Ere Divisie, 2010-2011 - Zoetermeer Panthers - HYC Herentals 12-6 (20-11-2010)

Het team van Zoetermeer Panthers miste in de verdediging Jeff Winchester. Maar coach Marc Visschers kon daarentegen wel rekenen op Travis Martell en Ray Galagher in de achterhoede. Fabian Schotel was nog steeds doelman nummer een. Bij Herentals was doelman Ben Morgan absent. Mike Jansen nam zijn plaats in. Overigens liet coach Andy Tenbult Tim Vos als aanvaller ageren.

Zoetermeer start de match met een waar openingsoffensief. HYC-doelman Kevin van Looveren moet meteen al gewiekst zijn stick inzetten om een schot van Andrew Schembri af te weren. Met die furieuze start dwingten de Panthers een straf tegen HYC af. Een check from behind straf tegen verdediger Nils Vroemans. Tweemaal is Marcel Bruinsma dicht bij een treffer, maar het is uiteindelijk Terry Harrison die scoort, 1-0 na 3.15. Maar Zoetermeer kijkt lelijk op zijn neus als op de volgende aanval van HYC Matthew Crowell zijn eigen rebound binnenschiet, 1-1 na 3.40. Maar dat brengt het team van aanvoerder Marcel Kars niet uit balans. Geposteerd bij de verre paal weet Marcel Bruinsma op 4.49 de pass van Paul Kelly in het net te werken, 2-1. Op 5.45 laat Terry Harrison de puck het net kussen, 3-1. Een blast van Ronald Wurm wordt gepakt door Van Looveren, maar na 11.21 lukt Joy Turpijn de 4-1. Daarna verflauwt de aanvalsdrift van de Panthers enigszins. Gevolg: Uit een schitterende combinatie met Matthew Crowell en Vincent Morgan scoort Kyle Doucet vanuit de slot, 4-2 (15.57). De laatste serieuze kans voor de pauze voor de Panthers komt een aanval met marc Lefebvre. Maar Van Looveren pakt de puck klemvast. Dan seconden voor de eerste thee een kolossale verdedigingsfout van Travis Martell. In zijn eigen verdedigingsvak levert hij in bij Sven van Buren. Gelukkig voor doelman Fabian Schotel schiet Sven net voorlangs.

In de tweede periode meteen een tip in van Terry Harrison. En de stand is 5-2 na 20.43. Daarna kent Zoetermeer een zwakkere fase. HYC komt opzetten. En na 29.56 leidt dat tot de 5-3 van de stick van Sven van Buren. Net nadat Marcel Bruinsma van de strafbank is teruggekeerd stoomt Marcel Kars op op de linkerflank. Hij wacht en wacht en schiet dan plotsklaps. En hij scoort 6-3 (36.27). Meteen doet HYC-verdediger martin Dams wat terug, 6-4 (37.47). Met Kyle Doucet in de strafbank scoort Terry Harrison met een backhander voor 7-4 (39.12). Eeen powerplay doelpunt dus.

In de slotperiode brengt coach Tenbult doelman Mike Jansen voor Kevin van Looveren. Het debuut in het eerste team van Mike. Meteen belaagt Zoetermeer het Herentalse doel weer hevig. Vooralsnog moet Andrew Schembri zijn meerdere erkennen in Mike Jansen. Ondertussen zijn op de afgeplakte shirts van Paul Kelly en Ronald Wurm de oorspronkelijke namen van resp. Vincent Camelbeeck en Dax van der Velden zichtbaar geworden. Op het shirt van Marcel Bruinsma daarentegen laat de tape niet los. Na een kneeing van Kyle Doucet op Adam Gebera maakt Adam zich zo kwaad dat ook hij naar de strafbank mag verdwijnen voor een persoonlijke tienminuten straf. Maar wel een powerplay dus voor de Panthers. Het doelpunt laat niet lang op zich wachten. Marc Lefebvre scoort op 49.48 8-4. Dan na 51.13 een major penalty en game misconduct straf tegen Sven van Buren. De match kent enig oponthoud, omdat eerst het bloed van de ijsbaan moet worden verwijderd. Marcel Bruinsma ageert in de powerplay als verdediger. Travis Martell schiet tweemaal op doel. Zijn tweede schot gaat nasst. Maar via de boarding komt de puck op de stick van Marcel Kars, die Kevin van Looveren kansloos lat, 9-4 (53.02). Op de volgende aanval scoort Ronald Wurm, 10-4 (53.21). Twee powerplay doelpunten achter elkaar dus. Maar dan een uitval van HYC en koelbloedig scoort Mitch Morgan shorthanded 10-5 (54.08). Tegelijkertijd mag ook Marcel Bruinsma de kleedkamer opzoeken met een minor voor roughing en een persoonlijke straf wegens abuse of officials. De tweede van deze variant tegen Zoetermeer. Shorthanded lijkt het wel een constante powerplay van Panthers! En Paul Kelly tikt binnen voor 11-5 (47.23). Een schot van Schembri van rechts gaat er ook in, 12-5 op 48.17. Dan verslapt Zoetermeer en op de laatste aanval van de wedstrijd geeft Tim Vos vanachter het doel voor op Ben Vercammen, die beheerst scoort (59.43) voor de 12-6 eindstand.

Uiteraard is de zege van Zoetermeer verdiend. Maar zij hebben tijdens de match nog wel hun up en downs. En verdedigend kan het er af en toe wel een tandje bij. Maar verder niets dan lof voor dit team dat in zeer korte tijd uit de grond is gestampt. HYC uit Herentals weerde zich goed, maar stond tegen een overmacht. Ook wat betreft het aantal imports. Overigens werd Terry Harrison, met zijn vijf punten, gekroond tot Man-of-the-Match.

Foto's

Terug