wp21132134_02.jpg
wpd662625e_02.jpg
9 december
Gisteren is Dottie oma geworden, doordat haar dochter Florence moeder is geworden van een oepsnestje bij
Rattery Mierlo. Florence maakt het prima en is bevallen van 10 rittens. Ondanks dat dit nestje niet gepland is geweest is oma Dottie erg blij met haar kleinkinderen.
Door omstandigheden zijn bij Rattery Mierlo meerdere oepsnestjes geboren.
In het kort, is doordat het herenhok niet goed afgesloten was, een jong mannetje ontsnapt en heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om bij de dames op bezoek te gaan. Het uitgebreidere verhaal staat op de site van Rattery Mierlo onder Nieuws. Het mannetje heeft 5 dames gedekt, waarvan er op dit moment (9 december) al drie, waaronder Florence, bevallen zijn. Kijk voor meer info over alle oepsnestjes bij Rattery Mierlo onder
Rittens -> Aanwezig

4 december
Er is sinds het vorige nieuwsbericht veel gebeurd. Ik heb vandaag afscheid moeten nemen van Cheyenne. Ze had al een behoorlijk tijdje een abces bij haar neus zitten, wat door de dierenarts een paar keer goed is schoongemaakt. De laatste keer heeft ze een foto gemaakt, daaruit bleek dat het abces behalve aan de buitenkant ook naar binnen zat en de linkerkant van haar neusholte naar buiten drukte. Hierdoor kon ze bijna niet meer door haar neus ademen. Omdat er geen vooruitgang in zat en het abces zich elke keer weer vulde heb ik besloten om haar toch in te laten slapen. Aan alles was gewoon duidelijk te merken dat Cheyenne zich de laatste tijd niet meer prettig voelde.
Ook is onlangs mijn Sammy overleden door ouderdom. Van de ene op de andere dag gingen zijn achterpootjes achteruit. Hij is na twee weken in een periode waarin het elke dag een stukje slechter ging, zelf overleden. Omdat Sammy onlangs wel papa was geworden van Rattery Shita's A-nestje heb ik wel sectie laten uitvoeren. Hieruit kwam 'gelukkig' niets bijzonders. Hij is overleden door ruggemerg degeneratie, die bij hem helaas zeer snel is verlopen.
Hij heeft zijn zoontje Rattery Shita's Alvin, helaas maar kort kunnen meemaken. Alvin is een fantastisch lief ventje wat al heel erg op z'n papa Sammy gaat lijken kwa karakter, heerlijk relaxed. Ik zal mijn lieve Sammy erg missen.
Sinds een dikke week is er bij de dames ook een nieuw ritten bijgekomen, Zara uit het Z-Nestje van Rattery Kissimmee, een lieve zwart berken dumbo dame, erg ondernemend. Ze heeft zich heel snel aangepast bij mij in de damesgroep.
Met Esja gaat het redelijk. Ze is nog niet af van haar hoest en nies buien, maar sinds ik begonnen ben om haar regelmatig te vernevelen, gaat het wel wat beter. Zelf lijkt ze er niet echt mee te zitten. Ze eet en drinkt prima.

20 oktober
Boefje en Deugniet hebben een nieuw huisje gevonden en zijn vandaag door hun nieuwe eigenaar opgehaald. Ze komen lekker ruim te zitten en zullen veel aandacht gaan krijgen. Ik ben super blij, want het waren echt hele lieve dames die een goed huisje verdienden.
Ik ben de laatste weken erg druk geweest met Esja. Ze loopt nog steeds erg te niezen/ hoesten en heeft het zo af en toe nog steeds benauwd. Haar longen klinken schoon, ze heeft een flinke luchtweginfectie die maar niet wil reageren op de antibiotica. Ze heeft al een luchtwegverruimend middel gehad, maar dit had bijna geen effect. Sommige dagen denk ik echt dat er verbetering in zit, dan hoor ik haar bijna niet en dan kan het zo zijn dat ze het een hele avond niet benauwd heeft, maar een dag er na kan het zo weer anders zijn. Wel zijn de heftige benauwdheidsaanvallen zoals ze die in het begin had wel minder geworden.

