Le Prélude du Vin

ZOER VLEIS   (Zuur vlees)

"Zoer vleis" is een typisch Limburgs streekgerecht en wordt vooral gegeten in de regio Maastricht.

Ingrediënten:                                                                                

  •     750 gram  runderpoelet                                                                        

  •     azijn

  •     2 laurierbladen

  •     4 kruidnagels

  •     peper en zout

  •     boter

  •     uien

  •     suiker

  •     stroop

  •     bloem

Snij het vlees in blokjes. Voeg er een mengsel van half water en azijn aan toe. Doe de laurierbladen en kruidnagels erbij. Zet het een nacht in de koelkast.  Laat vervolgens het vlees uitlekken in een zeef. Daarna de boter bruin laten worden worden en bak het vlees tot het bruin is. Snij de uien klein en bak ze mee. Giet het marinade vocht en de specerijen bij het vlees en voeg er een lepel suiker en stroop bij. Laat het vervolgens sudderen tot het gaar is. Daarna de specerijen er uit halen. Bind het vocht met bloem.

Serveren:  

Heerlijk met frites en pruimen.

 

Wijntip:                                                                                                    

Wij adviseren bij dit gerecht een lekkere Côte du Rhône. In ons assortiment treft u de "La Nuit de Temps" A.C. aan, bekroond met de Medaille d'Or Tulette.