Parenteel van Theodorus Lucas Palsgraaf

I Theodorus Lucas Palsgraaf.
Religie:
Rooms-Katholiek
Theodorus Lucas trouwde met Hendrina Louisa Soudijn, nadat zij op donderdag 18 december 1727 in Amsterdam in ondertrouw zijn gegaan.

Kinderen van Theodorus Lucas en Hendrina Louisa:
1 Lucas Theodorus ( Theodori/Theodoor ) Paltzgraaf ( Palsgraaf ) Volgt II-a.
2 Joanna Maria Palsgraaf Volgt II-b.
3 Maria Theresia Palzgraaf. Zij is gedoopt op zaterdag 20 januari 1731 in Amsterdam ( kerk De Lely ). Bij de doop van Maria Theresia waren de volgende getuigen aanwezig: Hermanus Reijnders en Maria Theresia Soudin.
Notitie bij Maria Theresia: Bij doop: pastor Henricus Grasper
Religie:
Rooms-Katholiek
4 Livinus Palsgraaf. Hij is gedoopt op donderdag 20 maart 1732 in Amsterdam ( kerk De Lely ). Bij de doop van Livinus waren de volgende getuigen aanwezig: Livinus Eggerink en Susanna Alida Cover (geb. 1732).
Notitie bij Livinus: Bij doop: pastor Henricus Grasper
Religie:
Rooms-Katholiek
5 Philippus Palsgraaf Volgt II-c.
6 Godefridus Palsgraaf. Hij is gedoopt op maandag 25 april 1735 in Amsterdam ( kerk De Lely ).
Notitie bij Godefridus: Bij doop: pastor Joannes de Jager
Religie:
Rooms-Katholiek
7 Hendrina Nicoletta Palsgraef. Zij is gedoopt op zondag 14 oktober 1736 in Amsterdam ( kerk De Lely ). Bij de doop van Hendrina Nicoletta was de volgende getuige aanwezig: Hendrik Verbruggen (geb. 1736).
Notitie bij Hendrina Nicoletta: Bij doop: pastor Joannes de Jager
Religie:
Rooms-Katholiek
8 Gerardus Palsgraaf. Hij is gedoopt op woensdag 25 juni 1738 in Amsterdam ( kerk De Lely ). Bij de doop van Gerardus was de volgende getuige aanwezig: Gerard ten Korten.
Notitie bij Gerardus: Bij doop: pastor Joannes de Jager
Religie:
Rooms-Katholiek
9 Geertrudis Louisa Palsgraaf. Zij is gedoopt op dinsdag 17 maart 1739 in Amsterdam ( kerk De Lely ).
Notitie bij Geertrudis Louisa: Bij doop: pastor Joannes de Jager
Religie:
Rooms-Katholiek
10 Tresia Maria Palsgraaf. Zij is gedoopt op dinsdag 10 mei 1740 in Amsterdam ( kerk De Lely ). Bij de doop van Tresia Maria was de volgende getuige aanwezig: Alida van de Velde.
Religie:
Rooms-Katholiek
11 Alegonda Teresia Palsgraaf. Zij is gedoopt op zondag 6 augustus 1741 in Amsterdam ( kerk De Lely ). Bij de doop van Alegonda Teresia was de volgende getuige aanwezig: Alegonda Pauli.
Religie:
Rooms-Katholiek

II-a Lucas Theodorus ( Theodori/Theodoor ) Paltzgraaf ( Palsgraaf ), zoon van Theodorus Lucas Palsgraaf en Hendrina Louisa Soudijn. Hij is gedoopt op maandag 15 november 1728 in Amsterdam ( kerk De Lely ). Bij de doop van Lucas Theodorus ( Theodori/Theodoor ) waren de volgende getuigen aanwezig: Theodorus Soudijn en Maria van der Stoel. Lucas Theodorus ( Theodori/Theodoor ) is overleden na 1782, minstens 54 jaar oud.
Notitie bij Lucas Theodorus ( Theodori/Theodoor ): Bij doop: pastor Henricus Grasper

