Dag 14

vrijdag 2 mei : Florence - Murlo

Klik voor een vergroting op de afbeeldingen

Toscane Olijfboom in de Chianti Wijnstokken Siena Rust en ruimte Toscane Murlo

Dag 13............Dag 15

Begin pagina

Bij het ontbijt zit er een Ranger fan aan een tafel naast ons, met een kater van hier tot Tokio. Happy is ie wel, zegt ie. De Rangers hebben gewonnen. Even later hebben wij ook een kater, als blijkt dat we niet 80 maar 180 euro moeten betalen. Als we door een park fietsen, grappen we de kater weg. Wij hadden net als de zwervers hier, veel goedkoper in het park kunnen overnachten. Als we zien dat ze al aan het bier zitten en geen ontbijt nodig hebben, concluderen wij daar uit, dat in bier alles moet zitten wat een mens nodig heeft...... "In bier!? .....In bier zit alles in". Is in vervolg het credo.
Op naar Verona. Door een steeds mooier wordend Toscaans landschap klimmen we eerst een tijdje, tot we op een soort bergrug komen. Dit is de Chianti streek, schitterende vergezichten over de wijnvelden, verspreid liggende villa's, wat is het hier toch mooi.
Als we Siena binnenrijden, zien we aan de rand al tientallen bussen staan. Mensen stappen uit, en als ze richting centrum lopen. komen ze langs een lange rij van souvenirkranen en afrikanen die lederwaren, "kunst" en "Rolex" horloges verkopen. In de nauwe straten richting de Campo is er door de mensen massa bijna geen doorkomen aan. Ook op de Campo is het vol. Claustrofobisch wordt ik hier van zegt Bertus. 'Dan ga je toch lekker fietsen' merkt iemand op. Dat laten we ons niet twee keer zeggen, en gaan zo snel mogelijk de stad uit. Eenmaal de stad uit, eten we even wat. De spaghetti arabiata van Bertus is lekker, maar ook héél scherp.
Na de drukte van Siena is het een verademing om weer in alle rust over de Toscaanse heuvels te fietsen. Drukke steden is niet ons ding, zoals men dat tegenwoordig zegt. Waar wij van genieten, is van op een fiets zittend het landschap aan je voorbij laten gaan. En aan het eind van de middag een paar biertjes op een terras.
In Murlo nemen we een kamer in de Albergo. Daarna lopen we een rondje door het dorp. Hier geen souvenirkranen waar roeristen langs schuifelen, hier is eigenlijk helemaal niets te doen. Heerlijk!!.