EWHL 2010-12-11 - Vrouwenteam Nederland - ESC PLanegg Penguins 3-2 na penalties

  Vrouwenteam Nederland     ESC PLanegg Penguins
Pos. Nr. Naam   Nr. Naam
G 20 Claudia van Leeuwen   22 Susanne Seeszle
G 1 Nadia Zijlstra  
D 16 ZoŽ Barbier   19 Ronja Richter
D 18 Kimberley van den Besselaar   40 Ines Strohmaier
D 24 Jessica de Graaf   81 Melanie Greene
D 21 Kayleigh Hamers  
D 23 Hilde Huisman      
D 17 ChloŽ Keijzer (C)      
D 3 Maritza van Leeuwen      
D 15 Myrthe Martens      
F 7 Like Boelhouwers   7 Julia Zorn
F 6 Rosanne Haazen   23 Monika Pink (C)
F 14 Mieneke de Jong   24 Sophie Kratzer
F 9 Bieke van Nes   26 Monika Bittner
F 4 Jesse Reiding   28 Mirjam Ludwig
F 5 Josť Schipper   87 Evan Minnick
F 19 Jessie Tegelaar   88 Michaela Gritl
F 11 Nicky Tjin-A-Ton  
F 8 Savine Wielenga  
F 10 Julie Zwarthoed  

Coach Willem van de Kraak kon niet beschikken over Maaseik speelster Glynis Barton. En wel op de sheet, maar niet in uniform was verdedigster Maritza van Leeuwen. De dames van ESC PLanegg waren met een mini equipe aangereisd. Een keepster en twee lijnen.

In de eerste periode nemen vooral de Duitse dames het initiatief. Maar ook zij zijn pas na twee minuten in staat om tot een eerste doelpoging te komen. Evan Minnick schiet naast. Na een minuut of vier de eerste echte ingreep van doelvrouwe Claudia van Leeuwen. Bij een wrap around houdt zij Mirjam Ludwig van scoren af. Een minuut later een goede glovesave van Claudia op een inzet van Julia Zorn. De eerste kans voor Nederland komt pas daarna. Jessie Tegelaar krijgt een grote kans. Alleen afgaand op het doel schiet zij via de keepster naast. Even later moet Jessica de Graaf voor charging brommen. En die uitsluiting komt Nederland duur te staan. Op voorzet van Monika Bittner scoort Julia Zorn. 0-1 na 10.32. Het Duitse team blijft de overhand houden, maar de Nederlandse dames komen nu ook wat regelmatiger voor het doel van keepster Susanne Seeszle. Maar de inzetten van Mieneke de Jong en Savine Wielenga worden door de Duitse doelvrouw afgeweerd. Tijdens een powerplay manifesteert Josť Schipper zich nadrukkelijk, maar ook haar schoten zijn het prooi van Susanne.

In het tweede deel, waarin weer het Duitse team domineert moet Claudia van Leeuwen alle zeielen bijzetten om haar kooitje schoon te houden. En dat lukt haar aardig. Tot de laatste seconde van het middendeel. Julia Zorn schiet scherp op doel. Claudia moet een rebound geven, waarna de Duitse captain Monika Pink de puck tegen de touwen jaagt, 0-2 na 39.51.

In de slotperiode eerst een supersave van Cludia van Leeuwen op een inzet van Julia Zorn. Nederland kruipt ene beetje uit zijn schulp en krijgt de nodige kansen. Met name op schoten van Savine Wielenga, Jesssie Tegelaar en Kimberley van den Besselaar. De irritaties tussen de Duitse en Nederlandse dames nemen toe. Dat leidt tot een opstootje zo af en toe. Na een in zijn ogen te harde aanpak van een van zijn speelsters, laat de Duitse coach zich niet onbetuigd. De scheidsrechter "honoreert" dit met een game misconduct straf. En als Josť Schipper dan voor roughing naar de strafbank moet ziet alles er duister uit voor de Nederlandse dames. Maar plots is daar Savine Wielenga met een break. Zij scoort shorthanded, 1-2 na 55.38. Dan moet ChloŽ naar de strafbank voor een cross check. En weer is het goaltjesdief Savine Wielenga die soleert en shorthanded scoort, 2-2 (58.06). De assist is voor Mieneke de Jong. De Duitse assistent-coach neemt een time out. En hij haalt op 59.28 de keepster van het ijs voor een zesde veldspeelster. Op 59.39 volgt dan een tripping straf tegen Rosanne Haazen. Na zestig minuten is de stand nog steeds gelijk, 2-2.

Er volgt een verlenging van vijf minuten met vier tegen vier veldspeelsters. Maar Rosanne moet haar straf natuurlijk nog uitzitten. De Duitse dames zijn via Evan Minnick en Julia Zorn gevaarlijk. Van Nederlandse zijde krijgen Josť Schipper en Myrthe Martens kansen. Vijf seconden voor tijd wordt Lieke Boelhouwers tegen de boarding geklapt. Dat komt Monika Bittner - niet haar eerste straf overigens - te staan op een major en game misconduct straf voor checking from behind. Het blijft 2-2.

Penaty shots volgen in een serie van drie. Mieneke de Jong schiet via de stick van de keepr over. Zij is haar emoties daarop niet de baas, waarbij haar stick het moet ontgelden. Het schot van Evan Minnick gaat via Claudiea van Leeuwen naast. Savine Wielenga scoort!!! Het schot van Julia Zorn is het prooi van Claudia van Leeuwen. Julie Zwarthoed schiet naast en Monika Bittner schiet over. En dus wint Nederland met 3-2! Een enigszins gelukkige overwinning, maar daarom niet minder verdiend. Want het is niet niks om het sterke Duitse team eronder te krijgen.

FOTO´S

Terug