28 september
Esja is gisteren met de bevalling begonnen rond half 5, ze verloor toen best wel wat wat bloed, had weinig weeën en geen ontsluiting. De weeën hebben niet lang geduurd, hooguit een half uurtje. Verder gebeurde er niets, er kwamen geen rittens, maar ze bleef wel bloed verliezen.
Uiteindelijk werd het een dierenarts bezoek gisteravond om half 10. De rittens zijn met een keizersnee gehaald. Ze had 10 rittens, waarvan er 3 het tot vanochtend hebben overleefd. De 3 rittens werden niet door Esja geaccepteerd en vanochtend ben ik naar Rattery Kissimee gereden zodat ze daar bij een pleegmoedertje konden liggen. De 3 rittens waren geaccepteerd door het vrouwtje, ze werden helemaal afgelikt en ze kregen ook de ruimte om te drinken. Helaas zijn de 3 rittens toch overleden omdat ze niet dronken.
Met Esja waarmee het 's ochtends goed leek te gaan ben ik 's middags naar de DA geweest. Haar ademhaling ging zwaarder, ze had het benauwd en maakte allerlei geluidjes. Ze heeft hiervoor een injectie en antibiotica gekregen. Het is nu hopen dat ze er goed doorheen komt.

23 september
Ik heb wel eindelijk goed nieuws omtrent Esja. Ik heb haar afgelopen vrijdag opgehaald bij rattery Kissimmee. En ze is zwanger. Ze was daar al iets aangekomen, niet veel en ik heb haar vandaag weer gewogen, en ze is weer aangekomen. Ook toont ze het al een beetje rond haar middel. Ze heeft het lang verborgen weten te houden, ze kwam in het begin niet aan, viel zelfs wat af. Ik verwacht het nestje zo rond woensdag/donderdag. We denken dat het niet echt een groot nestje zal worden, omdat ze nog zo weinig is aangekomen en niet zoveel dagen meer te gaan heeft. Maar tot nu toe lijkt ze haar moeder Missy na te doen in het aankomen en afvallen van het gewicht, dus misschien verrast ze ons nog.
Wat minder goed nieuws is dat ik gisteren Jip heb moeten laten inslapen. Het ging al een tijdje op en neer met zijn gezondheid. Had regelmatig last van benauwdheidsaanvallen. Maar ik had eigenlijk redelijke hoop na de laatste combinatiekuur. Na een paar dagen waren de aanvallen verdwenen, was zijn eetlust een stuk beter en zat hij weer goed in zijn vachtje. Nadeel van zijn eetlust was wel weer dat zijn tumor die hij ook had veel sneller begon te groeien. Gisterochtend hoorde ik hem geluidjes maken en bleek dat hij het weer benauwd had, zo maar in één keer, nadat het zolang even rustig was geweest. Ik heb toen de beslissing genomen.

18 september
De meeste rittens zijn ondertussen naar hun nieuwe eigenaar gegaan. Een ventje blijft nog heel even bij mij totdat zijn neefje bij Rattery Shita ook oud genoeg is, zodat ze samen weg kunnen naar hun nieuwe eigenaar. Zeer binnenkort krijgen Floris en Fern het mannetje en dametje die bij mij verblijven hun eigen pagina.

2 september
Het gaat uitstekend met de kleintjes, ze zitten goed op gewicht. Het is een redelijk rustig nestje, ze spelen en stoeien lekker, maar even zo goed liggen ze heerlijk met z'n allen te slapen.
  
