wp21132134_02.jpg
wpba1ba945_02.jpg
31 december
De eerste kleintjes van Yoali worden as. dinsdag alweer opgehaald. Het zal voor Yoali wel een stuk rustiger worden aangezien er nog steeds een aantal gratis melk willen drinken, wat Yoali ook nog toelaat.
Verder goed nieuw met betrekking tot Missy, die is overduidelijk heel erg zwanger, ze is de laatste week vanaf dat we haar hebben opgehaald behoorlijk wat aangekomen, ze zit nu op 403gram. Onderstaande foto van Missy is vanochtend genomen. Omdat ze nu zo snel aankomt gaat ze vanavond voor alle zekerheid in de dunabak.
 
26 december
De kleintjes zitten ondertussen alweer gescheiden. De dames apart van de heren. Voorlopig zitten Yoali, Cheyenne en Caitie bij de kleine dames. De heren zitten voorlopig apart met Sammy en Anteros. Vosje en Chico komen hier spoedig bij. Tot nu toe is de introductie met de andere ratjes goed verlopen. Het maakt de kleintjes niet veel uit.
Missy en Minoes zijn van het weekend opgehaald. Het ziet er naar uit dat Missy toch zwanger is van Gil. Daar heeft een tijd enige twijfel over bestaan, ze hebben verschillende keren bij elkaar gezeten omdat Missy als maar aan kwam en afviel, daardoor is ook niet direct te voorspellen wanneer het nestje verwacht wordt, in ieder geval tussen 31 december en 13 januari. Ze is pas de laatste dagen elke dag meer aangekomen.

17 december
Ik heb vandaag weer wat gefilmd van Yoali en de rittens en ook zijn er weer nieuwe foto's gemaakt. Maar het gaat me niet lukken om de filmpjes met fatsoenlijke kwaliteit op internet te zetten. Webshots comprimeert de bestanden te veel en de kwaliteit wordt erg slecht. Maar ik hoop de foto's er binnenkort wel weer op te zetten. Alle reserveerders krijgen de foto's en filmpjes in ieder geval mee op een cd.

13 december
Er staat sinds kort onder Webshots een videofilmpje van Yoali en de rittens, duurt ongeveer 4 minuten. De kwaliteit daarvan is niet super dit moet nog aangepast worden.

8 december
Naast het album op Webshots heb ik eindelijk een fotoalbum staan van Yoali en de rittens onder Huidige Nestjes. Missy is afgelopen zondag op date gegaan naar Gil bij Rattery Pors. Of de date succesvol zal zijn is nog even afwachten, tot nu was er nog niets gebeurd.

6 december
Foto's toegevoegd van de rittens onder Huidige Nestjes. De rest komt nog in het album te staan.

5 december
De oogjes zijn vanavond van de meeste rittens open gegaan. Ik heb best veel foto's gemaakt vanavond, maar het bewerken er van kost veel tijd, dus ik hoop ze morgenavond in het album te kunnen zetten.

2 december
Er is de afgelopen dagen niet zo veel gebeurd. Het gaat prima met Yoali en de kleintjes. Ze groeien super. Ze hebben al een mooi vachtje, de oogjes kunnen nu elke dag open gaan. De kleuren lijken op dit moment op zwart en agouti, er zit bij de agouti wel tint verschil in. Zwart zit bij de dames bij: één bles, rex met blesje en een meisje met een spotje. We willen proberen dit weekend nieuwe foto's te maken.

26 november
Het gaat nog steeds prima met Yoali en de rittens. De uitwerking van de tekeningen heb ik onder huidige nestjes staan. Ook staan er weer nieuwe foto's in het album.

23 november
Het gaat goed met Yoali en de rittens. Ik heb vanavond even kort naar de geslachten kunnen kijken en ik denk dat het 5 heren en 7 dames zijn. Bij de heren zitten 3 blesjes en één met een spot. Ook bij de dames zit in ieder geval 1 grote bles en ik dacht dat ik daar ook wat kleine spotjes zag. De komende dagen zal duidelijk worden wat voor tekeningen de rittens allemaal hebben. Alle rittens hebben donkere ogen. Er zijn weer een aantal foto's in het album toegevoegd.