Lucas is lid van het Gilde der Makelaars te Brugge ( BelgiŽ ) van 1767 t/m 1782. Hij staat vermeld in de´ Lijst van de Eden van de Nering der Makelaars en van de Kamer van Koophandel´ in Brugge.
M. 1767, december 2
Wetsvernieuwingen 1762 - 1795, fol. 155 v.
Lucas Paltsgraaf
Almanack: vermelding als Lucas Paltsgraaf van 1768 t/m 1776 en van 1780 - 1782

NB. Wetsvernieuwingen: in de stedelijke registers van de wetsvernieuwingen, bewaard van 1363 tot 1795 (mits enkele hiaten) gebeurde de officiŽle registratie van de jaarlijks vernieuwde ambachtseden.

Religie:
Rooms-Katholiek
Lucas Theodorus ( Theodori/Theodoor ) trouwde met Anne Francisca van de Steene. Anne Francisca is geboren in BelgiŽ ?.

Kinderen van Lucas Theodorus ( Theodori/Theodoor ) en Anne Francisca:
1 Therese Levine ( Leviene ) Palsgraaff, geboren in Brugge ( BelgiŽ ) Volgt III-a.
2 Joannes Hubertus ( Jan ) Palsgraaff, geboren omstreeks 1770 in Brugge ( BelgiŽ ) Volgt III-b.

II-b Joanna Maria Palsgraaf, dochter van Theodorus Lucas Palsgraaf en Hendrina Louisa Soudijn. Zij is gedoopt op maandag 12 december 1729 in Amsterdam ( kerk De Lely ). Bij de doop van Joanna Maria was de volgende getuige aanwezig: Joanna Maria Soutijn.
Notitie bij Joanna Maria: Bij doop: pastor Henricus Grasper
Religie:
Rooms-Katholiek
Joanna Maria trouwde met Jacobus Mondotegui.

Kinderen van Joanna Maria en Jacobus:
1 Maria Theodora Mondotegui Volgt III-c.
2 Hendrina Carolina Mondotegui. Zij is gedoopt op woensdag 8 oktober 1760 in Amsterdam ( kerk De Lely ). Bij de doop van Hendrina Carolina was de volgende getuige aanwezig: Hendrina Louisa Soudijn. Hendrina Carolina is overleden vůůr 1761, ten hoogste 1 jaar oud.
Religie:
Rooms-Katholiek
3 Hendrina Carolina Mondotegui. Zij is gedoopt op dinsdag 22 september 1761 in Amsterdam ( kerk De Lely ). Bij de doop van Hendrina Carolina was de volgende getuige aanwezig: Livinus Palsgraaf.
Religie:
Rooms-Katholiek
4 Livinus Franciscus Mondotegui. Hij is gedoopt op dinsdag 22 september 1761 in Amsterdam ( kerk De Lely ). Bij de doop van Livinus Franciscus waren de volgende getuigen aanwezig: Livinus Palsgraaf en Anna Francisca van der Steene.
Religie:
Rooms-Katholiek
5 Nicoletta Louisa Mondotegui. Zij is gedoopt op donderdag 21 juli 1763 in Amsterdam ( kerk De Lely ). Bij de doop van Nicoletta Louisa waren de volgende getuigen aanwezig: Cornelis Langevelt en Nicoletta Louisa Soudijn.
Religie:
Rooms-Katholiek
6 Karel Joannes Mondotegui. Hij is gedoopt op maandag 20 mei 1765 in Amsterdam ( kerk De Lely ). Bij de doop van Karel Joannes was de volgende getuige aanwezig: Nicolaas Heerman ( Heremans ).
Religie:
Rooms-Katholiek
7 Jacobus Franciscus Mondotegui. Hij is gedoopt op zaterdag 9 augustus 1766 in Amsterdam ( kerk De Lely ). Bij de doop van Jacobus Franciscus waren de volgende getuigen aanwezig: Cornelis Langevelt en Nicoletta Louisa Soudijn.
Religie:
Rooms-Katholiek
8 Joannes Nicolaus Mondotegui. Hij is gedoopt op woensdag 30 september 1767 in Amsterdam ( kerk De Lely ). Bij de doop van Joannes Nicolaus waren de volgende getuigen aanwezig: Maria Langevelt en Jan Schreuder.
Religie:
Rooms-Katholiek
9 Carel Joannes Mondotegui. Hij is gedoopt op donderdag 12 oktober 1769 in Amsterdam ( kerk De Lely ). Bij de doop van Carel Joannes was de volgende getuige aanwezig: Nicolaas Heerman.
Religie:
Rooms-Katholiek