Er is een wijziging geweest in de planning van het G-nestje met Esja, de reserveerders zijn hiervan al op de hoogte. Esja is helaas van de week weer flapperig geworden na een samenzijn met Kosmo vorige week vrijdag. Ze mag het nu gezien haar leeftijd nog één keer proberen met een andere man. Dit is de mooie en hele lieve Kissimmee's Orlando Bloom geworden, hij is een zwart berken rex dumbo man. Wat inhoudt dat de verwachtingen van het G-nestje kwa uitkomst bijgesteld worden. Meer daarover is te vinden onder Planning Nestjes.
Verder is mijn Sammy onlangs papa geworden van Rattery Shita's A-nestje. Een geweldig mooi nestje met 12 rittens.
Ander goed nieuws is dat het met Vlek ook weer helemaal goed gaat. Ik was best bang dat hij het niet zou halen. Maar na de laatste 2 injecties vorige week vrijdag, kwam er eindelijk na het weekend verbetering in zijn toestand. Hij begon weer beter te eten, de rare geluidjes werden met de dag minder en het was duidelijk dat hij zich ook weer een stuk fitter voelde.

27 augustus
Het gaat prima met Dottie en de kleintjes, nu ze hun oogjes open hebben en in een ander hok zitten hebben ze meer ruimte om te spelen en te klimmen.
Esja blijkt helaas niet zwanger te zijn, ze werd afgelopen vrijdagavond flapperig. Gelukkig logeerde Kosmo nog bij mij, en heb ik de twee meteen weer samengezet. Ik kan niet anders zeggen dan dat ze weer een leuk feestje gebouwd hebben. Het is hopen dat het deze keer wel gelukt is.
Op het moment heb ik het ook heel druk met Vlek, die is 3 weken geleden gecastreerd, maar sinds een dikke week heeft hij problemen met zijn luchtwegen en zit er zeer waarschijnlijk vocht in zijn longen. Ik ben al een paar keer met hem naar de dierenarts geweest en hij heeft goede medicijnen en injecties gekregen, maar het lijkt niet echt minder te worden.

19 augustus
Met de kleintjes van Dottie gaat het nog steeds erg goed. Ze hebben al een mooi vachtje gekregen. En binnenkort gaan de oogjes open.
Met Esja gaat het prima, ze is de eerste paar dagen goed aangekomen, haar start gewicht was 314gram. Ze zit nu op de 340gram. Ze is echter de laatste paar dagen niet echt aangekomen en bleef een beetje hangen rond de 335 en 337gram. Het is hopen dat ze de komende paar dagen wel weer wat beter aankomt. Ik heb haar verder niet meer flapperig gezien, en Esja is een dame die altijd heel erg duidelijk flapperig is. Voor de zekerheid ga ik Kosmo vanavond toch nog even bij haar zetten.

13 augustus
Met Dottie en de rittens gaat het prima. Nieuws hierover is te vinden onder Huidige Nestjes.
Ik heb afgelopen vrijdag Kosmo en zijn vriendjes opgehaald voor een kort logeerpartijtje. Kosmo gaat daten met Esja. Ondertussen hebben Kosmo en Esja zaterdagavond een mooi feestje gebouwd. Het is nu afwachten of Esja de komende tijd goed aankomt.
Twee weken geleden heb ik bij Rattery Kissimmee Xian (X-nestje) opgehaald. Xian is een super mooi en lief russisch blauw ventje. Hij is heerlijk relaxed en speels en was met twee dagen al helemaal opgenomen in de herengroep. Het is de bedoeling dat Xian binnenkort zijn eigen pagina krijgt.
Sinds zondag 5 augustus logeert Dyami, met haar vriendinnetjes bij mij, Dyami is een zusje van Dottie en woont bij Rattery Shita. En is bij mij voor een date met Sammy. Als alles goed gaat en daar ziet het wel naar uit, wordt Sammy binnenkort papa van Rattery Shita's A-nestje. Meteen zondagavond was Dyami al flapperig en hebben zij en Sammy een super leuke nacht gehad. Sindsdien is ze al 27 gram aangekomen en nog niet weer flapperig geweest.

7 augustus
Dottie is vanochtend vroeg bevallen van 7 rittens. Voor zo ver ik heb kunnen zien zijn het er 3 met donkere oogjes en 4 roodoogjes.
Ik heb het vermoeden dat het 1 mannetje en 6 vrouwtjes zijn, maar dit hoop ik met twee dagen met meer zekerheid te kunnen zeggen. Voorlopig laat ik ze even met rust. Dottie heeft het super gedaan. Meer info en foto's staan onder Huidige Nestjes.

