HOME

I
nleiding

Ik ben Auke Heidstra, getrouwd met Hielkje en wij hebben twee dochters,Loltsje en Renskje. Sinds 1983 ben ik actief bezig in de duivensport en vanaf dat moment ook lid van de
pvviceversa te  Drachten. We zijn in de duivensport terecht gekomen doordat  we in het huis van mijn zwager en zus Simon en Janny Kuipers terecht kwamen en daar een aantal duiven hebben verzorgd. Hierdoor ben ik besmet geraakt met het duivenvirus. Het duivenmelken was me niet helemaal vreemd, omdat mijn vader ook duivenmelker was. In het begin speelde ik met duiven van Simon Kuipers succesvol op het progamma. Later kwamen er steeds meer duiven bij van heit Klaas Heidstra. Door met die programmaduiven van mijn vader te spelen op de meerdaagsefond, kwamen we er achter dat die duiven alles aankonden. Toen tijdens een storm in 1990 een boom op ons duivenhok viel, was dat voor ons de aanleiding om de dag- en meerdaagsefond vluchten te gaan spelen. Sinds onze verhuizing naar Rottevalle doen we alleen nog serieus mee aan de vluchten georganiseerd vanuit het N.I.C. Drachten. Na zeventien jaar op de Fintsjes gewoond te hebben zijn we 2010 in het dorp verhuisd naar de Arendswyk. Voor ons een prachtige woning gelegen aan de rivier de Lits. dus als we op de duiven zitten te wachten hebben we soms een hengeltje uit.  Ik ben een liefhebber met maar weinig duiven “Het hok is acht meter lang”. Zo hebben we in de winter ongeveer 35 duiven en dat is inclusief de kwekers. Jonge duivenvluchten doen we niet meer mee alleen in het naseizoen wat trainingsvluchten. Op de overnachtvluchten laten we zelden meer dan 10 duiven meedoen, maar op St.Vincent (1190 km) bijvoorbeeld maar 3 of 4. Ik probeer de duiven zo te houden, dat het goed te combineren is met mijn gezin en werk.


Website

Ik loop al enkele jaren met het idee om een website op te zetten en nu is het er dan toch van gekomen.  Mijn doel is om de site zo actueel mogelijk te houden en elke keer wat uit te breiden.

Dus: blijf komen, voor je het weet staat er weer iets nieuws op!
Welkom op de website van Auke Heidstra