Dag 7

vrijdag 25 april : Ettenkirch - Dalaas

Klik voor een vergroting op de afbeeldingen

Aan de Bodensee Lindau Dijk langs de Rijn De Alpen in Gasthof Paluda

Dag 6............Dag 8

Begin pagina

Bij het vertrek is het uitzicht van de dag ervoor geheel gehuld achter een dik wolkendek. En tijdens de afdaling naar de oever van de Bodensee is het ook nog eens gemeen koud. Tot gisteren hadden we nauwelijks regen gehad, een enkel buitje en een paar spetters, dat was het. Maar nu hebben we, vooral in de ochtend, een paar buien over onze nek gehad. Na het maken van een foto aan de Bodensee, stap ik weer op en gaan we verder. Bertus zie ik niet, hij zal wel langzaam vooruit zijn gefietst. Ik ga steeds harder fietsen, maar inhalen doe ik hem niet. Na een tijdje stop ik bij een afslag, komt Bertus er even later aan gereden. Blijkt dat hij juist in de achtervolging moest. Ik was bij het wegrijden straal langs hem heen gereden. Koud hadden we het in elk geval niet meer.
Verder fietsen we langs de Bodensee in een normaal tempo. We zien Lindau liggen, een plaatsje op een schiereiland. Op ansichtkaarten zie je het plaatsje er altijd schitterend bijliggen, met op de achtergrond besneeuwde bergtoppen. Vandaag niet. Even verder passeren we bijna onopgemerkt de Oostenrijkse grens.
Na de Bodensee maken we weer opnieuw kennis met de Rijn. Deze is hier een stuk smaller en lijkt meer op een kanaal. Maar over de dijk is het goed fietsen, ook omdat het weer wat beter wordt. Verderop is er, waar de Rijn is recht getrokken, van de oorspronkelijke loop weinig meer over. Bij Meiningen verlaten we de Rijn, als we een fietsbrug over steken. Wat volgt is een lang recht stuk langs de Ill, een zo'n verschrikkelijk slecht stuk pad, dat we ons ernstige zorgen maken over het materiaal, en nog meer over onze edele delen. Na Feldkirch is het pad inmiddels weer goed en gaan we verder naar Bludenz. Tussen de wolken door zien we dat de Bergen al heel dichtbij zijn. Het ziet er niet veelbelovend uit, op de bergen ligt verse sneeuw. We fietsen het Klostertal in en zijn begonnen aan de klim naar de Arlbergpas. Het wordt al laat en stoppen in Dalaas bij gasthof Paluda. Het is Feierabend, enkele mannen komen naar buiten gewaggeld, één kijkt ons aan en mompelt iets over schwindlig of zoiets. Met moeite loopt hij het trapje af, gaat naar zijn auto, stapt in, en rijdt weg. Binnen zitten er nog wat aan der stammtisch. Ook zij zitten niet aan een Buckler, dat zie je zo. Bokke zat.