22 november
Het gaat nog steeds prima met de rittens, ze hebben lekkere melkbuikjes. Yoali is weer helemaal haar zelf. Ze wil er graag uit, maar dan dekt ze wel netjes de rittens toe.
Ik heb gelukkig vanmiddag mijn pc weer op kunnen halen. En kon ik weer bij alle bestanden komen. Helaas moet ik wel alle programma's opnieuw installeren, dus dat heeft even tijd nodig. Ik heb nu wel alle reserveerders kunnen inlichten.

21 november
Vanmiddag zo tussen 17:00 en 18:00uur is Yoali bevallen van 13 rittens, helaas is er eentje kort daarna overleden. De overige 12 rittens doen het prima, Yoali verzorgt ze goed. Zo te zien hebben ze allemaal donkere oogjes.

20 november
Met Yoali gaat het prima, ze is de laatste paar dagen veel aangekomen, vanochtend woog ze 429gram.

17 november
Afgelopen zondag is mijn internet pc er mee opgehouden. Hierdoor ben ik voorlopig sommige bestanden en mail kwijt vanaf juni. Ik kon vandaag de pc weer ophalen, alles van de oude harde schijf was gekopieerd naar een nieuwe harde schijf, maar het blijkt nog niet helemaal te werken en ik kan daardoor nog steeds niet bij mijn bestanden en mail.
Ik wil graag daarom iedereen die gereserveerd heeft voor mijn D-nestje verzoeken mij een mailje te sturen naar mijn avw1973@hetnet.nl adres, zodat ik jullie mailadressen weer heb. Die kan ik gelukkig dan wel lezen vanaf een andere pc die ik ingericht heb om op internet te kunen. Ik had jullie graag persoonlijk gemaild, maar zonder de adressen gaat het een beetje moeilijk. Met Yoali gaat het prima, ze komt goed aan. En is omtreeks midden volgende week uitgerekend.

7 november
Ik blijf een beetje achterlopen met het nieuws. Yoali heb ik vrijdag de 27ste naar Rattery SamSam gebracht voor een dekking met Landroval. Afgaand op de eerste berichten lijkt de date succesvol te zijn. Ze is elke dag wat aangekomen. Als alles goed gaat haal ik haar a.s vrijdag weer op.
Wat minder goed nieuws is dat ik vanavond afscheid heb moeten nemen van Basil. Hij had al een behoorlijke tijd last van een kaakabces. Deze is een aantal keren door de DA gespoeld en met antibiotica behandeld. Elke keer leek het na de behandeling even wat minder te worden, maar uiteindelijk was het abces niet echt te stoppen. Zelf leek Basil er niet veel last van te hebben, hij bleef toch altijd vrolijk. De laatste paar dagen ging hij echter steeds slechter eten en was het duidelijk dat het niet beter ging met hem. Dus heb ik de altijd moeilijke beslissing genomen om hem in te laten slapen.
Met de overige dames en heren gaat het gelukkig prima. Bubbles vermaakt zich prima bij de dames en de dames zijn heel tevreden met Bubbles. Er zit rust in het dameshok. Missy heeft zich prima aangepast, ze is ondertussen behoorlijk gegroeid, ze weegt 320 gram, ze heeft een heerlijk dik knuffelbuikje. Ook Anteros is gegroeid, het lieve ventje weegt nu al meer dan 400gram.

14 oktober
Ik heb de site bij de planning van de nestjes bijgewerkt. Er zijn een tweetal nestjes gepland. Allereerst die van Yoali met Kissimmee's Landroval die bij Rattery SamSam zit. Dit nestje wordt in november verwacht. En als tweede Missy met Rattery Pors Gil Grissom, verwachting van dit nestje is december/januari. Meer informatie over beide nestjes zijn te vinden onder Planning Nestjes.