II-c Philippus Palsgraaf, zoon van Theodorus Lucas Palsgraaf en Hendrina Louisa Soudijn. Hij is gedoopt op zondag 24 mei 1733 in Amsterdam ( kerk De Lely ). Bij de doop van Philippus waren de volgende getuigen aanwezig: Philippus Bosvelt en Nicoletta Louisa Soudijn.
Notitie bij Philippus: Bij doop: pastor Henricus Grasper
Religie:
Rooms-Katholiek
Philippus trouwde met Johanna Catharina Klumper, nadat zij op vrijdag 7 februari 1777 in Amsterdam in ondertrouw zijn gegaan.

III-a Therese Levine ( Leviene ) Palsgraaff is geboren in Brugge ( BelgiŽ ), dochter van Lucas Theodorus ( Theodori/Theodoor ) Paltzgraaf ( Palsgraaf ) en Anne Francisca van de Steene. Therese Levine ( Leviene ) trouwde op donderdag 12 september 1805 in Weert ( Limburg ) met Jurfaas Jean Hagens, 29 jaar oud. Jurfaas Jean is geboren op zaterdag 3 februari 1776 in Amsterdam ( Nrd-Holland ), zoon van Theodore Jacques Hagens en Christine Geerkens.
Notitie bij Jurfaas Jean: Als naam wordt ook genoemd Jurfaas Johan van Rietschoten Hagens ( Huw. akte zoon Dirk Jacob )

Kind van Therese Levine ( Leviene ) en Jurfaas Jean:
1 Dirk Jacob van Rietschoten Hagens, geboren op woensdag 23 oktober 1811 in Zaltbommel Volgt IV.

III-b Joannes Hubertus ( Jan ) Palsgraaff is geboren omstreeks 1770 in Brugge ( BelgiŽ ), zoon van Lucas Theodorus ( Theodori/Theodoor ) Paltzgraaf ( Palsgraaf ) en Anne Francisca van de Steene. Joannes Hubertus ( Jan ) is overleden in Deventer. Van het overlijden is aangifte gedaan in 1848.
Beroep:
Majoor in Deventer
Joannes Hubertus ( Jan ):
(1) trouwde, ongeveer 29 jaar oud, op donderdag 17 januari 1799 in Utrecht met Anna Elisabeth Broers. Zij is een dochter van Jurriaen Broers en Wouterina van Ommeren. Zij is gedoopt op vrijdag 1 mei 1767 in Amsterdam ( Westerkerk ). Bij de doop van Anna Elisabeth waren de volgende getuigen aanwezig: Jan Hendrik Broers en Anna Sombaert. Anna Elisabeth is overleden op dinsdag 28 september 1841 in Deventer ( Overijssel ), 74 jaar oud.
(2) trouwde, ongeveer 72 jaar oud, op donderdag 3 maart 1842 in Deventer met Egberdiena Bonke, ongeveer 50 jaar oud. Egberdiena is geboren omstreeks 1792 in Deventer, dochter van Jan Bonke en Derkjen van Assen.

