Eerste Divisie Poule A, 2011-2012 - Zoetermeer Panters - Dordrecht Lions 1-9 (19-11-2011)

In het team van Zoetermeer Panters ontbreken Ben Bik (griep), Dennis van der Bol, Mike van Oeveren en de stage lopende Jason Aartman. Uiteraard is bij Dordrecht Lions neo-international Bart Vink weer terug in de gelederen. Frank Meijer onrtbreekt op het appel.

De eerste twee minuten zijn voor de Panters. Met schoten op doel van Pascal van de Velde en Tonny Staal. Dan na een minuut of twee is er een duidelijke lijn zichtbaar in het spel van de Dordrecht Lions. Lions' eerste gevaarlijke schot komt van de stick van Ramon van Waardenburg. Maar hij schiet naast. Mister ijshockey van Dordrecht Don Galjaard ziet dat zijn inzet met een sticksave onschadelijk wordt gemaakt door de startende Zoetermeer doelman Jan-Willem Groenheijde. En ook een inzet van Leroy Haanstra is het prooi van de jonge Panters goalie. Van veraf proberen de Lions steeds Groenheijde te verschalken, maar dat is niet de weg te gaan. De Lions voeren de druk op het Panters doel op, maar bij vier tegen vier lukt het ze nog niet te scoren. Als Richard Borgman in de strafbank zit voor tripping verdwijnt door toedoen van Inge Mijnders de puck wel in het net van de thuisploeg. Maar de scheidsrechter heeft een goal crease offside geconstateerd. 38 seconden later is het dan wel echt raak. Geholpen door Jasper Kick en Bart Vink lukt Ramon van Waardenburg de 0-1 (12.12; een powerplay doelpunt). Richard Borgman probeert dan meteen de gelijkmaker te produceren. Maar de blocker van Lions doelman Kevin Riedijk is een niet te nemen obstakel. Aan de andere kant gaat het slag-op-slag. Een deflectie van Don Galjaard op een schot avn de blauwe lijn van Carlo Mijnders doet de puck in de rechterbovenhoek inslaan, 0-2 voor Dordrecht na 15.13. Seconden later tikt Jeroen van den Broek de 0-3 binnen (15.41). Met Thomas Borgman voor hooking in de strafbank weer hachelijke situaties voor het Zoetermeerse doel. O.a. met een geweldige redding op een backhandschot van Valentijn Scheffe behoedt Jan-Willem Groenheijde zijn ploeg voor een grotere achterstand. Als de scheidsrechter Lion' Inge Mijnders naar de strafbank stuurt roffelt Joffrey Klerk ten teken van applaus met zijn stick op het ijs. Als dank ontvangt hij een persoonlijke straf van tien minuten. Wesley van der Berg probeert vlak voor tijd de score te openen voor de thuisploeg. Maar zijn ziedend hard schot gaat naast. Op 19.54 een vijfminuten - en match penalty voor head butting tegen Zoetermeer's Fabio dal Zotto.

In de tweede periode, net nadat hij een mooie aanval had opgezet, mag Bart Vink met een game misconduct straf de kleedkamers opzoeken. Dion van 't Hof zit zijn tweemintenstraf uit. Bij vier tegen vier heerst Dordrecht. En Ramon van Waardenburg vindt het net op ene rebound van een schot van Jeroen van den Broek (0-4; 23.12). Net nadat hij een daverend schot van Bram van Uden onschadelijk heeft gemaakt, moet Jan-Willem Groenheijde capituleren op een backhand schot van Ramon van Waardenburg (0-5; 26.14). Onder applaus staat Jan-Willem Groenheijde daarop zijn plaats af aan William den Ridder. Dan op 26.41 een game misconduct straf tegen Matthijs Wiersma. Hij benaderde het arbitrale trio onheus. In deze periode verlopen de spaarzame aanvallen van Zoetermeer steevast via Pascal van de Velde en Thomas Borgman. Met twee man meer op het ijs omspeelt Jasper Busink simpel de Zoetermeerse sluitpost en schiet in voor 0-6 (32.21). Daarna heeft Zoetermeer twee man meer op het ijs. Er verschijnt een vierde Lion op het ijs. Maar dan lukt alsnog de 1-6 (34.47). Joren Bakker gaf aan en Richard Borgman joeg de puck tegen de touwen. Met Wilko Bos in de strafbank volgt een hevig powerplay van Dordrecht, maar William den Ridder blijft soeverein overeind.

In de slotperiode lukt Jeroen van den Broek de 1-7 op 46.36. Eeen powerplay doelpunt, want Thomas Borgman verwarmde de strafbank op dat moment (slashing op de handschoen van de keeper). Dion van 't Hof geeft heel goed voor op Inge Mijnders, die de five hole vindt, 1-8 na 51.23. En dan gebeurt het schier onvermijdeljke. Jasper Kick en Wilko Bos raken slaags. Beide heren ontvangen voor hun actie ene match penalty voor fisticuffs. Een slim aangespeelde Bram van Uden bepaalt met een doeltreffende solo de eindstand op 1-9 (59.05). .

Dordrecht Lions wint dus zonder problemen de uitmatch in Zoetermeer. Een volger van de Panters gaf aan dat t.o.v. het begin van het seizoen er al duidelijk meer lijn zit in het spel van de Zoetermeerders.

Foto's

Terug