Geschiedenis

Op deze pagina willen we jullie graag een kijkje geven in de geschiedenis van de familie Alders. Een geschiedenis die voorlopig terug gaat tot onze verre voorvader uit het Duitse Vechta.
We kwamen deze voorvaderen op het spoor dankzij ons verre familielid Henry(Henk) Aalders uit Harvey Bay, Queensland Australiƫ. En hoewel hij claimt dat hij ook voorvaderen uit 770 n. Chr. kent, gaan we uit van het jaartal 1465.

Bij het zoeken naar onze eerste voorvader die in Nederland (Santpoort) woonachtig was, kwamen we in contact met Jan Morren van de Historische Kring Velsen. Hij heeft ons een goed eind op weg geholpen. Toen ons verre familielid Henry Aalders in 2009 in Nederland was hebben wij van Jan Morren een rondleiding langs de historische Alders plekken in Santpoort gekregen. Tevens heeft Jan een artikel geschreven voor het jaarboek Velsenia van de Historische Kring Velsen, waarin onze familie is beschreven.

Met dank aan de Historische Kring Velsen voor het beschikbaar stellen van het materiaal willen wij dit artikel hier voor julle ter beschikking stellen.

De familie Aalders in Santpoort

De familie Alders groot grondbezit in Santpoort