5 augustus
Het is ondertussen duidelijk dat Dottie toch wel zwanger is. En het is van de eerste keer dat ze bij Armani heeft gezeten. Ze heeft het de eerste twee weken goed verborgen weten te houden maar het is nu overduidelijk. Ze is tot nu in totaal 86 gram aangekomen. Ik vermoed dat ze morgen of overmorgen toch wel moet bevallen.

1 augustus
Het is op dit moment nog niet helemaal duidelijk of Dottie zwanger is, ze heeft nog geen buikje. Ik ga haar in ieder geval wel komend weekend ophalen, ze is dan alweer 3 weken weggeweest. Als het goed is wordt Armani vanavond nog weer bij Dottie gezet. Het blijft dus nog even afwachten.

20 juli
Dottie en Armani hebben een leuk feestje gebouwd afgelopen zondag, het is nog steeds even afwachten of het gelukt is.
 
16 juli
Dottie is gisteren eindelijk naar haar date Armani gegaan. En het klikte meteen, ze werd spontaan flapperig en ze zijn direct bijelkaar gezet. Armani had in eerste instantie iets meer aandacht voor het eten. Hij heeft daarna wel een paar goede pogingen ondernomen. Daarna is hij gaan slapen en Dottie is maar bij hem gaan liggen. Het is nu afwachten.

12 juli
Dottie heeft ondertussen een nieuwe date, met Mierlo's Armani. Ik hoop de info morgen uitgebreid op mijn site te zetten onder planning. Zondag 15 juli gaat ze naar haar date toe. Door een paar afzeggingen is er nog te reserveren voor het F-nestje van Dottie en Armani. Ook voor het G-nestje met Esja en Kosmo is nog steeds te reserveren.

24 juni
Het wil me op dit moment even niet lukken om ondanks alle goede voornemens regelmatig mijn site up to daten. Het is nu alweer bijna een maand geleden en er is best wel veel gebeurd. De date van Dottie en Handsome is niet doorgegaan en ik ben op zoek naar een andere dekman voor Dottie. Hiervoor heb ik op dit moment twee kandidaten op het oog. Zodra één van de twee definitief wordt zal ik dit vermelden op de site. De pagina voor de Nest Planning voor Dottie moet hierop nog aangepast worden. De planning zoals die staat voor Esja blijft staan.
Esja is vandaag met haar moeder Missy op bezoek geweest bij Kosmo, om even kennis te maken voor de officiële date. Ze hebben heel even aan elkaar gesnuffeld, en volgens mij zullen ze het straks prima met elkaar kunnen vinden. Kosmo is in het echt nog veel knapper dan op de foto, het is een een hele mooie en lieve man.
Op 8 juni ontdekte ik bij Chico een klein bultje. Bij de dierenarts bleef hij geen moment stil zitten, en kon ze de bult ook niet aanprikken. Daarom heeft hij op 13 juni een roesje gekregen, zodat de dierenarts goed kon bekijken of het om een abces of tumor zou gaan. Gelukkig ging het om een abces. Ze heeft het hele abces weggehaald en nu bijna twee weken later is er bijna niets meer van te zien.
Op het moment gaat het minder goed met Jip, hij heeft al een tijdje luchtwegproblemen, die zo af en toe benauwdheids aanvallen geven, die de laatste tijd erger lijken te worden. En vorige week ontdekte ik bij hem ook een bult, die al zo groot was, dat ik niet snap dat ik die niet eerder gezien en gevoelt heb. De bult zit echter op een vervelende plek, bij zijn ballen en plasbuis, gezien de grootte en zijn conditie durf ik hem niet te laten opereren. Jip was in tegenstelling tot Chico wel rustig bij de dierenarts en ze kon de bult ook goed aanprikken. Bij hem is helaas geen sprake van een abces. Hij is voorlopig nog redelijk opgewekt en lijkt van de bult geen last te hebben. Maar als die benauwdheids aanvallen vaker voor gaan komen en langduriger aanhouden, zal ik voor hem toch een andere beslissing moeten nemen.

