Fabian Schotel verslaat HIJS bijna
Eerste Divisie, 2010-2011 - HIJS HOKIJ Den Haag - Dordrecht Lions 2-1 (25-02-2011)

Eerste match in de halve finale Play Offs (best-of-three-serie). Gedurende de gehele macht had HIJS HOKIJ een overwicht, zij het niet dwingend. Maar toch doelpuntte Dordrecht eerst. Na de zwaar bevochten gelijkmaker deed het vertoonde spel vermoeden dat het op een verlenging zou uitdraaien. Maar een screened schot van de blauwe lijn verrraste de sublieme goalie Fabian Schotel. En HIJS HOKIJ zegevierde met 2-1. Overigens had ik niet het gevoel getuige te zijn van een Play Off wedstrijd.

Bij Den Haag waren verdediger Thomas Roozendaal en aanvaller Jimmy Raats extra van de partij. Bij Dordrecht Lions was verdediger Robin Bosman weer van de partij.

De wedstrijd begint met enige vertraging. Er moeten gaten worden geboord voor de doelpalen. Maar waar is de boor? HIJS neemt meteen Fabian Schotel onder vuur. Voor een schot van Bas Britstra is het eindstation de vangahandschoen van Fabian Schotel. Een schot van veraf van Johan Rurup kan Fabian met moeite in tweede instantie onder controle krijgen. Pas na ene minuut of drie de eerste serieuze aanval van de Lions. Een simpele legsave van Claudia van Leeuwen is voldoende om het schot van Joren Bakker te keren. Na niet succesvolle schoten van Mitchel van Bentem aan de ene kant en Frank Meijer aan de andere klant is het moment daar voor een eerste straf, die scheidsrechter Jeffrey den Ridder tegen Job den Dulk (tripping) uitspreekt. Veteraan Don Galjaard komt gevaarlijk voor het Haagse doel, maar weet niet te scoren. In ondertal lukt Manitas Demelinne een break op links. Hij lost een daverend schot. Maar Fabian Schotel redt fabuleus. Dan moet eerst Marco Bommezijn naar de strafbank. Kort daarop gevolgd door Valentijn Scheffe. Met vier tegen vier komt Dordrecht in het aanvalsvak. Verdediger Bram van Uden lost een schot van de blauwe lijn. Verrassend en tegen de verhouding in komen de Lions na 13.44 op 0-1. De assist was voor Bart Vink. Seconden later moet Philippe Boutrs-Girgis wegens elbowing naar de strafbank. Relatief simpel overleeft Dordrecht 30 seconden met drie tegen vijf - en anderhalve minuut met vier tegen vijf veldspelers.

In de tweede periode kan HIJS HOKIJ wel een echt powerplay opbouwen als Carlo Mijnders in de strafbank zit. Fabian Schotel wordt hevig onder vuur genomen, maar geeft zich niet zo maar gewonnen. Uit een derde rebound weet aanvoerder Jasper Kick het net te vinden. 1-1 na 24.16 (assists Manitas Demelinne en Michael van Rijswijk). En ook na veertig minuten zuivere speeltijd prijkt die stand nog op het scorebord. Want Fabian schotel en aan de andere kant Claudia van Leeuwen zeggen beiden "neen" tegen de oppositionele inzetten van Ramon van Waardenburg, Marco Bommezijn, Manitas Demelinne, Jimmy Raats en Ben Rurup (Den Haag) en Inge Mijnders en Florian Nelemans (Dordrecht). Veel straffen in de slotminuten van het middendeel overigens.

In de slotperiode juicht eerst Manitas Demelinne en kort daarop Michael van Rijswijk na hun beider schoten. Beiden dachten zekere doelpunten te scoren. Maar daar dacht Fabian Schotel anders over. Nog steeds op een powerplay - Lion Florian Nelemans zit in de strafbank wegens tripping - schiet Mitchel van Bentem op de paal. Maar dan een straf tegen Dordrecht. Inge Mijnders moet brommen voor hooking op 48.11. Den Haag zet een powerplay op. En met een strak en screened schot van de blauwe lijn verslaat verdediger Bas Britstra doelman Fabian Schotel na 48.29 voor 2-1. De beslissende voorzetten kwamen van Jasper Kick en Danny Bood. Den Haag wil de voorsprong uitbreiden, maar Fabian Schotel houdt taai stand. Dan een massa aan straffen met name tegen Den Haag. Dat is voor Dordrecht coach Richard de Wilde het sein om een time out te nemen. Eerst heeft Dordrecht een voordeel van twee veldspelers. Ondanks dat de Lions geen dwingend powerplay op kunnen zetten weet Bram van Uden tweemaal af te vuren. Maar in het Haagse doel staat natuurlijk Claudia van Leeuwen! Met nog 35 seconden te gaan snelt Fabian Schotel naar de spelersbank. Maar hij is pas halverwege als Lions aanvoerder Tim Donders Ramon van Waardenburg moet torpederen, die in het lege doel dreigde te schieten. En toen was de match natuurlijk gespeeld. .

Foto's

Terug