wp21132134_02.jpg
wp3bf85ad6_02.jpg
27 december
Ik heb Caitie afgelopen zaterdag bij Rattery Pors opgehaald. Ze is duidelijk in verwachting, Ze is in de twee weken daar aardig aangekomen en vertoont al een klein buikje. Verwachtte aankomst van de kleintjes ligt tussen 1 en 3 januari.

18 december
Er is ondertussen best veel gebeurd. Caitie zit alweer een week bij haar dekman Bello Amore van Rattery Pors. Ze is vorige week maandag gedekt. Ze is sindsdien aangekomen. Even afwachten dus. Verder is Shanti donderdag 8 december overleden op bijna 2,5 jarige leeftijd. Xanto's abces bleek verder te gaan dan alleen maar een abces. Er zijn uiteindelijk twee kiezen bij hem aan de onderkant getrokken die verrot waren (cariës en gaatjes). Verder is hij behandeld voor het abces, er zit momenteel een drain in die er volgende week uit mag. En dan is het met de antibioticakuur afwachten of dit geholpen heeft.

29 november
Caitie bleek vorige week niet zwanger, ze werd halverwege de week flapperig. Ik ben voor haar nu opzoek naar een nieuwe dekman.

13 november
Afgelopen vrijdag heb ik Caitie bij Rattery Kissimmee opgehaald. Ze is daar de laatste tijd elke dag een paar gram aangekomen, en het lijkt er dus op dat het met Gepetto gelukt is. Het nestje wordt in week 47 verwacht vanaf 21 november.

29 oktober
Ik heb besloten om een ander dekmannetje te kiezen voor mijn C-nestje, nadat Xanto vorige week een abces bleek te hebben onder zijn kin, hiervoor zit hij op een antibioticakuur. Het abces is ondertussen schoon maar hij moet de kuur nog afmaken. Caitie zit nu bij Gepetto van Rattery Kissimmee en is hopelijk ondertussen succesvol gedekt, nog even afwachten dus.

2 oktober
Er is eigenlijk niet zo veel te melden. Op het moment gaat alles nog goed met de ratjes, ook met Skylar en Shanti die nu bijna 2jr en 4mnd zijn. Omdat de planning van het C-nestje voor november staat, wil ik Caitie en Xanto midden / eind oktober bij elkaar gaan zetten.

27 augustus
Alles gaat op het moment prima met de ratjes. Ik heb een aantal aanpassingen op mijn site gedaan waaronder een nieuw stukje Dekmannen, deze is te vinden onder Bewoners Mannen.

31 juli
Met de damesgroep gaat het prima, Caitie is goed opgenomen in de groep. Zo af en toe zijn er nog wat aanvaringen met Brianna, maar dat maakt haar niet zo heel veel uit, ze komt prima voor zich zelf op. Minder goed nieuws is dat Frodo begin juli is overleden, hij is 2 jaar en 7 maand geworden. Met de overige heren gaat het verder goed.

21 juni
Een paar weken geleden is er een nieuw meisje bij gekomen, Caitie van Rattery Stephanie. Zij is een dochter van mijn Aragorn en Stephanie's Aimée. Het is een heerlijk speels meisje. Ze zit pas 1,5 week bij mijn volledige dames groep. Ze heeft eerst een tijd met Amelie en Askja en daarna Brianna gezeten omdat Shantie en Skylar nogal fel reageerden. Maar Caitie is niet echt bang uitgevallen en laat zien waar ze staat. Het gaat nu wel redelijk goed in de groep.

7 mei
Het gaat hier even wat minder.
Na een paar dagen afwegen heb ik uiteindelijk gisteravond Quinty laten inslapen. Na een hersenbloeding halverwege januari dit jaar is hij een behoorlijke tijd redelijk stabiel gebleven. De laatste tijd werd het echter minder, hij at en dronk wel, maar minder, kon ook slecht lopen, viel door zijn instabiele achterkant regelmatig om. En deze week kwam er een verlamd achterpootje bij.
Verder is Neka totaal onverwacht vanochtend overleden. Geen idee wat de oorzaak is geweest hij leek gezond, en had het nog prima naar zijn zin. Neka was een actieve rat, vooral vanaf begin van dit jaar toen ondanks zijn leeftijd van 2 jaar en zijn gewicht, dat richting de 800gram ging. Ik zei altijd dat hij zijn tweede jeugd had ondekt. Ik heb een rat nog nooit zien huppelen, maar Neka had een sprongetje dat daar erg op leek.

19 april
Afgelopen zondag is bij Rattery Stephanie het c-nestje geboren van Aimée en Aragorn, met maar liefst 8 rittens. Klik
hier voor meer info over het nestje.

12 april
Er is hier niet zo veel bijzonders gebeurd, alles gaat goed met de ratjes. Aimée komt bij Stephanie dagelijks een paar gram aan, ze is voor komend weekend uitgerekend.

5 april
Neka's date met Fallon is helaas niets geworden. Omdat het nu een paar keer met Neka niets geworden is, zal ik hem ook niet meer als dekman inzetten. Ik vind dit wel jammer omdat Neka zo'n mooie en gezonde vent is, en ondanks zijn leeftijd en gewicht nog behoorlijk actief is. Aragorn heeft een date gehad met Aimée. Ze is ondertussen al goed in gewicht aangekomen. Ze is rond 15 april uitgerekend.

