NIEUW

Hieronder vindt u de pagina's die ik de laatste tijd heb toegevoegd of gewijzigd.

* Wat betekent het dat we de (weder)komst van Christus verwachten? daarover schreef dr. H. M. Matter een scherpzinnig boek: Dr. H. M. Matter, Wederkomst en Wereldeinde. De zin van de 'parousia' in het Nieuwe Testament. Kok Kampen, 1980, 157 pag. Hij betoogt daarin dat het Nieuwe Testament ons geen apokalyptisch spectakel in het vooruitzicht stelt, maar de persoonlijke ontmoeting met de Heer.

* Mijn genealogische gegevens publiceert ik tegenwoordig op www.genealogieonline.nl.

* Worden alle mensen behouden of gaat een deel (misschien wel het grootste deel) voor eeuwig verloren? En hoe is God: barmhartig voor alle mensen - of barmhartig voor de gelovigen en rechtvaardig voor de zondaars? Daarover schreef indertijd ds. J. Bonda, Het heil voor de velen. Over de vraag "Hoe is God?" en de leer van de eeuwige straf, Utrecht Stichting "Vuur", 1989, 152 pag.

* Een boek dat ik al lang in de kast had staan en waar ik pas na mijn pensionering aan toe kwam: K. H. MISKOTTE, ... als een die dient. Volledige uitgave van het 'Gemeenteblaadje Cortgene', 27 oktober 1923 - 4 april 1925, Ten Have Baarn, 1976, 348 pag. De jonge ds. Miskotte is al helemaal Miskotte. Het boek spreekt me te meer aan omdat ik zelf ben opgegroeid op Noord-Beveland.


TERUG NAAR INDEX