Dag 5

woensdag 23 april : Bruchsal - Tübingen

Klik voor een vergroting op de afbeeldingen

Door het Würmtal Klimmetje bij Ehningen Natuurpark Schönbuch Bebenhausen Tübingen

Dag 4............Dag 6

Begin pagina

Vanmorgen geen ontbijt. Na vertrek bij de eerste de beste supermarkt eerst wat te eten gehaald, om dat later op te eten. In Weingarten gaan we op een muurtje zitten, om van onze koeken te genieten. Daar kom ik er achter dat de sleutel van onze kamer nog achter in m'n jas zit.Om nou helemaal terug te fietsen hebben we geen zin in. We gaan naar een postkantoor en doen de sleutel op de post.
Vanaf Götzingen loopt de weg geleidelijk wat omhoog richting Pforzheim, niet het interresantste deel van vandaag. Na Pforzheim komen we in het Würmtal. Een schitterend vrij nauw dal waar de Würm zich doorheen wurmt. Het is er wel een beetje vochtig, en dat brengt slakken er toe om er op uit te trekken. Het stikt er dan ook van, soms hele grote.
Verderop komen we in een meer open heuvelachtig landschap en is zo hier en daar even klimmen. In een tuin staat een man te werken, hij begroet ons vriendelijk, en roept dat wij de eerste Holländische Radfahrer zijn die hij dit jaar ziet. Er zullen nog wel vele volgen. Na de heuvels volgt een stuk door naturpark Schönbuch. Over mooie onverharde paden fiets je door een onbewoond natuurgebied, wat een rust, we zijn op het hele stuk niemand tegengekomen. Aan het eind van het natuurpark, als we weer op de harde weg fietsen, komen we langs Bebenhausen. Er staat een klooster. Ongetwijfeld heel erg mooi en interessant, maar aan ons niet besteed. We fietsen door naar Tübingen. Daar nemen we intrek in de jeugdherberg, en pikken een terrasje in het oude centrum..Proost.