IJzeren wegen

  DE2 op bezoek. Deel 2.

Hieronderder een bijzondere serie foto's van de DE2, deze maal in Zwart-Wit. Ook op Zondag reed deze zijn slagen. En ergens in de middag stond de auteur naast de baan, ergens ter hoogte van de Weerterbergen te wachten. 

zwart-wit"  zwart-wit 2   Overweg  

   
Lichtjes
Lang wachten wordt beloond. De DE2 met zijn drie typische koplampen is nog niet met het blote oog zichtbaar maar met een 600mm-lens al wel.

De volgende foto's zijn na zonsondergang genomen. In Hamont maakt de DE2 een zeldzame tussenstop bij het station. Of eerder; daar waar vroeger het station stond. Nu staat er nog slechts een oude wachtpost maar voor de weinige evenementen hier wordt het als station gebruikt. Het eigenlijke station is al zolang weg dat de auteur het zich niet meer kan heugen. Waarschijnlijk ergens nadat de reizigersdienst opgeheven werd. Gedurende de dag had uw auteur zijn familiale verplichtingen maar hij was net op tijd om de laatste slag van die dag in Hamont vast te kunnen leggen. Vanuit de hand genomen terwijl het al donker was, slechts ISO 100 voorhanden en in de sijpelende regen.

Tussenstop in Hamont   Tussenstop Hamont 2

De kwaliteit van de afbeeldingen in uiterst pover maar het moment was zo zeldzaam dat ik U deze niet wil onthouden. Bewogen en pover of niet.


DE2 in Hamont in het duister  
Leeg perron nu

De DE2 staat een tijdje stil bij de wachtpost, mensen stappen in en uit en dan wordt het weer tijd om de reis naar huis aan te vangen. Het was al laat, donker en de regen werd een blijvertje die avond. De wachtpost blijft donker en eenzaam achter.                 

Hoofdmenu