aanval van Manitas Demelinne en Ben Rurup, die de verdedigers eruit schaatsen. Ben Rurup jaagt de puck hoog in de touwen 0-4 (19.03). En vervolgens schiet Wesley van der Berg van de blauwe lijn raak. 0-5 op 19.48.

In de tweede periode zien de toeschouwers een gelijk opgaande strijd. De wedstrijd kabbelt wat voort totdat Thomas Hoos en Richard Borgman een aanval opzetten. De puck gaat heen en weer tussen de twee en Thomas Hoos scoort met een tip in, 1-5 (29.18). Clint Soer komt dan op 29.31 Claudia van Leeuwen in het HIJS-doel aflossen. Het doelpunt schudt Den Haag wakker en zij slaan terug. Stace van Bentem tekent voor 1-6 (32.55); Ben Rurup lift de puck handig over de liggende doelman heen voor 1-7 (35.12); Johan Rurup scoort op een rebound van een schot van Ben Rurup 1-8 (36.10); tijdens een powerplay mag Johan Rurup driemaal inschieten en bij de derde maal is het raak 1-9 (36.40) en solo maakt Stace van Bentem er op 36.52 1-10 van.

In de beginfase van de slotperiode pikt ook Manitas Demelinne zijn goaltje mee, 1-1 (42.22). Halverwege de periode een aantal straffen tegen HIJS, maar Zoetermeer komt niet tot powerplay. Als Thomas Borgman voor de derde keer naar de strafbank moet profiteert Johan Rurup die de puck nog net onder doelman Groenheijde door in het doel weet te werken, 1-12 (52.33). Op 53.43 een time out van Panters. Maar even later tipt Marco Bommezijn een voorzet van Marvin van Beek in, 1-13 (54.25). Een solerende Stace van Bentem lukt na 54.32 de 1-14. Bij Zoetermeer gaat Marko van Leeuwen ook als verdediger optreden. En ondanks een tripping straf tegen Alex van Berkel op 59.02 blijft het bij die 1-14 stand.

Foto's

Terug