III-c Maria Theodora Mondotegui, dochter van Jacobus Mondotegui en Joanna Maria Palsgraaf. Zij is gedoopt op zondag 20 mei 1759 in Amsterdam ( kerk De Lely ). Bij de doop van Maria Theodora waren de volgende getuigen aanwezig: Margareta Mochon en Theodorus Lucas Palsgraaf.
Religie:
Rooms-Katholiek
Maria Theodora trouwde met Maximiliaan Frans Smulders.

Kinderen van Maria Theodora en Maximiliaan Frans:
1 Maria Joanna Gerharda Smulders. Zij is gedoopt op woensdag 8 december 1784 in Amsterdam ( kerk De Lely ). Bij de doop van Maria Joanna Gerharda waren de volgende getuigen aanwezig: Gerard Smulders en Joanna Maria Palsgraaf (geb. 1729).
Religie:
Rooms-Katholiek
2 Joannes Gerardus Smulders. Hij is gedoopt op zaterdag 19 mei 1787 in Amsterdam ( Mozes- en Ašronkerk ). Bij de doop van Joannes Gerardus waren de volgende getuigen aanwezig: Catharina Baarens en Joannes Nicolaus Mondotegui.
Religie:
Rooms-Katholiek
3 Elisabeth Catharina Smulders. Zij is gedoopt op vrijdag 23 januari 1789 in Amsterdam ( Mozes- en Ašronkerk ). Bij de doop van Elisabeth Catharina waren de volgende getuigen aanwezig: vincent Horn en Elisabeth Margareta Smulders.
Religie:
Rooms-Katholiek
4 Carolus Smulders. Hij is gedoopt op zaterdag 16 oktober 1790 in Amsterdam ( Mozes- en Ašronkerk ). Bij de doop van Carolus waren de volgende getuigen aanwezig: Carolus Jacobus Hermans en Anna Catharina Smulders.
Religie:
Rooms-Katholiek
5 Nicolaas Smulders. Hij is gedoopt op zondag 15 juli 1792 in Amsterdam ( Mozes- en Ašronkerk ). Bij de doop van Nicolaas waren de volgende getuigen aanwezig: Nicolaas Schreuder en Petronella Maria Smulders.
6 Franciscus Henricus Smulders. Hij is gedoopt op vrijdag 7 februari 1794 in Amsterdam ( Mozes- en Ašronkerk ). Bij de doop van Franciscus Henricus waren de volgende getuigen aanwezig: Franciscus Joannes Krepel en Hendrina Carolina Mondotegui.
Religie:
Rooms-Katholiek
7 Jacobus Joannes Smulders. Hij is gedoopt op maandag 13 april 1795 in Amsterdam ( Mozes- en Ašronkerk ). Bij de doop van Jacobus Joannes waren de volgende getuigen aanwezig: Lambertus van Kalken en Anna Maria Schreuder.
Religie:
Rooms-Katholiek
8 Gerardus Maximilianus Smulders. Hij is gedoopt op vrijdag 10 februari 1797 in Amsterdam ( Mozes- en Ašronkerk ). Bij de doop van Gerardus Maximilianus waren de volgende getuigen aanwezig: Helena Helweg en Garardus Thijssens.
Religie:
Rooms-Katholiek
9 Michel Francois Smulders. Hij is gedoopt op maandag 14 mei 1798 in Amsterdam ( Mozes- en Ašronkerk ). Bij de doop van Michel Francois waren de volgende getuigen aanwezig: Maria Palsgraaf en Francois Gerardus Veenendaal.
Religie:
Rooms-Katholiek


IV Dirk Jacob van Rietschoten Hagens is geboren op woensdag 23 oktober 1811 in Zaltbommel, zoon van Jurfaas Jean Hagens en Therese Levine ( Leviene ) Palsgraaff. Dirk Jacob trouwde, 27 jaar oud, op donderdag 10 oktober 1839 in Maastricht met Christine Theodore Vonk. Christine Theodore is geboren in Eijsden, dochter van DaniŽl Vonk en Aldegonda Christina Coninx.


Gegenereerd met Aldfaer versie 3.4.1 op 15-06-2006