De leeuwen brullen in Den Haag - Derde Divisie Poule A, 2011-2012 - HIJS HOKIJ The Old Flames Den Haag - Enschede Lions 1 3-8 (16-10-2011)

Na een korte warming up start de match Den Haag versus Enschede. Na wat aftasten wederzijds is het Enschede dat het spel dicteert. Jorick Koelman en Bjorn Borger testen de Haagse goalie Carol Forgac. Carol doorstaat de test. Dan moeten kort na elkaar Hagenaars Koos Batenburg (1.49) en Ben Beintema (1.59) naar de strafbank. Mark Holkenbrink ziet zijn torpedo van de blauwe lijn gepakt door Carol Forgac. Via het lichaam van Forgac schiet Manuel Homeijer naast. Voor de rest houdt HIJS goed stand met twee man minder. Het blijft eenrichtingverkeer richting Haagse doel. Maar doelman Carol Forgac is schier onoverwinnelijk. De schoten van Jurjen van den Hengel, Manuel Homeijer, Jorick Koelman en verdediger Dennis Koopman zijn allen het prooi van de HIJS sluitpost. Na een minuut of tien moet ook zijn tegenover, doelman Dennis van Onna aan de bak. Hij maakt een schot van Tim Follmann onschadelijk. Later krijgt de in de slot schaatsende Jirica Guryca zo maar van een tegenstander de puck vanuit de hoek van de baan aangerijkt. Jirica laat Dennis kansloos 1-0 na 12.59. Enschede blijft aandringen, maar HIJS scoort. Tijdens een powerplay bij een uitsluiting van Lion Mark Holdenbrink lukt dat niet. Maar bij vijf tegen vijf is Guus Meerts wel succesvol, 2-0 na 17.32. Enschede was veruit de sterkste ploeg op het ijs. Tegen de verhouding in leidt Den Haag. Met name doelman Carol Forgac is daarvoor verantwoordelijk.

In de tweede periode zijn de ploegen meer aan elkaar gewaagd. De dominantie van Enschede is niet meer zo pregnant als in het eerste bedrijf. Den Haag acteert zelfbewuster. Op 20.24 moet Hagenaar Koos Batenburg naar de strafbank. Op 20.46 ligt de puck in het Haagse doel. Verdediger Eric Kuiper scoorde 1-2 met een schot van de blauwe lijn. Lions hebben geluk als een snoeihard schot van Guus Meerts slechts de paal raakt. Meer dan een minuut lang heeft Enschede twee man meer op het ijs. De penalty killing unit van Den Haag bestaat uit Emiel Ras, Koos Batenburg en Ben Beintema. Lions trekken wel een powerrplay op, maar geen dwingend krachtspel. En de drie Hagenaars weten effectief de straf te doden. Lions goalie Dennis van Onna moet veel vaker handelend optreden dan in de eerste periode. Met name op inzetten van Johan ten Berge. Maar de doelverdediger blijft steeds overwinnaar. Daarna moet eerst Jurjen van den Hengel naar de strafbank, gevolgd door Rick Koopman. Op een gegeven moment heeft Jurjen zijn straf uitgezeten. Hij komt op het ijs en gaat meteen solo op avontuur. Hij schiet de puck hoog in de verre hoek. Een shorthanded goal. En de stand is gelijk na 34.03. Kortom doelman Carol Forgac is ook maar een mens.

In de slotperiode scoort Rick Koopman meteen al met een fraai polsschot, 2-3 op 40.41. De vloek van Forgac is definitief opgeheven. Jurjen van den Hengel maakt er op 43.54 2-4 van. Manuel Homeijer verhoogt tot 2-5 (46.45). En Manuel tekent op 48.24 ook voor de 2-6. Dan een race om de puck tussen Emiel Ras en doelman Dennis van Onna. De goalie komt tot de blauwe lijn uit zijn doel, maar Emiel is sneller bij de puck, ontwijkt handig de doelman en heeft een onbeschermd doel voor zich. Koud kunstje dus, 3-6 (49.35). Nog geen minuut later (50.12) pareert Manuel Homeijer met zijn derde goal voor 3-7. Bjorn Borger is maar wat blij met zijn doelpunt voor 3-8 na 51.34. En daar blijft het bij. Een terechte overwinning voor Enschede, met qua doelpunten een juist beeld van de krachtsverhoudingen.

Foto's

Terug