27 augustus
Ondertussen is er weer veel gebeurd. Ik heb de site een beetje vernieuwd. De meeste informatie van de ratjes is bijgewerkt. Ik heb afgelopen vrijdag bij Rattery SamSam een nieuw mannetje, Anteros op gehaald, zoontje van Basil. De week ervoor heb ik bij de opvang Siënna Bubbles, een castraat, opgehaald. De bedoeling is hem te introduceren in de damesgroep.,

1 augustus
Er is in de tussenliggende paar maanden veel gebeurd. Vanwege de drukte rond de verhuizing van mijn grootouders, en de verhuizing van mijn werk naar een andere plaats, heb ik gewoonweg geen tijd gezien om mijn site regelmatig te updaten zoals de bedoeling is.
Er zijn in de tussenliggende periode vier ratjes overleden, Bram, Askja, Brianna en Amelie. Bram, Askja en Brianna zijn in juni overleden en Amelie gisterochtend. De uitgebreidere informatie omtrent hun overlijden zal ik binnenkort zetten bij de pagina’s van de ratjes zelf.
Verder is er begin juli een nieuw meisje bij ons komen wonen: Missy. De introductie van Missy is zonder problemen verlopen. Over haar ook meer binnenkort op haar eigen pagina.
Basil is ondertussen voor de tweede keer vader geworden van Rattery SamSams A2 nestje met Mies en Zoo’s Hazine, een nestje van 9.
Met de andere ratjes gaat het goed. Basil en Vosje zijn in 11 juli 2 jaar geworden.

27 mei
Askja heeft op het moment last van een hardnekkige blaasontsteking waarvoor ze behandeld wordt. Ik heb bij haar wel een echo/scan laten maken om een baarmoederontsteking en evt. problemen met haar nieren uit te sluiten. Advies blijft dat ze voorlopig nog op de antibiotica blijft zitten. Verder is Amelie geopereerd aan een kleine melkkliertumor, dit is begin april geweest. Dit is zonder problemen prima verlopen. Ik vind het heel fijn om te zien dat ondanks de problemen zowel Askja als Amelie nu op 2,4jaar toch nog in goede conditie zijn. Op vrijdag 5 mei hebben we onze nieuwe dame Yoali bij Rattery SamSam opgehaald, ze is de dochter van mijn Basil en Ratcity's Danika. Ze staat met een 3-tal foto's onder Bewoners Vrouwen. Er is de afgelopen tijd best wel veel gebeurd. Ook de herengroep is onverwacht uitgebreid met drie nieuwe ventjes. Ze heten Jip, Vlek en Streep kijk hier voor uitgebreide informatie over dit 3-tal.

12 mei
Even een heel kort berichtje. Ik hoop zeer binnenkort mijn site weer te updaten. Ondertussen gaat het met de ratjes goed. Een paar hebben wat gezondheidsproblemen gehad, ook daar binnenkort meer over.

11 april
Op het moment bemiddel ik voor een oepsnestje van een kennis. Hiervoor is nog 1 merikaans blauw mannetje te reserveren. Ze zijn ondertussen 6 weken oud.

2 april
Basil is vandaag vader geworden van 12 rittens. Danika is 's middags bevallen, dit verliep lekker vlot. Voor meer info kijk bij
Rattery SamSam

10 maart
Het gaat prima met de ratjes. Cheyenne en Minoes vinden het heerlijk om regelmatig los te lopen. Minoes is de eerste van al mijn ratjes die het leuk vindt om tegen de muur op te klimmen, ze klimt gewoon langs het behang omhoog. Ik heb er een foto van gemaakt die op haar pagina staat. Ook Chico en Sammy maken het goed, ze stoeien regelmatig, gelukkig zonder dat het ruzie wordt. Basil heeft een date met Danika van Rattery SamSam. Danika is vandaag gebracht en blijft ongeveer 1,5 a 2 weken.

