Eerste Divisie Poule B, 2011-2012 - Zoetermeer Panters Toekomst Team - Friesland Flyers Toekomst Team 0-17 (2-10-2010)

In het team van Zoetermeer Panters ontbreken Johnny Ebregt (sleutelbeen gebroken), Lars Boesenach (verhinderd) en Jessie Tegelaar (longontsteking). Bij de Friesland Flyers was Aldo van Aalderen niet beschikbaar. Hij was mee met het eerste team.

Van meet af aan nemen de Friesland Flyers het heft in handen. Maar eerste doelpogingen van Wesley Timmermans en Roman Hup zijn nog niet succesvol. De panters maken het Heerenveen makkelijk als Yannick Pauw al na 1.40 naar de strafbank moet voor interference. Na een redding van de Zoetermeerse doelman Ivo Deurloo op een inzet van Flyers verdediger Toby Meijer en een schot naast van Chris van der Vossen moet Ivo op een schot van Mark Hoekstra een rebound toestaan. Aanvaller Kenny Welles is ter plekke om de 0-1 binnen te schieten (2.54; assist Mark Hoekstra en Kevin Nijland). Pas na vier minuten weten de Panters in hun aanvalsvak te komen. Maar aanvaller Laurens Arndt wordt simpel tegen de boarding gedrukt en Heerenveen gaat weer in de aanval. Een deflectie van aanvoerder Valentijn Bouten op een schot van Toby Meijer betekent de 0-2 na 6.18. Even later scoort Bauke ten Hoeve van dichtbij 0-3 (6.55). Daarna is het prijsschieten op het Zoetermeerse doel. Kenny Welles lukt na 8.08 de 0-4 (assists Valentijn Bouten en Kevin Nijland). Op de volgende aan val ene schot van de blauwe lijn van Wesley Timmermans. De rebound is het prooi van Kenny Welles, die de puck hoog in de touwen jaagt. Dan de eerste echte aanval van de panters, via Patrick Jespers. Mark Hoekstra weet hem alleen onreglementair te stoppen. Maar Zoetermeer kan zichzelf niet etableren in het aanvalsvak. De Panters mogen van geluk spreken dat de vizier van Zahir Hup niet goed staat, anders hadden zij een shorthanded goal om hun oren gekregen. Maar solo scoort Daem Krikke gewoon 0-6 na 13.27. En Valentijn Bouten tilt de score met zijn backhander naar 0-7 (15.44; assist Kenny Welles). En op 17.10 is het weer raak als Ramon Hup er 0-8 van maakt, na een combinatie met Zahir Hup en Geert Bruinsma. Op 18.26 raakt de Heerenveense doelvrouw Nadia Zijlstra voor het eerst de puck, als zij naast het doel de puck klaar legt voor een verdediger.

In de tweede periode is er een hapering in de Friese machine. En daarbij groeit de Panters doelman Ivo Deurloo tot grote hoogte. Maar wel weet Nick Meijer van achter het doel de puck op de stick van Daem Krikke te leggen, die simpel kan intikken, 0-9 na 23.18. Bauke ten Hoeve verdiende ook een assist op dit doelpunt. Na plus minus 25 minuten het eerste schot van de Panters. Alex van Berkel schiet naast. Aan de andere kant heeft Ivo nog een antwoord op een schot van Kenny Welles, maar niet op de rebound van Valentijn Bouten, 0-10 (27.57). Dan eindelijk na dertig minuten een schot op doel van Zoetermeer. Maar Bas Flohil ziet Nadia Zijlstra met een simpele stickbeweging het projectiel onschadelijk maken. Als op 31.11 Yannick Pauw van Zoetermeer naar de strafbank verdwijnt verricht Ivo Deurloo wonderen in het Zoetermeerse doel. Tot de tweede thee pareert hij alle schoten. Tijdens de tweede thee komt Zoetermeer verdediger Danny Haverkorn uit de kleedkamer gelopen. Hij stevent op de schaatsshop af, maar die is al dicht. Danny is duidelijk "not amused", want zijn helm is kapot.

In de slotperiode staat bij Zoetermeer Pascal Choy in het doel voor geweldenaar Ivo Deurloo, die al met al zo'n honderd schoten op doel kreeg in de veertig minuten dat hij het doel hoedde. Een bliksemsnel polsschot van Zahir Hup en het is 0-11 (41.36; assists Geert bruinsma en Chris van der Vossen). Dan is er een straf tegen Bauke ten Hoeve (42.42). Zonder al te veel moeite kan Zahir Hup, opkomend van rechts, de puck over de doellijn laten glijden voor een shorthaned goal, 0-12 (43.47). Valentijn Bouten mag zo maar door het midden soleren en hij maakt de aanval succesvol af, 0-13 (45.50; assist Daem Krikke). Eerst weet doelman Pascal Choy zijn vanghandschoen goed in te zetten op een schot van Kevin Nijland. Maar even later schaats Kevin van achter het doel de slot in en scoort in de korte hoek, 0-14 (49.56; assist Valentijn Bouten). Dan moet Nadia Zijlstra een tweede schot op doel afweren. Vanachter het doel geeft Alex van Berkel voor op Simon Krijgsman. De inzet van Simon is net te zacht om Nadia Zijlstra te passeren. In de laatste ruim vijf minuten weten de Flyers nog drie doelpunten te produceren: 54.45 0-15 Zahir Hup (Ramon Hup en Wesley Timmermans); 55.51 0-16 Daem Krikke (Bauke ten Hoeve) en 58.16 0-17 Geert Bruinsma (Zahir Hup en Ramon Hup). Met man en macht probeert Friesland Flyers nog een achttiende goal te scoren, maar dat lukt net niet.

Panters coach André Louwersheimer zei:"We hebben een zeer jong team, met spelers van nog geen vijftien jaar oud. We wisten van te voren dat het zwaar zou worden. Maar ondanks de vele tegendoelpunten bleef het team ijshockeyen en hebben zich in het zweet gewerkt. En ook jammer dat Johnny Ebregt er niet bij is. Hij is een erg belangrijke speler voor ons. Hij brak zijn sleutelbeen in een oefenwedstrijd tegen Panters 1."
Flyers coach Erik Landman brandde los: "Wij hebben veel spelers uit de U17 in dit team geďntegreerd. En het belangrijskte is om de spelers zich te laten ontwikkelen. Bij voorkeur op weg naar Flyers 1. Ik heb zelf vijftien jaar inde Eredivisie gespeeld en ik kan ze voorhouden wat er nodig is om in de Eredivisie te slagen. We hadden graag met dit team in de Eerste Divise Poule A gespeeld. Het is belangrijk voor deze jongens om tegen sterke tegenstanders te spelen. Maar ons protest tegen het plaatsen in de Poule B is niet gehonoreerd door de NIJB. Achhtien wedstrijden in een Poule B competitie is te weinig om de grote stap naar de Eredivisie te kunnen maken. Gelukkig konden we tegen het sterke Nordhorn oefenen. En misschien kunnen we tijdens het seizoen nog eens een oefenwedstrijd spelen tegen een sterk team uit Poule A. Met dit team proberen we de ruwe diamanten te schaven, opdat een aantal na volgend jaar de stap zou kunnen zetten naar de Eredivisie. Overigens trainen er een aantal spelers van mij al mee met het eerste, zoals Valentijn Bouten. En Aldo van Aalderen is vanavond zelfs al mee met ons Eredivisiteam."

Foto's

Terug