Vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen

 

Tips bij het aanstellen van vertrouwenspersonen

 

 

De meeste organisaties werven vertrouwenspersonen door een vacature voor de functie op te stellen. Soms wordt iemand ook rechtstreeks gevraagd om vertrouwenpersoon te worden. Dit kan bijvoorbeeld omdat de persoon in kwestie in de organisatie bekend staat als iemand waar mensen snel naar toe gaan om hun hart te luchten. Er zijn ook organisaties die de vertrouwenspersoon door het personeel laten kiezen.

 

De geheimhoudingsverplichting en de soms hoog opspelende belangen en emoties, zorgen ervoor dat de functie van vertrouwenspersoon soms als een zware taak ervaren wordt. Extra scholings- en intervisiemogelijkheden kunnen de functie van vertrouwenspersoon aantrekkelijk maken. Daarnaast kunnen vertrouwenspersonen lid worden van de Landelijke Vereniging voor Vertrouwenspersonen

 

Tips:

 

1.      Stel meerdere vertrouwenspersonen aan. Let daarbij op de toegankelijkheid voor verschillende groeperingen bij de organisatie. Denk bijvoorbeeld aan: geslacht, leeftijd, afkomst et cetera.

 

2.      Stel bijvoorkeur ook een externe vertrouwenspersoon (via de Arbo-dienst) aan.

 

3.      Kies vertrouwenspersonen die weten hoe de organisatie in elkaar steekt en die zich gemakkelijk door de organisatie kunnen bewegen (bijvoorbeeld een opleidingscoördinator).

 

4.      Vermijdt “dubbele petten“. Stel geen bedrijfsmaatschappelijk werkers of personeelsfunctionarissen aan als vertrouwenspersoon. De taken en verplichtingen van de vertrouwenspersoon kunnen met de reguliere taken conflicteren.

 

5.      Een vertrouwenspersoon moet enige juridische kennis hebben (of in een cursus opdoen). Dit, om een slachtoffer te kunnen adviseren over bijvoorbeeld het indienen van een formele klacht. Een HBO werk- en denkniveau sluit hierbij aan. 

 

6.      Tot slot is een belangrijke vereiste affiniteit met het onderwerp en een flinke dosis inlevingsvermogen.

 

Bron: Hubert, A.B. (2004) Ongewenste omgangsvormen. In: Jaarboek Welzijn. Alphen aan den Rijn: Kluwer

 

Interessante links voor vertrouwenspersonen:

- www.vertrouwenspersoon.tk

- problemen van vertouwenspersonen

- forum voor vertrouwenspersonen

- wetenschappelijk artikel over pesten op het werk

- ontwikkelingen en adviesnota SER: agressie & geweld

- vertrouwenspersoon en beleid

 

Wij danken de volgende pagina’s voor het aanbrengen van een link naar deze pagina:

- vertrouwenspersonen.bestelinks

- startpagina:pesten op het werk

- startpagina: mobbing

- info/startpagina pesten op het werk

- startpagina: pesten op school / werk

- seksuele-intimidatie.ophetwerk

- ongewenste omgangsvormen actueel