15 maart
Helaas is Faery van Rattery Cerridwen flapperig geworden, wat inhoudt dat Neka geen vader wordt van haar A-nestje. Neka heeft na Faery nog een date gehad met Fallon van rattery Stephanie. Fallon was zaterdagmiddag 5 maart gebracht voor haar date, en was 's avonds meteen al flapperig. Sindsdien is ze nog niet weer flapperig geweest. Afwachten dus.
Wat minder goed nieuws is, dat Pippin afgelopen woendagmiddag is overleden. Eigenlijk vrij onverwacht, want hij was verder gezond. Hij was maandagavond wel van een stoelleuning afgevallen, maar op het eerste gezicht leek hij in orde. De volgende ochtend ging het minder en ben toen met hem naar de dierenarts geweest. Die kon niet direct iets vaststellen, vermoedde iets neurologisch. hij kreeg pijnstillers en antibiotica mee. Dit heeft niet mogen baten.

1 maart
Neka heeft vorige week een date gehad met Faery van Rattery Cerridwen. Een hele lieve mink-pearl dame. Hij heeft dinsdag bij haar gezeten, en ze is daarna nog niet weer flapperig geweest. Als alles dus goed gaat wordt Neka pappa van het A-nestje van Rattery Cerridwen. Deze wordt zo rond half maart verwacht.

14 februari
Het gaat allemaal nog goed met de ratjes, met Quinty zijn er een paar problemen geweest, maar dit lijkt nu de goede kant op te gaan.
Info over Quinty: Hij had een zweertje op zijn linkerachter poot, dat regelmatig ging bloeden als hij zich ging krabben. Niets hielp, geen zalf, antibiotica, en alles wat er om het pootje heen gedaan werd, trok hij er weer af. Toen was er nu meer dan 1,5 week geleden een moment waarop ik 's middags thuis kwam en Quinty aantrof met een hele lage lichaams temperatuur en zo slap als een vaatdoek. Ik ben hem warm gaan houden met warme flessen water in theedoeken gewikkeld. Zijn temperatuur ging hierdoor ook omhoog, maar nog niet genoeg, ik ben die avond nog met hem naar de dierenarts geweest. Dit was wel niet mijn reguliere dierenarts, maar gelukkig in ieder geval één die wist wat ze kon doen bij een ratje. Quinty heeft toen een onderhuids warmte infuus gekregen. Het is zeker die avond en de 1,5 dag erna nog spannend geweest, maar hij is daar goed uitgekomen. Nu zat ik alleen nog steeds met dat pootje wat regelmatig ging bloeden wanneer hij zich krabde, en wat zeker heeft meegespeeld bij die ondertemperatuur.
Juist omdat niets hielp en ik er een dun laagje van 'iets' op wilde hebben, zodat wanneer hij zich ging krabben, eerst dat laagje weg zou schuren, heb ik van Hansaplast een klein spuitbusje vloeibare pleister gekocht. De dierenarts en de apotheek konden mij niet vertellen of dit nou wel of niet geschikt was voor ratjes, maar ik wilde toch iets doen. Het is wel spul dat ontzettend stinkt en waarschijnlijk niet goed is voor de luchtwegen van ratjes, dus ik behandelde Quinty in een aparte ruimte weg van de andere ratjes en zorgde er ook voor dat niets in de buurt van zijn gezicht kwam.
En dit spul werkt echt heel goed, er komt een mooit dun onzichtbaar laagje 'vlies' over het wondje, twee keer per dag spoot ik het erop 's ochtends en 's avonds. Sinds ik het ben gebruiken heeft het pootje niet meer gebloed, en het is nu genezen.

13 januari
Over het algemeen gaat het goed met de ratjes. Brammetje kan redelijk opschieten met de jonge heren groep. Zo af en toe is er een aanvaring met Xanto. Het zijn beide stevige kerels aan het worden. Vosje en Basil zijn echt heel makkelijk in omgang en kunnen met iedereen prima overweg. Ze hebben nergens problemen mee, en zijn mooie knuffelratjes aan het worden. Bij de dames gaat het ook allemaal goed. Brianna is een lekker koppig meisje en heeft er geen problemen mee om op z'n tijd Shanti uit te dagen. Soms gaat dit goed en soms ook niet. Shanti houdt de teugels toch wel stevig in haar pootjes. Met de oudere heren gaat het redelijk, gezien de leeftijd. Frodo heeft in december zijn 2de verjaardag gevierd. Pippin en Neka doen dit deze maand. Met Quinty gaat het op het moment iets minder, zijn linkerachterpoot heeft wat aan kracht verloren en zijn gedrag is wat speelser geworden. De dierenarts vermoed dat hij een hersenbloeding of iets in die richting heeft gehad. Zijn conditie is redelijk stabiel, lijkt niet echt te verergeren. In de groep blijft hij zich nog prima redden.
Verder zijn een aantal pagina's bij de mannen en vrouwen bijgewerkt. Het nieuws gaat nu nog maar terug tot 2004, 2003 heb ik eruit gehaald.

Terug...

wpcb1faae6_02.jpg
wp7d340e34_02.jpg
wpeba62258_02.jpg
Archief 2005
wpa5a3e71b_02.jpg