Genealogie Alblas

 

Nu een strengere Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) is ingegaan, heb ik helaas het besluit moeten nemen de Stambomen op mijn site te wijzigen. Personen die zijn geboren na ca.1910 kan/mag ik niet meer opnemen.

Wie een stamboom wil publiceren op internet, doet er verstandig aan om zich in eerste instantie te beperken tot gegevens van overledenen en alleen gegevens op te nemen over levende personen als zij daarin ondubbelzinnig hebben toegestemd. De Wbp kent geen principe als ‘wie zwijgt, stemt toe’ bij het publiceren op internet van persoonsgegevens. De publicist moet reële moeite doen om de (levende) familieleden te bereiken en hen – voorafgaand aan de publicatie op internet van hun persoonsgegevens – vertellen wat hij over hen wil publiceren en met welk doel. Als een familielid geen toestemming geeft voor een dergelijke vermelding, mogen zijn of haar gegevens niet worden gepubliceerd.

 

Op deze site komen verschillende takken Alblas voor, eerst een inleidende Informatie en een gedeelte waar in te lezen is in welke Boeken en Tijdschriften er over Alblas is gepubliceerd.

 

De eerste Alblas die in de genealogie voorkomt is Bastiaen Cornelisz. Alblas, waar hij geboren is hebben wij nog niet kunnen vinden, maar hij is rond 1575 in Langerak gaan wonen. In deze stamboom komt ook een tak Alleblas voor die in het Westland is ontstaan en een tak Hendrik Alleblas die uit de omgeving van Dordrecht komt.

 

Nanning Alblas is van een Alblas tak die voor het eerst in Waddinxveen voor komt, in deze tak komt een vrouw voor die er voor in die tijd een nogal aparte levensstijl had,  Cornelia Alblas.

 

Ook in Delft komt een tak Alblas voor,  Hermanus Alblas, in West Brabant van Gijsbert Alblas en in Amsterdam van Nikolaas Alblas. In Zuid Afrika is ook een tak Alblas ontstaan, Cornelis Alblas, op 28 april 1877 geboren te Kockengen.

 

Cornelis Honcoop is de tak van mijn moeder, de informatie betreffende genealogie Honcoop komt van Chris Honcoop.

 

Aart Hendrik Alblas.htm 1918-1944, Engelandvaarder interessante informatie over een Engelandvaarder die voor de vrijheid van anderen zijn leven heeft gegeven.

Pieter Honkoop, 1920-1945, een oom van mij die in de oorlog is omgekomen.

 

Rieneke de Bondt-Alblas heeft een speciale vraag over haar vader Cornelis Hendrik Alblas. Weet u een antwoord?

 

Home                                       

Kees Alblas