Over mij


terug

 

Voor commentaar,aanbevelingen of idee├źn, stuur svp een email ->  Email

30-03-2017
Helix is aangepast en met draadeinden en ogen vastgezet. Voordeel is makkelijker in hoogte te verstellen. Foto's van gemaakt en gepubliceerd. Bezig met foto's maken treinen en wagons op de nieuwe spoordijk.

19-12-2016
Spoordijk gebouwd en is gereed. Foto's bij gewerkt op de site van de locomotieven op de nieuwe spoordijk

17-05-2016
Toegevoegd aan het assortiment 2 lokomotieven. De DH 703 Diesel en BR 18.6 Stoom lokomotief met geluid. Instellingen in Koploper aangepast. Bezetmeldpunten op de baan verplaatst, rijdt nu beter automatisch maar nog niet als de bedoeling is.

05-07-2015
Het is nu een beetje te warm om op zolder iets aan de baan te doen. Als de temperatuur is gedaalt kijk ik weer verder.

16-05-2015
Na eeen jaartje niets aan de site te hebben gedaan het voornemen om regelmatiger bij te houden. De loks zijn uitgebreid met 2 BR 189'ers, samen gesteld als in tracktie rijdend over de baan. Verder nog een uitbreiding van 2 MAT 54'ers ook in tracktie rijdend.

11-11-2013
Keerlusmodule zal niet doorgaan. Baan bovenbouw veranderd in een ander ontwerp zonder keerlus. Station komt achter op de baan met 3 sporen. Verder bij Tabblad Diversen Handleidingen toegevoegd.

02-10-2013
De hele bovenbouw weer verwijderd, alle wissels en terugmelders op de onderbouw nagekeken en vervangen. Kan nu de bovenbouw weer zachtjes aan gaan opbouwen met wissels en terugmeldingen.
Moet nog wel een terugmeldmodule 16 poorts en een keerlusmodule kopen. Zal wel de DR410 van Digirails worden zoals de rest van de modules. Wissel foutje niet opgelost dus wisselnrs 9 t/m 16 maar overgeslagen en 17 t/m 24 genoemd.

14-9-2013
Zomer is weer voorbij, weer tijd voor de hobby. Overstap naar iTrain gaat niet vlekkeloos. Draait momenteel erbij. Koploper en Itrain naast elkaar. Zit nu met een vreemd foutje in de wissels, 1 t/m 8 gaan goed, daarna 9 t/m 12 ook 13 t/m 16 niet. Van de ene op de andere dag werkt het niet meer zoals het heeft gewerkt. Weer een leuke uitdaging om recht te trekken.

10-05-2013
Ben met digitale besturing overgestapt naar iTrain. Een hoop werk maar loont de moeite.Gehele besturing ook overgezet naar andere PC met Vista en 21 inch beeldscherm. Werkt lekkerder een beter overzicht. Nu alles eens een keer uitproberen. Een paar wagonnen besteld waaronder een kraanwagen en een lok NS 1200 serie digitaal met geluid. In week 20 komt het binnen denk ik. Bij Conrad wisselmotors besteld, zijn binnen, nu uitproberen en kijken hoe betrouwbaar deze zijn.

24-04-2013
Top laag aan het uitbreiden. Hier komen de huisjes en het station op te staan. Ben nog even aan het bedenken hoe ik dit gaat inrichten. Verder printen gevonden om contaners te maken. Uit printen op mat- fotopapier, uitsnijden, blokje hout erin en dicht plakken. Net een echte container. Ziet er goed uit. Net op een veilingsite een complete treinbaan met luxe vilawijk gekocht van Lima. Even wachten tot hij thuis is en dan kijken wat het is.

31-3-2013
Gisteren de minicamera binnen gekregen en vandaag uitgeprobeerd. 3e opname is van vandaag. Ziet er wel aardig uit moet alleen spelen met de snelheid. Moet de filmpjes ook nog wel reduceren in grootte, neemt nu nog te veel plek in op de server.
Ook de laatste helix is weer op de schop gegaan. Teveel rechte stukken in waardoor hij te veel plaats in nam. Begin was goed en leuk, maakt het inkorten alleen maar makkelijker, minder tijd.. Ziet er ook wel beter uit, meer als een helix.

25-3-2013
Begonnen met de derde poging bouw helix. Tot zover ziet het er goed uit. Treinen rijden goed naar boven en weer naar beneden. Ben een ander programma aan het uitproberen en bekijken, "iTrain". Ziet er allemaal wel leuk uit moet alles nog wel goed onder de knie krijgen, maar dat gaat ook wel lukken. handmatig besturen vanuit iTrain werkt al, wissels werken ook, nu de blokken nog in vullen. Als de poging van de helix lukt moet ik ook de baan in iTrain weer aanpassen. tabbladen erbij en zo. Kijken hoe dat weer werkt.

8-3-2013
Website bijgewerkt, foto's ingeplakt van het bouwen van gebouwen. Bijn allemaal staan er op. Begin nu zachtjes aan een helix te bouwen. Kijken of dit lukken wil. Poging nr 3 is nu aan de beurt, gaat nog steeds niet zoals ik het hebben wil. Het automatisch rijden gaat nog wel eens fout. gebeuren dingen die ik niet kan verklaren. twee treinen rijden op de baan, 1 links om (binnenbaan) ander rechts om (buitenbaan). Op een gegeven moment komen ze toch alle twee op de binnenbaan.elkaar tegen zonder spookrijden melding. Als er geen noodstop wordt gedruk op centrale knallen ze tegen elkaar op. Bij allebij rechts om rijden, zowel binnen- als buitenbaan komen op gegeven moment allebij op binnenbaan. Gaat wel goed door de blokmeldingen.

27-1-2013
Rijdt nu aardig automatisch, af en toe nog dingetjes die niet goed gaan of anders kunnen. Verder ook een huisje inelkaar gezet en met de sextant begonnen, wel een hoop werk. Alle loks, wagons en de baan nog een keer fotograveren voor op de site.

13-1-2013
Ben nu bezig met koploper. Proberen om alles te programmeren en dat het rijdt. Neemt veel tijd in beslag en vergeet dingen in te vullen, dit is niet vreemd voor de eerste keer, we zijn al aardig op weg denk ik. Afgelopen weken een beetje weinig tij gehad voor de hobby.

29-12-2012
Uitgevonden waarom de andere twee bezetmelders niet werkte. Gewoon goed lezen en instellingen goed instellen. Baan verder aangepast voor toekomstige uitbreiding.

25-12-2012
Vanavond de site aangepast met foto's van lokomotieven, goederenwagens en personenwagens.
's Middags eerst foto's gemaakt, wel geen hele goede maar dat komt nog. Over een paar dagen foto's van de besturing denk ik. Even afwachten hoe de bouw ervan verloopt.

22-12-2012.
Ik heb bezetmeldpunten aangebracht om blokken te maken en de wissels elektrisch gemaakt. De wissels worden aangestuurd door een Digirails DR4018 module en bezetmelder DR4088 3 stuks van Digirails.Deze aan elkaar gekoppeld doormiddel van de in-en uit-gangen. Aangesloten op een Intelliebox basic met daar aan een PC met Koploperprogramma. In Koploper werkt alleen de eerste melder, de tweede en derde signaleren niet. Neem ik alleen de tweede dan signaleerd deze wel, zo ook als de derde alleen. Dus afzonderlijk doen ze het wel, gekoppeld niet. Ben dit aan het onderzoeken, hoe dit op te lossen.
In tussen tijd ook deze website gemaakt.

Ik ben Aad en 58 jaar. Begonnen met deze hobby in maart 2012

 


terug