Amsterdam verlengd
Eerste Divisie, 2010-2011 - HIJS HOKIJ Den Haag - Tijgers Amsterdam 4-3 (13-03-2011)

Wedstrijd twee in de finale Play Offs (best-of-three-serie). De teams komen in dezelfde samenstelling aan de start als in de eerste confrontatie. Ook zijn Jacob van Duin (Amstel Tijgers) en Claudia van Leeuwen (HIJS) weer de startende doelverdedigers.

Bij de eerste aanval van HIJS probeert Ben Rurup het met het breekijzer. Hij worstelt zich van de linkerflank langs een aantal Tijgers en duikt ineens voor het doel op. Met een sterk backhand schot jaagt hij de puck hoog in de touwen. En dan is het na 25 seconden al 0-1. Daarop neemt John Versteeg zijn Amstel Tijgers ploeg op sleeptouw. Een straf tegen Evander hansen verstoort de Amsterdamse opmars. Thomas Roosendaal neemt dan het Amsterdamse doel onder vuur. Da vanghandschoen van Jacob van Duin is het eindstation van de puck. Later volgt een hooking straf tegen Thomas Rossendaal na een overtreding op Joey Oosterveld. Maar ook Claudia van Leeuwen staat paraat. Adequaat weert zij inzetten van Tobias Kathan en Bryan Hoogenraad af. Nadat de Amsterdamse powerplay voorbij is een aanval op rechts via Tobias Kathan. Hij brengt de puck in de slot, waar natuurlijk John versteeg klaar staat om het stuk rubber in te tikken. En het is 1-1 gelijk na 11.59. Nadat Jacob van Duin een schot van Jasper Kick afweert en hij de rebound van diezelfde Jasper Kick magistraal vangt verplaatst de actie zich naar de Haagse kant. Joey Oosterveld soleert door de defensie van HIJS. Een Haagse verdediger geeft hem een ferme tik met de stick tegen zijn benen. De arm van scheidsrechter gaat omhoog. Maar Joey schaats door en scoort half achterwaarts schietend de 2-1 (14.45). Julian Berteling dwingt met zijn schot Claudia van Leeuwen tot een grootse redding. En daarna volgt een zeldzaam schouwspel. Een 'open ice' body check van Michael van Rijswijk op Tobias Kathan. Vlak voor tijd probeert Ben Rurup tot tweemaal toe de gelijkmaker af te dwingen. Maar zonder succes.

In de tweede periode dringt Den Haag aan. Nadat Ramon van Waardenburg zijn inzet door Van Duin ziet gekeerd is het even later wel raak. Eeen anaval van HIjs lijkt afgeslagen. Maar dan krijgt Van Waardenburg alsnog de puck. Hij speelt de alleen voor de doelman staande Jasper Kick aan. Vanuit de draaiing scoort Jasper de gelijkmaker, 2-2 (23.40). Lang kunen de gasten niet hiervana genieten. Na wat geharrewar voor het Haagse doel komt de puck op de linkerflank bij John versteeg. Met een soepel polsschot verlsaat hij de Haagse doelvrouw, 3-2 na 25.42. Assists waren er voor Jochen Gross en Alexander Schaafsma. Met wat geluk maakt Den Haag op 31.21 weer gelijk, 3-3. Na een schot komt de puck aan de andere kant van het doel terug van de boarding. Stace van bentem reageert het snelst. Het spel blijft op en neer gaan en met die 3-3 gelijke stand is het tijd voor de tweede thee.

In de slotperiode aanvankelijk veel actie op het middenveld. Pas na circa vijf minuten een gevaarlijk schot van Bryan Hoogenraad. De straffen tegen Den Haag volgen elkaar in rap tempo op. Maar zelfs een overwicht van twee spelers gedurende een minuut is niet aan Mark Tanner en de zijnen besteed. Tobias Kathan ern John versteeg hadden hun vizier niet helemaal goed staan en Claudia van Leeuwen stopte inzetten van Jochen Gross en Mark Tanner. Manitas Demelinne had een treffer op zijn stick. Maar zijn schot ketste af op de paal. Nadat er nog wat straftijd moest worden uitgezeten en er vele doelpogingen strandden klinkt het slotsignaal.

In de verlenging van vijf minuten spelen de teams beiden met vier veldspelers. Amsterdam zet John Versteeg, Jochen Gross, Joey Oosterveld en Mark Tanner op het ijs. Amsterdam krijgt iets meer kansen, maar stuit op de goalie. En voordat je het beseft zij de vijf minuten voorbij. Dus na het verplichte dweielen volgen penalty shots. Ramon van Waardenburg schiet naast. Joy Turpijn schiet ook nasst. Den Haag aanvoerder Jasper Kick scoort hoog rechtsboven. Claudia van Leeuwen stopt Joey Oosterveld, die probeerde uit stilstand haar te kloppen. John Versteeg scoort na een fraaie pirouette. De stand na de serie penalty shots is dus 1-1. Daarna gaat het om het winnende penalty shot. Jacob van Duin stopt de inzet van Jasper Kick. En John Versteeg scoort. Amsterdam wint met 4-3. En twintig teamgenoten drukken John Versteeg plat tegen de boarding. De gelijke stand na 60 minuten was een goede weergave van het vertoonde spel. Sniper Versteeg maakte het verschil in deze match.

Foto's

Terug