Aankomst in het Halflicht

Fotograferen in slecht licht is een kunst op zichzelf. Men moet op het oog in kunnen schatten hoeveel licht er nodig is voor een foto. Hij die voor dag en dauw op is, in de hoop een vroege trein langs de lijn te kunnen fotograferen, zal goed moeten weten wat zijn camera kan en niet kan. Oefening baart kunst en helaas, veel mislukte plaatjes. Zoals reeds eerder vermeld: de  trein van 06:00hr had mijn bijzondere belangstelling. En als hij te laat was, had ik ruim de tijd om te oefenen in het halflicht.

Zonsopgang in de kempen
Ochtendtegenlicht

Als eerste op en buiten.

Rust

Halflicht langs de spoorbaan.


Zonsopgang in de Kempen. Een gebied dat nog niet zo heel lang geleden berucht was zijn immense industrieele vervuiling. Maar tegenwoordig geheel gesaneerd is en een toonbeeld is geworden dat industrie en millieu wel degelijk kunnen samengaan. Er wonen tegenwoordig zelfs beschermde dieren die in Nederland op maar enkele andere plaatsen voortkomen: een voorbeeld voor de rest van de wereld. De onderstaande foto-sessie stamt uit 1995. Het besef dat ons leefmillieu onder druk stond, kon toen door niemand nog langer ontkend worden.


Rust Bomen

Proef de sfeer buiten, zo in de vroegte. Het rijk alleen. De lucht is fris en puur. De temperatuur is precies goed. Een Buizerd vliegt over, op zoek naar ontbijt. Het wachten is geen straf zo. Onderwijl luister je naar de geluiden van de omgeving. Een claxon in de verte. Een vrachtwagen of de trein? Vol goede hoop schroefden we de Tele-lens weer op ons toestel en spotten de overweg.

Lichtjes      Lichtjes

De trein van 06:00hr is er. Aan de overweg staat een grommende machine te wachten totdat de overweg vrijgegeven is. Daarna zet ze zich langzaam aan in beweging en komt onze kant uit.

De zon      Oprijden

De zon klimt boven de horizon uit. Spontaan ontstaan nevels om ons heen. Het geronk in de verte neemt in kracht toe en langzaam zet de trein zich in beweging. 

Zonsopgang      Nevels

De zon klimt geleidelijk aan verder het zenith in. De trein rijdt zeer langzaam en doet verscheidene minuten over deze laatste kilometer. Onderwijl nadert ze een duiker waarin een laagje water spontaan mist en nevel gaat vormen. Welkom in de Kempen.

Om de hoek      Aan de slag

De trein komt aan bij de wissel. Voor het personeel van de trein betekent dat opstaan en de koude buitenlucht in. Uw fotograaf was er met zijn motor en dus goed gekleed. Voor de mannen van de trein ligt dat anders. Zij zitten het grootste gedeelte van de reis in een goed warm gestookte Diesel. Geen zin om je dik te gaan kleden als je toch weer snel naar binnen kunt. De afsluiting wordt vakkundig verwijderd. De treinleiding nog even op de hoogte brengen en weer snel naar binnen.

Wissel      Omgezet

De zon klimt hoger en hoger. Elders ontstaan nevels en mistflarden. De mannen zitten weer binnen en de trein zet aan voor het laatste stuk.

Richtind de fabriek      Aanzetten

Prachtige grom had zo'n trein. Jammer dat het niet mogelijk is om het geluid in zo'n plaatje weer te geven anders zou uw webmaster het zeker gedaan hebben.

Spelend licht      Rails

Verderop langs het rangeerterreintje staat een bosje. Het zonlicht speelde volop tussen de bomen door en uw auteur probeerde iets van de magie van het halflicht vast te leggen met een foto. Aan de overweg verderop speelde het licht over de gepolijste rails. (Klik eens op de foto om te zien hoe het er overdag uit ziet.)

Daar komt de trein      Daar komt de trein

Terwijl ik langs de baan wachtte was er nog tijd genoeg voor wat prettige plaatjes te schieten. De trein maakt niet zo'n haast op dit laatste stuk. Overigens gebiedt de waarheid wel om eerlijk te zeggen dat er op deze pagina meerdere sessies door elkaar verwerkt zijn en er ook het nodige lapwerk gedaan is aan de foto's. Zoals eerder gezegd: fotograferen in het halflicht is geen garantie voor geslaagde plaatjes. 

Aankomst      aankomst zink 2

De trein verlaat het rangeerterreintje en komt nu bij het laatste stuk aan voordat ze het terrein van de zinkfabriek zelf op gaat. Hier rijdt ze een stukje parallel met de Heuvelweg.      

aankomst loc zink      aankomst

Het laatste stukje komt in beeld. Aan het einde staat een hek dat het terrein van de Zink afsluit. Ook hier moet de machinist zich weer melden. Dat gaf uw auteur de gelegenheid om met een andere camera wat te gaan proberen. Helaas niet allemaal zonder kleerscheuren. Wat deze camera vertoonde willekeurig wat lichtvlekken. Voor een krijgertje niets om over te klagen natuurlijk. Maar een foto kun je meestal meer 1 keer maken.

zwart-witt      mist

Met de oude Zenith maakte uw auteur nog een paar foto's in zwart-wit. Dit is echter de enige die door mijn ballotage-commisie kwam. Het hek was geopend nu, de trein kwam weer in beweging en reed nu definitief het terrein op. Verder kon ik de de trein niet volgen. Dus wilde ik het hierbij laten. Amper wilde ik het terrein verlaten toen onverwacht mist en nevels als uit de grond op leken te stijgen.  En dat terwijl slechts minuten van te voren de zon nog scheen. Dus waagde ik er nog een paar plaatjes aan en legde de sfeer zo goed en zo kwaad als het kon vast. Hieronder de overweg in de heuvelweg nog.

 Overweg      overweg verdwijnend in de nevels

Rond 6:30hr zag de overweg er nog zo uit. Toen uw wenmaster zich opgetuigd had voor met de motor te vertrekken, was het 6:35hr. Hoezo snel opkomende mist?

Hoofdmenu