25 mei
Het gaat goed met de kleintjes, die alweer zo snel groot worden. Esja weegt nu 277 gram, ze is een heerlijk actief meisje. Enjoy doet het ook prima, tot nu toe heeft ze maar weinig last van wondjes, het is een vrolijk meisje en weegt op dit moment 280 gram. Ook Espresso doet het erg goed, hij weegt nu alweer 530 gram en is een stevig mannetje. Hij weegt nu al meer dan Dante die 493 weegt.
Dottie gaat 10 juni naar haar date Handsome bij Rattery Mies en Zoo. Hier is nog voor te reserveren. Kijk voor meer info bij Planning Nestjes.
Ook zal ik zeer binnenkort de nestplanning voor Esja op mijn site gaan zetten. Zij zal zeer waarschijnlijk midden juli op date gaan. Meer info volgt...
Wat minder goed nieuws is dat Caitie een tijdje terug is overleden. Ik heb haar op zaterdag 28 april helaas moeten laten inslapen. Het uitgebreide verhaal staat bij Caitie's pagina.

27 april
Door het overlijden van mijn opa op 17 april en de verzorgingperiode daarvoor, en ook daarna voor mijn oma, loop ik een beetje achter met het nieuws op mijn site. En hierdoor kan het de komende tijd zijn dat het even duurt voordat ik op mailtjes reageer.
Met de ratjes gaat het allemaal goed. Met Caitie gaat het iets minder, ze is kort geleden geopereerd aan een kleine tumor, dit is perfect gegaan en genezen, maar ze heeft momenteel last van één oog, wat niet goed meer is en ze heeft wat luchtwegproblemen op dit moment.

30 maart
Ik heb mijn site bijgewerkt en de nestplanning van Dottie erop gezet. Er kan voor het F-nest gereserveerd worden, enkel voor huisdier.

23 maart
Het gaat goed met Esja, Enjoy en Espresso. Ondertussen is Enjoy alweer zwaarder dan Esja. Enjoy houdt echt van eten, Esja wat minder, die heeft het dan te druk met andere dingen. Espresso vermaakt zich ook prima met de anderen, hij probeert de laatste tijd wel vaker wat dingen uit en dan zijn er wat kleine aanvaringen.
Afgelopen dinsdag heb ik Vosje in laten slapen. Hij had al een tijd last van een abces wat begonnen is boven zijn oor en zich verspreidde richting zijn kaak. Het werd ook na behandeling niet minder. Hoewel de plek waar het begon uiteindelijk wel schoon werd, kwam het op andere plekken door het krabben weer terug. Hij is 2 jaar en 8mnd geworden.

11 maart
Het gaat prima met de kleintjes van Missy, ze hebben allemaal goed hun plekje gevonden in de groep. Ik heb ondertussen een aantal pagina´s op de site aangepast.

18 februari
Gisteren zijn de laatste twee heren opgehaald. Nu wordt alleen a.s. woensdag nog één dametje van Missy en een opvangdame opgehaald. En dan hebben alle rittens alweer een nieuw huisje.

11 februari
Vrijdag en gisteren zijn al een deel van de rittens opgehaald. En het is meteen een stuk rustiger in het hok. Vanmiddag hebben we in Annen de 2 moeders van het opvangnestje opgehaald en een husky ritten uit dit nestje. Het is de bedoeling dat de twee moeders, samen met de 'opvang' Payka, die bij haar pleegmoeder Missy heeft gezeten met z'n drieën weer teruggaan naar de eigenaar. Het andere opvangertje gaat samen met Eefje mee naar een reserveerder van mij.

6 februari
Er staan weer nieuwe foto's in het album van Missy en de kleintjes.

2 februari
Vandaag heb ik de meisjes en de jongens gesplitst. Ze zitten elk in een Jenny. Na een uurtje dollen is er eindelijk een beetje rust in de hokken gekomen. De meisjes zitten samen met Missy en Dottie en later komen er nog een paar anderen bij. En bij de jongens zitten voorlopig Anteros en Dante en Sammy komt er later bij.

