genhome.gif (2335 bytes)

 

Klik hier voor het volledige fotoverslag ...


fotoreportage
 

Familiedag & Expositie
 Zundert 18 november 2006
 

Ter gelegenheid van de voltooide restauratie van de grafsteen van Willem Passtoors en het 150-jarig bestaan van de Levensschets van Willem Passtoors werd op zaterdag 18 november 2006 te Zundert door Willem C.J en Arthur Passtoors een familiedag georganiseerd. Deze vond plaats in het Cultureel Centrum Van Gogh te Zundert (http://www.vangoghzundert.nl/). In dit centrum werd tevens een expositie ingericht met betrekking tot de prenten uit de Levensschets. Klik hieronder voor het bekijken van de tentoonstellingsaffiches:

 

 

De gasten van de familiedag verzamelen zich in het Cultureel Centrum Van Gogh. Rechtsboven een blik op de ingerichte expositie.

Het volledige programma voor de dag luidde als volgt:

14:00-14:30 Uur

Verzamelen in Cultureel Centrum Van Gogh, Molenstraat 5, 4881 CP te Zundert. Expositie: ôWillem Passtoors, paardenpostmeester te Zundertö .

14:30-15:00 Uur

Bezoek aan gerestaureerde grafsteen Willem Passtoors op het kerkhof van de Rooms Katholieke Kerk St. Trudo, Molenstraat 7 te Zundert. Tevens bezoek aan de pastorie.

15:00-16:00 Uur

Rondwandeling door Zundert onder begeleiding van een ervaren gids.

16:00-16:45 Uur

Afsluiting middagprogramma in Cultureel Centrum Van Gogh.

Vanaf 17:00 Uur

Optioneel: eten en drinken bij WijncafÚ Dames Pellens, St. Bavostraat 30, 4891 CJ te Rijsbergen.

Op dinsdag 17 oktober werd naar alle nazaten van Willem Passtoors (voor zover de initiatiefnemers bekend) een uitnodiging verstuurd. Reacties dienden binnen te zijn vˇˇr zaterdag 28 oktober. De uitnodiging met bijbehorend informatieblad kunt u hier bekijken:

Speciaal voor het voorprogramma met de opening van de expositie en het bezoek aan de gerestaureerde grafsteen, werd nog een 15-tal uitnodigingen verstuurd naar personen en organisaties met een bepaalde mate van betrokkenheid tot de behandelde onderwerpen. Onder deze laatste groep bevonden zich vertegenwoordigers van archieven, musea, heemkundige kring, college van B&W en de pastoor van de St. Trudokerk.

Vanaf 13:30 Uur verzamelden zich de eerste gasten in het cultureel centrum. De opkomst was boven verwachting want uiteindelijk zouden zo'n 50 personen aanwezig zijn. De gasten werden getrakteerd op koffie met gebak en ontvingen bij binnenkomst een envelop met inhoud. Om even na twee uur verzorgde Arthur Passtoors de openingstoespraak. Aansluitend werden op een groot projectiescherm twee korte DVD-films vertoond. ╔Ún film had betrekking op de prenten uit de Levensschets, de andere op de restauratie van de grafsteen van Willem Passtoors. Aansluitend werd een bezoek gebracht aan de grafsteen bij de St. Trudokerk. Tevens werd door pastoor drs. F.M. Verheije nog een rondleiding verzorgd in de pastorie. Aansluitend volgde een rondwandeling door Zundert onder leiding van VVV-gids Ad van Hassel. Dertig mensen namen nog deel aan het avondprogramma in het WijncafÚ Dames Pellens te Rijsbergen (http://www.damespellens.nl/damespellens.html). Klik hieronder voor de fotoreportage van de familiedag:


fotoreportage

De dag was zeer geslaagd en de reacties waren alom positief. De initiatiefnemers kunnen hier dan ook met veel voldoening op terug kijken. Wellicht dat dit aanleiding geeft voor een vervolg!

 

 

 

 

Laatst bijgewerkt:
19-12-2006