Dag 11

dinsdag 29 april : Bardolino - Masi

Klik voor een vergroting op de afbeeldingen

Verona Plein Verona Net buiten Verona op de Povlakte Montagnana Povlakte Masi

Dag 10............Dag 12

Begin pagina

De regen heeft onze was, die we gisteren op ons balkon te drogen hadden gehangen, weer kletsnat gemaakt. Een tegenvaller. Niet zo zeer voor de was, die drogen we later nog wel eens. Maar meer omdat het regent en het er naar uitziet dat het voorlopig zo blijft. Dan de regenkleding maar aan. Eerst een stukje langs het meer, dan weer de heuvels over om door te steken naar de Ádige. Zo rijden we een poosje door. Kijken intussen al fietsend eens naar het route boekje. DeÁdige is toch verder dan dat we dachten. We zitten toch wel goed? Niet dus! Dan volgen we ons gevoel maar, en slaan af om snel aan de Ádige te komen. Na een tijdje naderen we een kruispunt van hoofdwegen. Er staan ook borden. Ha!! denken we, nu kunnen we de route snel weer oppikken. Zodra de borden leesbaar zijn, zien we dat het naar Bardolino 3,5 km is. Hebben we meer dan een uur in de regen rond gereden om nu zo vlakbij het vertrekpunt te staan. We schuilen in een bushalte, en kijken nog maar eens goed naar de route. Ondanks dat we ruim een uur voor niks in de regen hebben rondgereden, blijft de stemming goed als het eens wat tegenzit. Kankeren op het weer doen we wel, maar nooit op elkaar. Als het wat minder hard begint te regenen, gaan we weer verder. Dit keer in de goede richting. Verona naderend wordt de regen steeds minder. En als we er stoppen, spettert het alleen nog een beetje.
We fietsen de Povlakte in, het is inmiddels droog, en gaat de regenkleding in de tassen, om er niet meer uit te komen. Deed eerst het weer ons aan Nederland denken, hier doet dat het landschap. Kronkelweggetjes over dijkjes met weidse uitzichten. Alleen de huizen en de dorpen zien er Italiaans uit. En aangezien je mooi kunt fietsen in Nederland, vooral in de Achterhoek, is er met fietsen in de Povlakte ook niets mis. Het is hier zelfs nog wat rustiger.
We eten en drinken wat in Montagnana. Een oude stad met een imposante stadsmuur. Daarna is het niet ver meer naar Masi, waar we overnachten.