24 januari
Het gaat prima met de kleintjes. Alle rittens groeien goed. Missy heeft het prima naar haar zin met de kleintjes. Hoewel ze steeds meer van het gewone voer eten, komen ze nog regelmatig bij Missy wat drinken. Binnenkort zullen er weer nieuwe foto's in het album komen.
Alle gladharige rittens zijn nu gereserveerd. Voor 3 fuzzjes is nog te reserveren. Meer onder Info Rittens & Nestjes.

21 januari
Er zijn weer nieuwe foto's op de site van Webshots gezet. De kleintjes hebben alweer een aantal dagen hun oogjes open en zitten sinds gisteren in een grotere kooi, waar Missy erg blij mee is, ze kan weer klimmen en in haar buisje gaan liggen wanneer ze wat rust zoekt. Op het moment zijn de kleintjes nog redelijk rustig, ze klimmen en rennen zo af en toe het hok door. Steeds vaker eten ze nu ook van het gewone voer mee. Er is nog steeds te reserveren voor de fuzzjes en voor 2 zwarte mannen, hun foto's staan onder Info Rittens & Nestjes, Huidige Nestjes.

14 januari
De kleintjes groeien goed, op één na die toch nog een achterstand heeft. Maar ze gaat wel elke dag vooruit. We verwachten dat binnenkort de oogjes open zullen gaan. Alle gladharige dames zijn gereserveerd. Voor 2 dames fuzzjes is nog te reserveren. Het achterblijvertje blijft mij wonen. Ook voor de heren is nog te reserveren voornamelijk zwart, en ook hier is nog te reserveren voor een fuzzje. Meer info onder Huidige Nestjes. Binnenkort komen de foto's van rittens waarvoor nog te reserveren is op mijn site.
Afgelopen week is Missy pleegmoeder geworden van Payka, een agouti husky wavy ritten. Als ze zes weken oud is en goed op gewicht, gaat ze weer naar haar eigenaar terug.

7 januari
Het gaat prima met de kleintjes van Missy, ze groeien allemaal goed. Volgens mij zijn het 7 dames en 7 heren. Bij de dames zitten 3 roodoogjes en 4 donkere oogjes, bij de heren zitten er 1 roodoog en 6 zwartoogjes. Het is een echt verrassingsnestje geworden, er bleken ook een aantal rittens, in totaal 4, gekrulde snorharen te hebben, 2 roodoogjes en 1 donkeroogje bij de dames en 1 roodoogje bij de heren. Verwacht is dat dit gezien de achtergrond van Missy en Gil zeer waarschijnlijk fuzzjes zullen worden. Wat de roodoogjes zullen worden kwa kleur is even afwachten, dit is nu nog niet te zien. Bij de donkeroogjes zit er zwart en misschien amerikaans blauw tussen. Een van de 'fuzz' roodoog dametjes is wat kleiner en het is even afwachten of zij ook goed bijkomt met de groei. Het zijn levendige rittens en Missy doet het prima met de 14.
Alle kleintjes van Yoali zijn ondertussen opgehaald. Dante en Dottie zijn zonder problemen in de heren en damesgroep opgenomen.

2 januari
Het gaat prima met Missy, ze is gisteravond bevallen van 15 rittens. Ze begon al rond 18:00uur met de weeën en richting 20:00uur was de eerste er en de laatste rond 21:00uur. Het eerste ritten is doodgeboren, hij/zij heeft vermoedelijk toch te lang in het geboortekanaal vast gezeten. Ik hoop binnenkort iets meer te kunnen vertellen over de geslachten. Ik heb al wel gezien dat er in ieder geval 2 roodoogjes tussen zitten.
De eerste kleintjes van Yoali worden vandaag opgehaald. Ik heb de gegevens van het D-nestje verplaatst naar Nestjes Verleden.

Terug...

wp5716c4b2_02.jpg
wp5c038898_02.jpg
wp0a857bc1_02.jpg
Archief 2007
wp652ad2b8_02.jpg