Druk op de toetsen met de muis

 

Home                                                                                                                                                                    Webdesign  MOVEZ

Welkom op mijn vernieuwde synthesizer homepage. Dit is geen verhaal in zijn algemeen maar een puur persoonlijke weergave, er zijn immers al genoeg van dit soort sites.

Mijn interesse begon omstreeks eind '70 jaren door muziek van Mike Oldfield, Kraftwerk, Vangelis, JMJ en Tangerine Dream. Ik was geobsedeerd door die enorme modulaire systemen met de vele knoppen. Helaas waren deze analoge machines onbereikbaar. Het werd eerst een simpele avondcursus bij een muziekwinkel in Haarlem met een 2e hands orgel van Solina. Al gauw kwam ik in het bezit van een Solina String Synthesizer (die met de ingebouwde ARP Explorer).Dat was toen een onwijs geluid en gedeeltelijk polyfoon (de strings) maar de honger was niet gestild. De volgende aanschaf werd een Seq.circuits Pro-One. Dat apparaat klonk geweldig, al was het wel wat storings gevoelig.

Nu na ongeveer 20 jaar is dat wel wat veranderd. De muziek van eerder genoemde artiesten boeien mij nog steeds. De instrumenten zijn wel wat veranderd. Na de bovengenoemde instrumenten werden er nog een aantal aangeschaft. Overigens de eerste twee synths heb ik in het voorjaar van 2000 verkocht en ingeruild voor een Kurzweil Midiboard met Micro Piano module, dat was een verademing, met gabalanceerde toetsen en heel goed piano geluid (Het geluid op deze pagina is ook hier mee gemaakt).

In het begin nam ik muziek met een cassette recorder op, erna volgde Cakewalk met een 386 machine. Intussen is het een laptop geworden met een 1.2 Ghz processor en Abelton live Delta. 

De muziek die ik maak bestaat vooral uit brede string/pad geluiden met solo instrumenten. Daarnaast ook piano en sequense patronen. De stijl wordt beinvloed door bovengenoemde artiesten en hier en daar door niet westerse stijlen.

Voor vragen over de muziek, de apparatuur of over deze website mailto:skoula@hetnet.nl                                       

Fotootje van de “studio”