26 februari
De kleintjes groeien goed en vermaken zich prima. Ik hoop met een paar dagen mijn site weer te kunnen bijwerken met foto's van de nieuwe ratjes. Dus wat meer over Sammy, Chico, Minoes en Cheyenne.

15 februari
Het gaat goed met de ratjes. Alle ratjes die gereserveerd waren zijn nu opgehaald. Sammy zal de kleintjes nog wel gaan missen, hij ging het meeste om met de kleine heren. Chico, een mannetje uit het C-nestje blijft bij mij wonen. Samen met nog twee kleine dames, die ik Cheyenne en Minoes genoemd heb. Zij vermaken zich prima in de damesgroep.

5 februari
Het gaat nog steeds allemaal prima met de kleintjes en ook met de andere ratjes gaat het goed. Ik heb de kleine heren gisteravond samen met de grote in een ander hok gezet. Dit is allemaal prima verlopen. De kleine heren liggen graag naast Sammy. En ook Basil en Vosje kunnen het prima met de kleintjes vinden. Ik heb ook nog weer 2 nieuwe foto's op de site gezet.

27 januari
Het gaat prima met de kleintjes. Ze zitten sinds 2 dagen in een ander hok, waar ze wat meer ruimte hebben. Vooral Caitie vindt dit wel prettig. Ondertussen zijn de kleintjes al lang zo rustig niet meer. Ze rennen, springen en klimmen door het hok. Ik heb weer nieuwe foto's op de site gezet.
Ander minder leuk nieuws is dat Skylar vorige week op 20 januari is overleden aan de gevolgen van een operatie. Ze is twee jaar en 7 maand geworden.

18 januari
De kleintjes hebben vandaag hun oogjes open gedaan. Er staan weer twee nieuwe foto's op de site.

17 januari
Het gaat prima met de rittens en Caitie, de kleintjes groeien goed. Er staan weer nieuwe foto's in het album.

11 januari
Ik heb Xanto op maandag 9 januari 2005 in laten slapen. Hij had al een behoorlijke tijd last van een kaakabces. Hij is hieraan midden december 2005 aan geopereerd. Tijdens de afgelopen anderhalve week was de botreactie en het abces erger geworden, hij kon al slecht eten, maar dit werd nog erger. Het ging gewoon niet meer. Xanto was een ontzettend lieve, zachtaardige en rustige rat

7 januari
Met Caitie en de rittens gaat het prima. Ze is een fantastische moeder, komt er vaak alleen even uit om te eten en te drinken. Ze zit soms zelfs te knarsentanden en te ploppen als de kleintjes aan het drinken zijn. Ze is een super tevreden moedertje.
Gisteren heb ik bij Rattery Kissimmee een leuk klein agouti rex ventje opgehaald. Binnenkort meer over dit mooie ventje.
Ander minder leuk nieuws is dat Aragorn donderdagavond is overleden. Hij begon met een oorontsteking/abces, dit is nooit echt duidelijk geworden. Hiervoor is hij langdurig behandeld. Vorige week is er nog een kweek genomen, maar hier kwam niets uit. De laatste 2 weken ging het minder met z'n ademhaling en ging hij minder eten. Hij is op 2 weken na net niet 2 jaar geworden

5 januari
Gisteren tegen het eind van de middag is Caitie bevallen van 7 mooie rittens. Caitie is heel lief en erg beschermend, ze komt er heel kort af om zelf wat te eten en dekt dan alles netjes toe. Ik hoop vanavond even goed te kunnen kijken wat de geslachten zijn.

3 januari
Caitie is nog niet bevallen, maar ik verwacht het nu toch wel ieder moment.

Terug...

wpef3dadc4_02.jpg
wpbaf6c1a1_02.jpg
wpeba62258_02.jpg
Archief 2006
wpa5a3e71b_02.jpg